Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

"Depenem massa de Rússia per a les nostres necessitats energètiques" Timmermans proposa un nou paquet energètic

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea va proposar REPower EU, un pla per reduir la dependència de la UE del gas rus el dimarts (8 de març). REPower EU té com a objectiu fer que l'energia europea sigui més segura, assequible i verda. L'objectiu principal és accelerar la resiliència energètica d'Europa.

"Està molt clar que depenem massa de Rússia per a les nostres necessitats energètiques", va dir el vicepresident Frans Timmerman. “La resposta a aquesta preocupació per la nostra seguretat rau en les energies renovables i la diversificació del subministrament. Les renovables ens donen la llibertat d'escollir fonts d'energia netes, barates, fiables i nostres". 

Tot i que ja s'ha presentat per a la seva publicació, la invasió russa d'Ucraïna ha donat un nou impuls a la necessitat d'assegurar el futur energètic d'Europa. La idea és que Rússia no podria "tancar l'aixeta" si ja no controla el flux d'energia a Europa. 

"L'única manera que no se'ns pot pressionar per ser client de Putin és deixar de ser el seu client dels nostres recursos energètics essencials", va dir Timmermans dilluns a Estrasburg. "L'única manera d'aconseguir-ho és accelerar la nostra transició als recursos energètics renovables".

Segons l'informe de la Comissió, els mitjans verds pels quals Europa produiria aquesta energia reduiria massivament el cost de l'energia per als consumidors i crearia oportunitats de treball. L'informe assenyala que l'energia verda com aquesta té un cost variable molt baix, la qual cosa significa que el cost estarà menys subjecte a fluctuacions, a diferència dels preus del gas. 

La proposta fomenta accions immediates com l'acceleració del tràmit d'autoritzacions per a parcs eòlics, la construcció de més plaques solars i l'augment de la producció de bombes de calor. Timmermans també va animar els ciutadans a ajudar canviant els seus hàbits de consum d'energia. 

La proposta de Timmermans inclou disposicions que ajudarien els consumidors que actualment estan lluitant per pagar l'energia enmig dels alts preus del gas en aquests moments. Les mesures podrien incloure permetre als estats de la UE establir preus per als consumidors vulnerables, les llars i les microempreses per ajudar a protegir els consumidors i l'economia. La Comissió també confirma que considerarà mesures fiscals temporals sobre els beneficis extraordinaris i, excepcionalment, decidirà captar una part d'aquests rendiments per a la seva redistribució als consumidors. Aquestes mesures hauran de ser proporcionades, limitades en el temps i evitar distorsions indegudes del mercat.

anunci

Comparteix aquest article:

Tendències