Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Els negociadors del Parlament i del Consell acorden noves normes per impulsar l'estalvi energètic 

COMPARTIR:

publicat

on

Els eurodiputats i la Presidència sueca del Consell van acordar nous objectius d'estalvi d'energia tant en el consum d'energia primària com final a la UE. ITRE.

Els estats membres haurien de garantir col·lectivament una reducció del consum d'energia d'almenys un 11.7% a nivell de la UE per a l'any 2030 (en comparació amb les projeccions de l'escenari de referència 2020). Un sòlid mecanisme de seguiment i compliment acompanyarà aquest objectiu per assegurar-se que els estats membres compleixin les seves contribucions nacionals a aquest objectiu vinculant de la UE.

Els eurodiputats i la Presidència del Consell també van acordar un estalvi energètic anual per part dels estats membres de l'1.5% (de mitjana) fins al 2030. L'estalvi energètic anual començarà amb un 1.3% en el període fins a finals del 2025, i arribarà progressivament a l'1.9% en el últim període fins a finals de 2030.

Els objectius s'han d'aconseguir mitjançant mesures a nivell local, regional i nacional, en diferents sectors, com ara administració pública, edificis, empreses, centres de dades, etc. el seu consum final d'energia en un 1.9% cada any. Els estats membres també haurien de garantir que almenys el 3% dels edificis públics es renovin cada any en edificis d'energia gairebé zero o edificis d'emissions zero. L'acord també estableix nous requisits per a sistemes eficients de calefacció urbana.

Relator Niels Fuglsang (S&D, DK) va dir: "Estic molt content d'haver aconseguit empènyer els estats membres cap a objectius d'eficiència energètica molt més ambiciosos. És de la màxima importància que ja no dependrem de l'energia russa en el futur, mentre seguim aconseguint el nostre clima. objectius. Avui ha estat una gran victòria. Un acord no només bo per al nostre clima, sinó dolent per a Putin".

"Per primera vegada, tenim un objectiu de consum d'energia que els estats membres estan obligats a complir", ha afegit.

Propers passos

anunci

Ara l'acord provisional haurà de ser avalat tant pel Parlament com pel Consell.

Fons

El 14 de juliol de 2021, la Comissió Europea va adoptar el paquet "Fit for 55", adaptant la legislació climàtica i energètica existent per complir el nou objectiu de la UE d'una reducció mínima del 55% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) per al 2030. Un element del paquet és la revisió de la Directiva d'Energies Renovables (RED II), que ajudarà la UE a assolir el nou objectiu del 55% de GEH. En virtut de la RED II vigent, la UE està obligada a garantir que almenys el 32% del seu consum d'energia provingui de fonts d'energia renovables per a l'any 2030.

El paquet "Fit for 55" també inclou la reformulació de la Directiva d'eficiència energètica (EED), alineant les seves disposicions al nou objectiu del 55% de GEH. Actualment, l'EED estableix el nivell d'estalvi energètic que la UE ha d'aconseguir per assolir l'objectiu acordat de millores de l'eficiència energètica del 32.5% l'any 2030.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències