Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Medi ambient: nova acció de la UE per protegir la biodiversitat contra espècies invasores problemàtiques

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

imatge_grandirLa Comissió Europea ha proposat avui una nova legislació per prevenir i gestionar l’amenaça que creix ràpidament de les espècies invasores. Actualment hi ha més de 12,000 espècies presents a Europa alienes al medi natural. Al voltant del 15% d’aquests són invasius i creixen ràpidament en nombre.

La proposta està dissenyada per donar resposta als problemes creixents causats per aquestes espècies exòtiques invasores, que inclouen:

  1. Un problema econòmic: les espècies exòtiques invasores causen danys per valor de 12 milions d'euros cada any a Europa, a causa de perills per a la salut humana (per exemple, el mosquit vespre i el tigre, els efectes dels quals poden ser fatals), danys a la infraestructura (per exemple, els nusos japonesos que fan malbé els edificis). ) i les pèrdues de rendiment en l'agricultura (per exemple, el coipú, que perjudica els cultius);
  2. Un problema ecològic: les espècies exòtiques invasores poden danyar greument els ecosistemes i provocar extincions d’espècies necessàries per mantenir l’equilibri del nostre entorn natural. La cirera negra, per exemple, molesta greument els ecosistemes forestals i els esquirols grisos superen els esquirols vermells. Després de la pèrdua d’hàbitat, les espècies exòtiques invasores són la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món;
  3. Un problema de política: molts estats membres ja han de gastar recursos considerables per fer front a aquest problema, però els seus esforços no són efectius si es tracten exclusivament a nivell nacional. La campanya d'eradicació de la hogweed gegant a Bèlgica, per exemple, es veurà minada si l'espècie reinvadeix des de França.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "La lluita contra les espècies exòtiques invasores és un exemple excel·lent d'una zona on Europa és millor quan treballem junts. La legislació que proposem ajudarà a protegir la biodiversitat i està orientada a permetre'ns centrar-nos en les amenaces més greus. contribuiré a millorar l’eficàcia de les mesures nacionals i aconseguir resultats de la manera més rendible. Espero treballar amb els Estats membres i el Parlament Europeu per posar en marxa aquesta legislació i intensificar els nostres esforços per abordar aquest greu problema a tot Europa . "

anunci

La proposta se centra en una llista d’espècies exòtiques invasores que preocupen la Unió, que s’elaborarà amb els estats membres mitjançant avaluacions de riscos i evidències científiques. Les espècies seleccionades estaran prohibides a la UE, de manera que no serà possible importar-les, comprar-les, utilitzar-les, alliberar-les o vendre-les. Es prendran mesures especials per tractar els problemes derivats de comerciants, criadors o propietaris d’animals de companyia durant el període transitori.

La proposta consisteix en tres tipus d’intervenció:

  1. Prevenció: els estats membres organitzaran controls per evitar la introducció intencionada d'espècies preocupants. Tanmateix, moltes espècies arriben a la UE sense voler, com a contaminants de mercaderies o atrapades en contenidors. Els Estats membres hauran d’actuar per localitzar aquestes vies i adoptar mesures correctores.
  2. Alerta ràpida i resposta ràpida: quan els estats membres detectin una espècie de preocupació de la Unió que s'està consolidant, prendran mesures immediates per eradicar-la.
  3. Gestió d’espècies alienes invasores establertes que preocupen: si les espècies preocupants de la Unió ja estan àmpliament difoses, els Estats membres hauran d’establir mesures per minimitzar els danys que causen.

La proposta fomenta un canvi cap a un enfocament harmonitzat i més preventiu, augmentant l'eficiència i reduint els costos de danys i el cost de l'acció al llarg del temps.

anunci

Passos següents

El Consell i el Parlament examinaran ara la proposta de Reglament. Els estats membres participaran plenament en la compilació de la llista i poden proposar candidats per a la seva inscripció. El règim s'unirà a un mecanisme de suport a la informació: el Xarxa europea d’informació sobre espècies alienígenes.

Fons

Es preveu que les invasions d’espècies alienígenes a Europa augmentin encara més com a conseqüència de l’augment del volum i de l’extensió del comerç i els viatges, que veuran transportades més espècies arreu del món.

El Reglament sobre la prevenció i la gestió d'espècies exòtiques invasores parteix del full de ruta de l'eficiència en recursos de la UE i de l'Estratègia de biodiversitat de la UE fins al 2020.

Per obtenir més informació feu clic aquí.

Es pot descarregar material audiovisual aquí.

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències