Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Els eurodiputats lluiten contra la pesca

publicat

on

Per correspondent d’Estrasburg

AMBIENTACIÓ

"Avui hem demostrat que el Parlament Europeu és tot menys desdentat. Hem utilitzat el nostre poder com a colegislador, per primera vegada en la política pesquera, per posar fi a la sobrepesca. Les poblacions de peix haurien de recuperar-se el 2020, cosa que ens permetrà agafeu 15 milions de tones de peix més i creeu 37,000 nous llocs de treball ", va dir Ulrike Rodust (S&D, DE), ponent de la reforma pesquera. El seu informe es va aprovar per 502 vots a favor, 137 i 27 abstencions.

Els descartes (peixos llançats cap enrere, generalment perquè són d’una espècie o mida no desitjades) representen gairebé una quarta part de les captures totals de la UE. La majoria de les espècies descartades moren. Per acabar amb aquesta pràctica inútil, els eurodiputats van votar obligar els vaixells pesquers a desembarcar totes les captures d’acord amb un calendari de dates específiques per a diferents pesqueries, a partir del 2014.
Les captures desembarcades de peixos menors, per exemple, es limitarien a usos diferents del consum humà. Els estats membres han de garantir que els bucs de pesca compleixin la prohibició de descart.

A partir del 2015, s’evitarà als estats membres de la UE establir quotes massa elevades per ser sostenibles. Els pescadors hauran de respectar el "màxim rendiment sostenible" (RMS), és a dir, la captura que no es pot reproduir més d'un determinat estoc en un any determinat. En la votació d’avui, els eurodiputats han intentat garantir que les existències es recuperin el 2020 fins a nivells superiors a MSY i mantenir-les després. En última instància, això hauria de significar més peix, millors captures i, per tant, més llocs de treball a la indústria pesquera.

La reforma es basarà en plans plurianuals de gestió de les poblacions de peix per garantir que la pesca es mantingui sostenible. L'adopció d'un enfoc a llarg termini hauria de millorar la previsibilitat del mercat, que al seu torn hauria d'ajudar la indústria a invertir millor i a planificar-se. Els plans plurianuals es basaran en dades científiques més fiables i precises, que els estats membres de la UE estaran obligats a recollir i posar a disposició.

El Parlament iniciarà ara les negociacions amb el Consell i la Comissió sobre els plans de reforma abans de la seva segona lectura. La presidència irlandesa del Consell ha dit repetidament que espera aconseguir un acord a finals de juny.
El Parlament va aprovar dimecres una reforma important de la política pesquera comuna (PCP) de la UE que té com a objectiu reduir la pesca a nivells sostenibles d’estoc, acabar amb l’abocament al mar i basar la planificació a llarg termini en dades científiques sòlides. La sobrepesca es considera àmpliament com el pitjor fracàs de l’actual PCP, que data del 2002. La nova entrarà en vigor el 2014.

Les xifres de la Comissió Europea suggereixen que el 80% de les poblacions de la Mediterrània i el 47% de les de l'Atlàntic s'han sobrepescat. La reforma votada al ple planteja mesures clares i fortes per solucionar aquest problema.

Seguir llegint

medi ambient

Gestió de l'aigua: la Comissió consulta per actualitzar les llistes de contaminants que afecten les aigües superficials i subterrànies

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública en línia buscar opinions sobre la propera revisió de les llistes de contaminants que es produeixen a les aigües superficials i subterrànies, així com sobre les normes reguladores corresponents. Aquesta iniciativa és particularment important per implementar la recentment adoptada Pla d’acció de contaminació zero com a part de la Acord Verd Europeu, i esforços més amplis per garantir un ús més eficient i segur de l'aigua.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Tots els europeus haurien de beneficiar-se d’aigua neta. Garantir una bona qualitat de les aigües superficials i subterrànies a Europa és fonamental per a la salut humana i el medi ambient. Cal evitar la contaminació causada per pesticides, productes químics fets per l’home o per residus de productes farmacèutics. Volem escoltar la vostra opinió sobre com es pot aconseguir millor això ".

Es va trobar una avaluació recent ("comprovació de la forma física") al desembre de 2019 La legislació de la UE sobre aigües és adequada per als propòsits. Tot i això, cal millorar en aspectes com la inversió, l'aplicació de normes, la integració d'objectius d'aigua en altres polítiques, la simplificació administrativa i la digitalització. Aquesta revisió té com a objectiu solucionar algunes de les mancances en relació amb la contaminació química i l’obligació legal de revisar periòdicament les llistes de contaminants, així com ajudar a accelerar la seva implementació. La consulta pública està oberta a comentaris fins a l’1 de novembre de 2021. Hi trobareu més informació comunicat de premsa.

Seguir llegint

medi ambient

La UE inverteix 122 milions d’euros en projectes innovadors per descarbonitzar l’economia

publicat

on

Per primera vegada des de la creació del Fons d'Innovació, la Unió Europea inverteix 118 milions d'euros en 32 petits projectes innovadors ubicats a 14 estats membres de la UE, Islàndia i Noruega. Les subvencions donaran suport a projectes destinats a introduir tecnologies baixes en carboni al mercat en indústries intensives en energia, hidrogen, emmagatzematge d'energia i energies renovables. A més d’aquestes subvencions, 15 projectes ubicats a 10 estats membres de la UE i Noruega es beneficiaran d’una ajuda al desenvolupament de projectes per valor de fins a 4.4 milions d’euros, amb l’objectiu d’avançar la seva maduresa.

El vicepresident executiu, Timmermans, va dir: "Amb la inversió actual, la UE dóna suport concret a projectes de tecnologia neta a tota Europa per ampliar solucions tecnològiques que puguin ajudar a assolir la neutralitat climàtica el 2050. L'augment del Fons d'innovació proposat a Fit for 55 El paquet permetrà a la UE donar suport a més projectes en el futur, accelerar-los i portar-los al mercat el més ràpidament possible ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Seguir llegint

Bèlgica

Els cotxes i els paviments es van endur la ciutat belga afectada per les pitjors inundacions de dècades

publicat

on

By

El poble belga de Dinant, al sud de Bèlgica, va ser afectat per les inundacions més fortes de les darreres dècades el dissabte (24 de juliol) després que una tempesta de dues hores va convertir els carrers en torrents torrencials que van rentar cotxes i paviments però no van matar ningú, escriu Jan Strupczewski, Reuters.

Dinant es va estalviar les inundacions mortals de fa deu dies que van matar 10 persones al sud-est de Bèlgica i moltes més a Alemanya, però la violència de la tempesta del dissabte va sorprendre a molts.

"Fa 57 anys que visc a Dinant i mai no he vist res semblant", va dir Richard Fournaux, l'exalcalde de la ciutat del riu Mosa i lloc de naixement del inventor del saxòfon del segle XIX, Adolphe Sax. a les xarxes socials.

Una dona treballa per recuperar les seves pertinences després de les fortes precipitacions a Dinant, Bèlgica, el 25 de juliol de 2021. REUTERS / Johanna Geron
Una dona passeja per una zona afectada per les fortes precipitacions a Dinant, Bèlgica, el 25 de juliol de 2021. REUTERS / Johanna Geron

L’aigua de pluja que brollava pels carrers empinats va arrasar desenes de cotxes, apilant-los en un munt en una cruïlla, i va rentar pedres de llambordes, paviments i trams sencers d’asfalt mentre els habitants observaven horroritzats des de les finestres.

No hi va haver una estimació precisa dels danys, amb les autoritats de la ciutat que només van predir que seria "important", segons RTL TV belga.

La tempesta va causar estralls similars, també sense pèrdua de vides, a la petita ciutat d'Anhee, a pocs quilòmetres al nord de Dinant.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències