Connecteu-vos amb nosaltres

Energia

Els eurodiputats donen suport als plans per impulsar l'ús d'energies renovables 

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El Parlament va votar dimarts (12 de setembre) a favor d'impulsar el desplegament d'energies renovables, d'acord amb el Green Deal i els plans REPowerEU. sessió plenària, ITRE .

L'actualització de la Directiva d'Energies Renovables (RED), ja acordada entre els eurodiputats i el Consell, eleva la proporció de les energies renovables en el consum final d'energia de la UE al 42.5% l'any 2030. Els estats membres haurien d'esforçar-se per assolir el 45%.

La legislació també agilitzarà els tràmits per a la concessió de permisos per a noves centrals d'energies renovables, com ara plaques solars o aerogeneradors, o per adaptar les existents. Les autoritats nacionals no haurien de trigar més de 12 mesos a aprovar noves instal·lacions d'energies renovables, si es troben a l'anomenada "zones d'accés a les renovables". Fora d'aquestes àrees, el procés no ha de superar els 24 mesos.

En el sector del transport, el desplegament de les renovables hauria de comportar una reducció del 14.5% l'any 2030 de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, mitjançant l'ús d'una major proporció de biocombustibles avançats i una quota més ambiciosa de combustibles renovables d'origen no biològic, com l'hidrogen.

Els diputats també van assegurar que els estats membres estableixin un objectiu indicatiu per a la tecnologia d'energia renovable innovadora d'almenys el 5% de la capacitat d'energia renovable de nova instal·lació, així com un marc vinculant per a projectes energètics transfronterers. Van impulsar criteris més estrictes sobre l'ús de la biomassa per garantir que la UE no subvencioni pràctiques insostenibles. La recol·lecció de biomassa s'ha de fer de manera que s'eviti impactes negatius sobre la qualitat del sòl i la biodiversitat.

MEP líder Markus Pieper (PPE, DE), va dir: "En la nostra recerca d'una major independència energètica i la reducció de CO2, hem augmentat els nostres objectius d'energies renovables. Aquesta directiva demostra que Brussel·les pot ser poc burocràtica i pragmàtica. Hem designat les renovables com un interès públic primordial, racionalitzar el seu procés d'aprovació. El nostre enfocament engloba l'energia eòlica, fotovoltaica, hidràulica, geotèrmica i corrents de marea. La biomassa procedent de la fusta es mantindrà classificada com a energia renovable. Sota el principi de 'Silenci positiu', les inversions es consideraran aprovades en absència de comentaris administratius. Ara necessitem urgentment un disseny del mercat elèctric de la UE i un canvi immediat a l'hidrogen per a una transició més ecològica".

Propers passos

anunci

La llei es va aprovar amb 470 vots a favor, 120 en contra i 40 abstencions. Ara haurà de ser aprovat formalment pel Consell per entrar en llei.

Fons

La revisió legislativa neix de el paquet "Ajust per a 55"., adaptant la legislació climàtica i energètica existent per complir el nou objectiu de la UE d'una reducció mínima del 55% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) l'any 2030 (REDIII). Els objectius proposats es van plantejar encara més sota el REpowerEU paquet, que pretén reduir la dependència europea de les importacions de combustibles fòssils de Rússia, després de la seva agressió a Ucraïna. Aquesta llei també aporta noves mesures amb l'objectiu d'escurçar el procediment d'aprovació del desplegament d'energies renovables.

Conferència sobre el futur d’Europa

En adoptar aquest informe, el Parlament respon a les expectatives dels ciutadans expressades en les propostes 3), 1, 3, 3) i 3) de les conclusions de la Conferència sobre el futur d’Europa accelerar la transició verda de la UE, especialment mitjançant: augment de les inversions en energies renovables; la reducció de la dependència de les importacions de petroli i gas mitjançant projectes d'eficiència energètica i l'expansió del subministrament d'energia neta i renovable; millorar la qualitat i la interconnectivitat de la infraestructura elèctrica per permetre la transició a fonts d'energia renovables; invertir en tecnologies per produir energia renovable, com ara la producció eficient i l'ús d'hidrogen verd; i, invertir en l'exploració de noves fonts d'energia i mètodes d'emmagatzematge ecològics.

Més informació 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències