Connecteu-vos amb nosaltres

mercat de l'energia

Cal un replantejament de l'estructura dels mercats energètics europeus

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Els consellers delegats i líders empresarials de 10 organitzacions europees (Fluence Energy GmBH, Gore Street Capital, Gresham House, MW Storage, Zenobé, AEPIBAL, BVES, Energy Storage Ireland, Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems i Karslruhe Institute of Technology) es reuneixen per signar un acord. carta oberta, demanant als responsables polítics europeus i a l'opinió pública que replantegin l'estructura dels mercats energètics europeus en resposta al Pla REPowerEU.

La carta subratlla la necessitat de marcs polítics i objectius específics, que accelerarien l'adopció de tecnologies de flexibilitat i emmagatzematge d'energia per tal d'assegurar sistemes energètics assequibles, fiables i sostenibles per als consumidors europeus. La carta també destaca que aquestes tecnologies són necessàries per reduir la dependència energètica europea del gas importat, per satisfer la creixent demanda d'electricitat i per reduir els preus de l'energia alhora que permeten la transició verda de manera oportuna. 

La lletra:

Una carta oberta als responsables polítics europeus i als mitjans de comunicació sobre el Pla REPowerEU
La situació geopolítica actual a tot el continent, combinada amb l'alta dependència del gas natural importat, la creixent demanda d'electricitat i, en conseqüència, l'augment de les factures de les llars i les empreses, crea una necessitat urgent de repensar el
estructura dels sistemes energètics europeus.


El Pla REPowerEU1, publicat al maig per la Comissió Europea, pretén augmentar la seguretat del subministrament energètic mitjançant la construcció i la connexió de més generació renovable a la xarxa. Tanmateix, perquè aquest pla tingui èxit, ha d'anar acompanyat d'objectius i marcs polítics adequats per al desplegament d'emmagatzematge d'energia i altres tecnologies de flexibilitat. Són necessaris per permetre la integració segura i eficient de les renovables a la xarxa elèctrica, i ara és el moment de reconèixer-les com els pilars de la transició energètica europea.
Els signants d'aquesta carta, organitzacions amb dècades d'experiència en la creació i el suport de mercats energètics mundials i europeus, donen la benvinguda al Pla REPowerEU, als seus ambiciosos objectius renovables i al reconeixement del paper de l'emmagatzematge d'energia en el subministrament d'energia sostenible i fiable.

Al mateix temps, creiem que si el desplegament accelerat a curt termini de les fonts d'energia renovables té èxit, Europa necessita un ràpid desplegament de tecnologies provades i escalables per augmentar la flexibilitat de la xarxa i permetre la integració segura i eficient de la generació renovable. Amb aquesta finalitat, l'emmagatzematge d'energia basat en bateries és una solució de desplegament ràpid, rendible i de baixes emissions amb el potencial de convertir-se en una columna vertebral de sistemes energètics moderns, resistents i descarbonitzats. Altres tecnologies, com la resposta a la demanda, la millora de la utilització del potencial d'emmagatzematge existent de la hidroelèctrica bombada
i altres tecnologies d'emmagatzematge d'energia, així com la interconnectivitat entre els mercats elèctrics nacionals, són fonamentals per afavorir la transició energètica europea.

Gràcies a les seves característiques úniques (velocitat de resposta, flexibilitat i fiabilitat), l'emmagatzematge d'energia basat en bateries i altres tecnologies d'acció ràpida estan perfectament posicionats per reduir el cost total de l'electricitat per a empreses i usuaris d'energia residencial de múltiples maneres. L'emmagatzematge d'energia basat en bateries pot millorar l'estabilitat de la xarxa i alleujar la congestió en la transmissió
línies, reduint la restricció de renovables i els importants costos associats. Pot proporcionar capacitat i serveis auxiliars que equilibrin l'oferta i la demanda, sovint més eficients i més barats que altres tecnologies. També pot limitar la volatilitat dels preus i, per tant, el cost global de l'electricitat als mercats majoristes d'energia mitjançant l'arbitratge energètic.

anunci

En diversos mercats d'arreu del món, les tecnologies d'emmagatzematge d'energia han demostrat la seva capacitat per substituir les centrals tèrmiques com una forma més econòmica i amb baixes emissions de carboni de proporcionar un subministrament energètic segur durant els períodes de demanda punta i de baixa generació renovable. Però tot i tenir accés a aquesta tecnologia rendible i preparada per a desplegar, continuem fent-ho
depenen de la generació basada en gas natural d'altes emissions, mentre que els objectius a escala europea que augmentarien estratègicament els projectes d'emmagatzematge d'energia encara no s'han desenvolupat i integrats per llei. El 2021, les subhastes del mercat de capacitat a tot Europa van adjudicar aproximadament 2.4 GW de contractes per a l'emmagatzematge d'energia, però diversos estudis prediuen que per augmentar la seguretat i la fiabilitat.
dels sistemes energètics del continent, necessitarem fins a 200 GW d'emmagatzematge d'energia el 2030.

També calen canvis addicionals en l'estructura i el disseny del mercat energètic per fer possible els objectius de REPowerEU.

1El Pla REPowerEU de la Comissió Europea es va comunicar per primera vegada el març i es va publicar el 18 de maig. Inclou augmentar l'objectiu d'energia generada a partir de fonts renovables fins al 45% l'any 2030, més que el 40% en comparació amb els objectius de l'any passat. Això portaria la generació d'energia renovable d'Europa a 1,236 GW el 2030, inclosa la instal·lació de 320 GW de solar per al 2025.

Manuel Pérez Dubuc, CEO de Fluence Energy GmbH
Alex O'Cinneide, CEO de Gore Street Capital
Ben Guest, director general de Gresham House - New Energy Division
Wilfred Karl, CEO de MW Storage
James Basden, cofundador i director Zenobē
Luis Marquina de Soto, president Associació Empresarial de Piles i Baterias i Almacenamiento – Associació Espanyola d'Energia
Urban Windelen, director executiu Bundesverband Energiespeicher Systeme eV - The Energy Storage System Association - Alemanya
Bobby Smith, cap de Emmagatzematge d'energia a Irlanda Emmagatzematge d'energia a Irlanda
Dr. Matthias Vetter, cap del departament d'emmagatzematge d'energia elèctrica
Institut Fraunhofer per a sistemes d'energia solar
Prof. Dr. Stefano Passerini Institut Tecnològic de Karlsruhe

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències