Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

emissions de l'aviació: la Comissió proposa que sol·liciten ETS de la UE a l'espai aeri regional europea de 1 2014 gener

COMPARTIR:

publicat

on

emissions de CO2 volantLa Comissió Europea ha proposat avui (16 d'octubre) modificar el sistema de comerç d'emissions de la UE (EU ETS) de manera que les emissions de l'aviació quedin cobertes per a la part dels vols que es realitzen a l'espai aeri regional europeu. L'ajust de la legislació s'aplicaria a partir de l'1 de gener de 2014 i fins que un mecanisme global basat en el mercat (MBM) previst sigui aplicable a les emissions de l'aviació internacional el 2020, segons l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI).

La comissària d'Acció Climàtica, Connie Hedegaard, va dir: "A la llum dels recents avenços aconseguits a l'OACI, sobretot gràcies al treball dur i a la determinació d'Europa, la Comissió Europea ha proposat avui ajustar l'ETS de la UE perquè es cobreixin les emissions del sector de l'aviació. per a la part dels vols que tenen lloc a l'espai aeri regional europeu.La Unió Europea ha reduït considerablement les emissions de gasos d'efecte hivernacle, i tots els sectors econòmics estan contribuint a aquests esforços.El sector de l'aviació també ha de contribuir, ja que les emissions de l'aviació estan augmentant ràpidament, duplicant-se. des de 1990. Estic segur que el Parlament Europeu i el Consell actuaran ràpidament i aprovaran aquesta proposta sense demora. Amb aquesta proposta, Europa assumeix la responsabilitat de reduir les emissions al seu propi espai aeri fins que comenci la mesura global".

Característiques principals

Les característiques clau del sistema ETS revisat resultant d'aquesta proposta serien les següents:

  • Totes les emissions dels vols entre aeroports de l'Espai Econòmic Europeu (EEE, que cobreix els 28 estats membres més Noruega i Islàndia) es continuaran cobrint.
  • Del 2014 al 2020, els vols amb destinació i des de països fora de l'EEE es beneficiaran d'una exempció general per a aquelles emissions que es produeixin fora de l'espai aeri de l'EEE. Només estarien cobertes les emissions de la part dels vols que es realitzen dins de l'espai aeri de l'EEE.
  • Per adaptar-se a les circumstàncies especials dels països en desenvolupament, els vols cap a i des de tercers països que no són països desenvolupats i que emeten menys de l'1% de les emissions mundials de l'aviació es beneficiaran d'una exempció total.

Propers passos

A la Comissió li agradaria que el Parlament Europeu i el Consell s'acordin la proposta abans del març de 2014 per donar claredat als operadors d'aeronaus, que, d'altra manera, haurien de cedir els drets per a totes les seves emissions en els vols del 2013 amb destinació i des de tercers països abans del 30 d'abril de 2014.

Un document detallat de preguntes i respostes pot ser trobat aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències