Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

La UE mira a les autoritats locals i a la societat civil per oferir una "infraestructura verda"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Green-Street-PlantersEls membres del Comitè de les Regions (CdR) i del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) han reiterat avui el seu suport als plans de la Comissió Europea per promoure infraestructures verdes (IG), que reconeixen les recompenses econòmiques, socials i ambientals que comportarà. No obstant això, van demanar a la Comissió que s'assegurés que tant les autoritats locals com regionals i la societat civil participessin activament en el desplegament de les IG des del primer moment per assegurar-ne l'èxit.

L'apel·lació es va presentar durant una conferència coorganitzada pels dos comitès i amb el suport de la Comissió Europea. Amb el títol «Infraestructura verda: implicació de regions, ciutats i societat civil», més de 150 representants de les institucions de la UE, de la societat civil i de polítics elegits localment i regionalment es van reunir per debatre els plans de la Comissió. La iniciativa de la Comissió Europea, que es va elaborar el maig d’aquest any, busca promoure la GI que incorpori processos naturals i espais verds a la planificació del territori aportant importants beneficis ambientals i econòmics. Amb el suport dels fons de cohesió i estructurals de la UE i del futur finançament del Banc Europeu d’Inversions, espera que l’IG s’integri en altres àrees polítiques com l’agricultura, l’energia i el canvi climàtic, donant resposta a la degradació creixent de les terres i contribuint a l’assoliment dels objectius de biodiversitat de la UE i Europa 2020

Parlant de GI, comissari de Medi Ambient Janez Potocnik, Va dir: “Green Infrastructure tracta de traduir el concepte d’integració ambiental a la realitat mitjançant l’ús d’enfocaments basats en la natura per augmentar la resiliència d’Europa davant de diversos desafiaments significatius, des del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat fins a desastres naturals com a inundacions i sequeres. Moltes autoritats regionals i locals de la UE ja apliquen solucions d’infraestructura verda. Juntament amb la societat civil, són aliats importants en els esforços de la Comissió per augmentar la infraestructura verda a la UE ".

anunci

Durant el seu discurs d'obertura Annabelle Jaeger (FR / PSE), ponent del CdR sobre infraestructures verdes i membre del Consell Regional de Provença-Alps-Costa Blava, també va subratllar que, en última instància, la responsabilitat correspon a les autoritats locals i regionals supervisar la planificació i la implementació. La Comissió, segons ella, ha d’elaborar directrius concretes que cobreixin totes les àrees polítiques i involucrin tots els nivells de govern. "Les autoritats locals i regionals estan plenament darrere de les propostes, però s'ha de donar suport als actors locals perquè puguin integrar els plans GI en els procediments de planificació i els programes de desenvolupament a nivell local. La UE ha d'establir directrius clares i desenvolupar un full de ruta que puguin utilitzar les autoritats locals i regionals i altres parts interessades per tirar endavant les coses ". Jaeger també va subratllar la urgència d’incorporar ara l’IG als acords de col·laboració i als programes de finançament, atès que les negociacions sobre el pressupost de la UE per al 2014 estan a la seva fase final. Es va donar la benvinguda a la proposta d’establir un mecanisme de finançament dedicat a la UE, però el Comitè suggereix que el BEI i la inversió en cohesió social també es podrien impulsar comprometent un cert percentatge de suport de la UE des d’infraestructures “grises” a un fons de biodiversitat.

El CESE també va aplaudir l'estratègia de la Comissió, però va preocupar que s'hauria de prestar molta més atenció a la participació primerenca de la societat civil en els projectes GI. Adalbert Kienle, va dir el ponent del CESE sobre Infraestructura Verda, "Si podem fer realitat la infraestructura verda depèn de la participació adequada de les parts interessades de la societat civil regionals i locals, com ara empreses, agricultors i ONG. Les tensions tradicionals en la conservació de la natura entre protecció i ús poden ser superar si els projectes d’infraestructura ecològica es basen en la participació dels ciutadans ". Tot i que la majoria de projectes IG, va afegir, tenen una dimensió local o regional, alguns també tenen una dimensió europea més àmplia, com la Iniciativa Europea del Cinturó Verd, una excel·lent xarxa ecològica al llarg de l’antiga Cortina de Ferro que va des del mar de Barents fins al mar Negre. El CESE creu fermament que la UE ha d'assumir la responsabilitat directa dels projectes GI a nivell europeu i recolza la proposta d'introduir una RTE-G per al finançament de les infraestructures verdes.

Més informació

anunci

· "Infraestructura verda: implicació de regions, ciutats i societat civil" - material de conferències

· Annabelle Jaeger (FR / PES): opinió del CdR sobre Infraestructura Verda

· Adalbert Kienle: dictamen del CESE sobre Infraestructura Verda,

· Comunicació de la Comissió Europea: Infraestructura verda: millorar el capital natural europeu

 

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

anunci

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci
Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències