Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Polònia es prova de la contaminació de l'aigua

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea remet Polònia al Tribunal de Justícia de la UE per no garantir que la contaminació de l'aigua per nitrats s'abordi eficaçment. Europa té una legislació forta sobre la contaminació per nitrats i, tot i que els requisits són aplicables a Polònia des del 2004, s'ha fet molt poc.
Polònia encara no ha designat un nombre suficient de zones vulnerables a la contaminació per nitrats, i no s'han adoptat mesures per combatre eficaçment la contaminació per nitrats en aquestes zones. Per recomanació del comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, la Comissió porta Polònia al Tribunal de Justícia de la UE.

Els nitrats són essencials per al creixement de les plantes i s'utilitzen àmpliament com a fertilitzants, però els nivells excessius provoquen una gran contaminació de l'aigua. La Directiva sobre nitrats té com a objectiu protegir la qualitat de l'aigua a tot Europa evitant que els nitrats de fonts agrícoles contaminin les aigües subterrànies i superficials i fomentant l'ús de bones pràctiques agrícoles. Els estats membres han de designar les zones vulnerables a la contaminació per nitrats i adoptar mesures per reduir i prevenir la contaminació en aquestes zones. Aquests han d'incloure, per exemple, els períodes de tancament en què els fems i els fertilitzants químics no es poden estendre, una capacitat d'emmagatzematge de fems quan no es poden estendre i les limitacions a l'aplicació de fertilitzants.

Almost all of Poland’s waters drain into the Baltic Sea, an area which is already suffering from excess levels of nitrates. International data indicates that the Polish contribution to the overall nitrogen load in the Baltic Sea is significant, and that most of it comes from agriculture. Only a very small part of the Polish territory, however, has been designated as nitrate vulnerable zones. This is why the Commission is pressing Poland to take action and to designate more areas, and to adopt appropriate plans to deal with the problem.

A més, la legislació i els plans d'acció que s'han adoptat per a les zones designades manquen de precisió i presenten nombroses mancances, com ara períodes de tancament inadequats i limitacions insuficients per a l'aplicació de fems i fertilitzants. La Comissió va enviar un dictamen motivat sobre aquest assumpte el 24 de novembre de 2011, demanant una actuació ràpida per corregir la situació, i Polònia ha acceptat modificar la seva legislació, però el progrés lent i els canvis proposats insuficients han portat la Comissió a remetre el cas al Tribunal de la UE. de la Justícia.

La Directiva sobre la protecció de les aigües contra la contaminació causada pels nitrats procedents de fonts agrícoles exigeix ​​als Estats membres que controlin les seves aigües i identifiquin aquelles afectades o susceptibles de ser afectades per la contaminació. Exigeix ​​als Estats membres que designin com a zones vulnerables als nitrats totes les zones conegudes del seu territori que desemboquen en aquestes aigües i que contribueixen a la contaminació. També han d'establir programes d'actuació adequats per a aquestes zones, amb l'objectiu de prevenir i reduir aquesta contaminació.

Els nivells excessius de nitrats poden danyar les aigües dolces i el medi marí en promoure un creixement excessiu d'algues que ofeguen altres formes de vida, un procés conegut com a eutrofització. Purificar l'excés de nitrats de l'aigua potable també és un procés molt costós.

 

anunci

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències