Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Preparació Consell de Medi Ambient: 14 Octubre 2013

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

kaminai_dumai_PantherMediaEl primer Consell formal de Medi Ambient sota la presidència lituana se celebrarà a Luxemburg el 14 d'octubre. El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, i la comissària d'Acció Climàtica, Connie Hedegaard, representaran la Comissió Europea. El Consell tractarà els punts relacionats amb el medi ambient abans de passar a les qüestions climàtiques, que constitueixen el gruix de l'agenda del dia. El principal dossier ambiental és la proposta de regulació sobre els enviaments de residus, sobre la qual els ministres intercanviaran opinions. Sobre el clima, el Consell adoptarà conclusions que exposin la seva posició per a la conferència de l'ONU sobre canvi climàtic del mes vinent a Varsòvia. També intentarà finalitzar un acord sobre les normes d’emissions de CO2020 del 2 per als automòbils. Durant el dinar, els ministres debatran sobre infraestructures verdes. Qualsevol altre punt de negoci inclou informació de la Comissió sobre l'aviació del sistema de comerç d'emissions de la UE i sobre les perspectives d'una reducció progressiva global dels gasos HFC. Al final de la reunió tindrà lloc una roda de premsa.

Enviaments de residus

Els ministres mantindran un debat d’orientació sobre la recent proposta de la Comissió de revisar la legislació de la UE sobre els enviaments de residus (vegeu IP / 13 / 679). Els mecanismes actuals d’inspecció de residus són àmpliament reconeguts com a defectes. Almenys, 2.8 milions de tones de residus es transporten il·legalment cada any, sovint a Àfrica i Àsia, on els residus són objecte de dúmping o mal administrats amb conseqüències greus per al medi ambient i la salut pública. La proposta té com a objectiu reduir les exportacions il·legals mitjançant la millora de les inspeccions dels estats membres, oferint majors competències als inspectors i harmonitzant el sistema de la UE per evitar que els exportadors exploten règims laxos que actualment predominen en determinats ports. Els ministres examinaran l’abast de les esmenes proposades (incloent, per exemple, requisits per als Estats membres per establir plans d’inspecció i la possibilitat de sol·licitar documents i proves de sospitosos exportadors il·legals) i discutir si la proposta arriba a l’equilibri adequat entre assegurar un nivell mínim la pràctica d’un camp de joc i permetre als Estats membres el grau de flexibilitat necessari.

anunci

Infraestructura verda

Durant el dinar, els ministres intercanviaran opinions sobre la infraestructura verda, arran de la Comunicació de la Comissió "Millorar la capital natural d'Europa" aprovada el maig d'aquest any (vegeu IP / 13 / 404). Green Infrastructure és una eina provada i provada que utilitza la naturalesa per proporcionar beneficis ecològics, econòmics i socials. En lloc de construir una infraestructura de protecció contra inundacions, per exemple, una solució d’infraestructura verda seria permetre que un aiguamoll natural absorbeixi l’excés d’aigua per part de la pluja intensa. Es preveu que els debats centrin els esforços per mobilitzar les oportunitats de finançament a nivell de la UE en suport de la infraestructura verda i els enfocaments dels estats membres sobre les eines de suport a la infraestructura verda i les iniciatives necessàries per ampliar les inversions sobre el terreny. Després d'una presentació per part de la Comissió, els ministres reaccionaran davant la comunicació de la Comissió i posaran de relleu les seves prioritats per al camí a seguir.

Conferència sobre el clima de Varsòvia

anunci

El Consell adoptarà conclusions sobre els principals elements de la seva posició per a la conferència de les Nacions Unides sobre canvi climàtic que Polònia acollirà a Varsòvia el novembre de 11-22.

El projecte de conclusions posa de manifest que la UE vol veure un paquet equilibrat de decisions. A més d’ampliar l’aplicació de decisions anteriors, aquests haurien d’avançar en el treball per reforçar l’ambició de les reduccions globals de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle abans de 2020 i preparar el terreny per a l'adopció per 2015 d’un ambiciós acord de clima global ambiciós legalment vinculant aplicable a tots els països. La conferència de Varsòvia hauria de capturar els progressos fets fins ara cap a l’acord de 2015 i planificar el treball que cal fer a 2014, de manera que els elements d’un projecte de text de negociació estiguin a punt per ser considerats a finals del proper any.

Mentre que la majoria dels text de les conclusions s'han acordat, els ministres hauran de finalitzar un petit nombre de paràgrafs. Les principals qüestions pendents afecten el nivell d’ambició de les reduccions d’emissions i el procés perquè els països inscriguin els seus compromisos de reduir o limitar les emissions en l’acord 2015.

Emissions de CO2 dels cotxes

Els ministres analitzaran el compromís aconseguit per la Presidència irlandesa en les negociacions de triloga del mes de juny, per tal d’acordar aquest text per tal que el Parlament Europeu i el Consell ho adopten en primera lectura. El projecte de Reglament estableix les modalitats per assolir l'objectiu 2020 de reduir les emissions de CO2 procedents de cotxes nous, és a dir, 95 grams / km. La Comissió va presentar la seva proposta al juliol de 2012 juntament amb una proposta d’objectiu 2020 per reduir les emissions de CO2 de furgonetes (vehicles comercials lleugers) IP / 12 / 771).

Sistema de comerç d’emissions d’aviació / UE

La Comissió informarà els ministres sobre la seva reflexió sobre els arranjaments futurs de l'aviació en el sistema de comerç de emissions de la UE. La Comissió està estudiant aquesta qüestió després d’acord amb l’Associació de l’Aviació Civil Internacional (OACI) a principis d’aquest mes per desenvolupar un mecanisme basat en el mercat global per fer front a les emissions de gasos d’hivernacle de l’Aviació per part de 2016 (vegeu IP / 13 / 918). El mecanisme entraria en vigor a 2020.

Emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'enviament internacional

La Comissió donarà un breu informe sobre l'estat de la qüestió de la seva proposta de sistema de seguiment, presentació d'informes i verificació d'emissions de gasos d'efecte hivernacle del transport marítim internacional (vegeu IP / 13 / 622).

Protocol de Mont-real: facilitar un acord global d'eliminació de l'HFC

A la llum de diversos desenvolupaments internacionals positius recentment, la Comissió instarà els estats membres a estar preparats per discutir i recolzar l’eliminació global dels gasos industrials d’hidrofluorocarbonats (HFC) a la reunió de les parts del Protocol de Mont-real a l’octubre de 21-25. La UE ha buscat durant molt de temps una eliminació gradual global perquè els HFC, utilitzats com a substituts de les substàncies que esgoten la capa d'ozó, són potents gasos d'efecte hivernacle. La Comissió també instarà els estats membres a finançar una reducció global.

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

anunci

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci
Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències