Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

La UE i Indonèsia signen un acord històric per frenar la fusta il·legal

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

UE-RECONEGUE-certificat-fustaA setembre de 30, la Unió Europea i Indonèsia van signar un acord comercial històric que contribuiria a frenar el comerç de fusta il·legal. Segons l’acord, només s’exportaran a la UE només la fusta i els productes legals verificats. Indonèsia és el primer país asiàtic que ha acordat aquest acord i, amb molt, el major exportador de fusta asiàtica a la UE.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "Estic molt satisfet que la UE i Indonèsia hagin unit forces d'una manera pràctica per assolir el seu objectiu compartit d'eliminar la tala il·legal i el comerç relacionat. Aquest acord és bo per al medi ambient i per a empreses responsables, i augmentarà la confiança dels consumidors en la fusta indonesia ".

Un cop implementat completament, l’acord bilateral, tècnicament un acord de col·laboració voluntària, veurà que els productes de fusta i fusta d'Indonèsia es comprovaran sistemàticament sota un sistema de traçabilitat supervisat de forma independent per assegurar-se que es produeixen de conformitat amb la legislació indonesi pertinent. La UE ofereix suport per establir i millorar els sistemes de control que s’utilitzaran. Això reforçarà altres mesures ja vigents a la UE, com ara el Regulació de la fusta, que impedeixen que serveixi de mercat per a fusta recol·lecta de manera il·legal.

anunci

L’acord es va negociar durant sis anys, amb una forta implicació d’ONG i empreses, així com de funcionaris del govern. Acords similars ja s'han signat entre la UE i alguns països africans.

Els acords de col·laboració voluntaris representen un element clau de la UE Pla d’acció per a l’aplicació de la legislació forestal sobre governança i comerç (FLEGT), segons la qual la Unió Europea pretén enfortir la governança forestal i contribuir als esforços globals per eliminar la tala il·legal i el comerç relacionat.

Propers passos

anunci

Després de la cerimònia de signatura d'avui, tant Indonèsia com la UE hauran de ratificar l'acord seguint els seus respectius procediments. Per a la UE, això suposarà obtenir el consentiment del Parlament Europeu. Les dues parts acordaran una data d'inici per al ple funcionament del sistema de llicències de legalitat FLEGT quan considerin que s'han fet tots els preparatius necessaris.

Fons

La tala il·legal és un problema important en molts països en vies de desenvolupament, que suposa una amenaça significativa per als boscos. Contribueix al procés de desforestació i degradació dels boscos, amenaça la biodiversitat i soscava la gestió i el desenvolupament sostenibles dels boscos.

Al març, 2013 a nova llei de la UE va entrar en vigor prohibint la venda de fusta recollida il·legalment. La nova llei obliga els operadors de la UE a demanar als proveïdors proves de que la fusta ha estat recol·lecta legalment. Un cop implementat completament, l'acord FLEGT amb Indonèsia farà que es consideri que les exportacions de fusta d'Indonèsia compleixen plenament la nova llei. D'aquesta manera, es preveu que la demanda de fusta legal de la UE reforci els esforços d'Indonèsia per eliminar la tala il·legal.

Indonèsia ja porta a terme un sistema de verificació de la legalitat de la fusta en què es basa l’acord amb la UE. Conegut com el sistema SVLK, preveu controls en diferents nivells per garantir que el sistema sigui transparent i creïble.

Indonèsia cobreix uns 181.2 milions d’ha, repartides en 17,000 illes, aproximadament a la mateixa àrea que França, Espanya, Alemanya i el Regne Unit. Al voltant del 70% o 133.6 milions d’ha de la superfície terrestre està boscosa. Aproximadament el 37% dels boscos han estat destinats a protecció o conservació, el 17% a la conversió a altres usos del sòl, mentre que el 46% restant es destina a la producció. La UE és el mercat d’exportació més gran de productes de fusta d’Indonèsia, sent Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Bèlgica, França, Espanya i Itàlia els principals destins.

El primer Acord de col·laboració voluntària que es va formalitzar formalment va ser amb Ghana, seguit del Camerun, la República del Congo, Libèria i la República Centreafricana. S'estan mantenint negociacions amb Gabon, República Democràtica del Congo, Costa d'Ivori, Guyana, Hondures, Malàisia, Vietnam, Laos i Tailàndia.

Per més informació, feu clic aquí.

Canvi climàtic

El vicepresident executiu Timmermans manté un diàleg d'alt nivell sobre el canvi climàtic amb Turquia

publicat

on

El vicepresident executiu Timmermans va rebre el ministre turc de Medi Ambient i Urbanització Murat Kurum a Brussel·les per un diàleg d'alt nivell sobre el canvi climàtic. Tant la UE com Turquia van experimentar impactes extrems del canvi climàtic durant l’estiu, en forma d’incendis i inundacions. Turquia també ha vist el brot més gran de "mocs marins" al mar de Màrmara: creixement excessiu d'algues microscòpiques causat per la contaminació de l'aigua i el canvi climàtic. Arran d’aquests esdeveniments induïts pel canvi climàtic, Turquia i la UE van debatre àmbits on podrien avançar en la seva cooperació climàtica, en la cerca d’assolir els objectius de l’Acord de París. El vicepresident executiu Timmermans i el ministre Kurum van intercanviar opinions sobre les accions urgents necessàries per reduir la bretxa entre el que es necessita i el que s'està fent en termes de reduir les emissions fins a zero a mitjan segle i, per tant, mantenir l'objectiu d'1.5 ° C de l'Acord de París a l'abast. Van discutir les polítiques de preus del carboni com una àrea d'interès comú, considerant el proper establiment d'un sistema de comerç d'emissions a Turquia i la revisió del sistema de comerç d'emissions de la UE. L’adaptació al canvi climàtic també va figurar entre les prioritats de l’agenda juntament amb solucions basades en la natura per combatre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat. Podeu veure els seus comentaris habituals a la premsa aquí. Més informació sobre el diàleg d’alt nivell aquí.

anunci

Seguir llegint

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Metà

Comunicat de premsa conjunt UE-EUA sobre el compromís global de metà

publicat

on

La Unió Europea i els Estats Units han anunciat el Global Methane Pledge, una iniciativa per reduir les emissions mundials de metà que es posarà en marxa a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 26) al novembre a Glasgow. El president Biden i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, van instar els països del Fòrum de les principals economies sobre energia i clima (MEF) dirigit pels Estats Units a unir-se a la promesa i van donar la benvinguda a aquells que ja han mostrat el seu suport.

El metà és un potent gas d’efecte hivernacle i, segons l’últim informe del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, representa aproximadament la meitat de l’augment net de la temperatura mitjana global d’1.0 graus Celsius des de l’era preindustrial. La reducció ràpida de les emissions de metà és complementària a l'acció sobre el diòxid de carboni i altres gasos d'efecte hivernacle i es considera l'estratègia més eficaç per reduir l'escalfament global a curt termini i mantenir l'objectiu de limitar l'escalfament a 1.5 graus centígrads. 

Els països que s’uneixen a la promesa global de metà es comprometen a assolir un objectiu col·lectiu de reduir les emissions mundials de metà com a mínim un 30% respecte als nivells de 2020 el 2030 i avançar cap a l’ús de les millors metodologies d’inventari disponibles per quantificar les emissions de metà, amb un enfocament particular a les fonts d’emissions elevades. El compliment de la promesa reduiria l’escalfament en almenys 0.2 graus centígrads el 2050. Els països tenen perfils d’emissions de metà i potencial de reducció molt variats, però tots poden contribuir a assolir l’objectiu global col·lectiu mitjançant la reducció addicional de metà a nivell nacional i accions de cooperació internacional. Les principals fonts d’emissions de metà inclouen petroli i gas, carbó, agricultura i abocadors. Aquests sectors tenen diferents punts de partida i un potencial variable per a la reducció del metà a curt termini amb el major potencial de mitigació específica per al 2030 en el sector energètic. 

anunci

La reducció del metà ofereix avantatges addicionals importants, inclosa la millora de la salut pública i la productivitat agrícola. Segons l’avaluació global del metà de la Coalició per al clima i l’aire net (CCAC) i el Programa ambiental de les Nacions Unides (PNUMA), assolir l’objectiu del 2030 pot prevenir més de 200,000 morts prematures, centenars de milers de visites a urgències relacionades amb l’asma i més 20 milions de tones de pèrdues de collita l'any l'any 2030 en reduir la contaminació d'ozó a nivell del sòl causada en part pel metà. 

La Unió Europea i vuit països ja han manifestat el seu suport a la promesa global de metà. Aquests països inclouen sis dels 15 principals emissors de metà a nivell mundial i junts representen més d’una cinquena part de les emissions mundials de metà i gairebé la meitat de l’economia mundial.

La Unió Europea ha estat prenent mesures per reduir les seves emissions de metà durant gairebé tres dècades. L'estratègia de la Comissió Europea adoptada el 1996 va ajudar a reduir gairebé la meitat les emissions de metà procedents d'abocadors. En virtut del Tracte Verd Europeu, i per donar suport al compromís de la Unió Europea amb la neutralitat climàtica per al 2050, la Unió Europea va adoptar l'octubre de 2020 una estratègia per reduir les emissions de metà en tots els sectors clau que abasten l'energia, l'agricultura i els residus. La reducció de les emissions de metà en l'actual dècada és una part important de l'ambició de la Unió Europea de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 55% com a mínim el 2030. Aquest any, la Comissió Europea proposarà legislació per mesurar, informar i verificar les emissions de metà , posar límits per a la ventilació i la flamarada, i imposar requisits per detectar fuites i reparar-les. La Comissió Europea també treballa per accelerar l’aprofitament de les tecnologies de mitigació mitjançant el desplegament més ampli de la “producció de carboni” als estats membres de la Unió Europea i mitjançant els seus plans estratègics de política agrícola comuna i per promoure la producció de biometà a partir de residus i residus agrícoles. Finalment, la Comissió Europea dóna suport al Programa Ambiental de les Nacions Unides (PNUMA) en la creació d’un Observatori Internacional de les Emissions de Metà (IMEO) independent per abordar la manca de dades i la transparència mundial en aquesta àrea, fins i tot mitjançant una contribució financera. L’IMEO jugarà un paper important a l’hora de crear una base científica sòlida per als càlculs d’emissions de metà i d’obtenir el compromís global de metà en aquest sentit.

anunci

Els Estats Units persegueixen importants reduccions de metà en múltiples fronts. En resposta a una Ordre executiva que el president Biden va emetre el primer dia de la seva presidència, l'Agència de Protecció del Medi Ambient (EPA) promulga nous reglaments per reduir les emissions de metà de la indústria del petroli i el gas. Paral·lelament, l’EPA ha pres mesures per implementar estàndards de contaminació més forts a les deixalleries i l’Administració de materials perillosos i seguretat per a canonades del Departament de Transports continua adoptant mesures que redueixin les fuites de metà de les canonades i instal·lacions relacionades. A instàncies del president i en col·laboració amb agricultors i ramaders dels Estats Units, el Departament d’Agricultura dels Estats Units està treballant per ampliar significativament l’adopció voluntària de pràctiques d’agricultura intel·ligent per al clima que redueixin les emissions de metà procedents de fonts agrícoles claus incentivant el desplegament de sistemes de gestió de purins millorats. , digestors anaeròbics, nous pinsos per al bestiar, compostatge i altres pràctiques. El Congrés dels EUA està considerant finançament suplementari que donaria suport a molts d’aquests esforços. Entre les propostes presentades al Congrés, per exemple, hi ha una iniciativa important per taponar i remeiar els pous i les mines de petroli, gas i carbó orfes i abandonats, cosa que reduiria significativament les emissions de metà. A més, els Estats Units continuen donant suport als esforços internacionals de mitigació del metà, especialment mitjançant el seu lideratge de la Global Methane Initiative i CCAC.

La Unió Europea i vuit països ja han manifestat el seu suport a la promesa global de metà:

  • Argentina
  • Ghana
  • Indonèsia
  • Iraq
  • Itàlia
  • Mèxic
  • Regne Unit
  • United States

Els Estats Units, la Unió Europea i altres primers partidaris continuaran reclutant països addicionals per unir-se al Compromís Global de Metà pendent del seu llançament formal a la COP 26.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències