Pèrdues i els danys del canvi climàtic ja s'està produint, segons un informe de l'ONU

ONU amb el canvi climàtic-informe-plomEn el període previ a la Conferència d'alt nivell Climàtic COP 19 a Varsòvia, Polònia, el Institut de la Universitat de les Nacions Unides per al Medi Ambient i la Seguretat Humana va donar a conèixer avui un nou informe de recerca se centra en la pèrdua i el dany que el canvi climàtic ja està causant. L'informe revela que tot i els esforços d'adaptació, les comunitats vulnerables estan experimentant pèrdues i danys que posen en perill les seves necessitats, els seus mitjans de vida i la seguretat alimentària més fonamental.

"Els nostres resultats de la investigació mostren clarament que els nivells actuals dels esforços d'adaptació i mitigació són insuficients per evitar els impactes negatius dels factors d'estrès climàtic. polítiques són necessàries ara ", va explicar el Dr. Koko Warner, director científic de la pèrdua i danys en la iniciativa dels països vulnerables a la Universitat de les Nacions Unides. "La gent se sent en aquest moment impactes que afecten la seva seguretat alimentària i la seva forma de vida. Aquests efectes negatius no farà sinó créixer menys que prenguem mesures. Mantenir l'statu quo ja no és una opció ".

Els estudis de casos científics en l'informe actual exploren els impactes de les inundacions i les sequeres a Burkina Faso, Etiòpia, Moçambic i Nepal, i es basen en investigacions prèvies realitzades a Kenya, Gàmbia, Bangla Desh, Bhutan i Micronèsia. En total es van realitzar entrevistes a la llar 3269 i més de grups de focus 200 per als nou estudis de cas.

Tot i l'aplicació d'una varietat d'afrontament i adaptació de mesures per mitigar els danys causats pel canvi climàtic, 96 per cent de les llars enquestats en determinats districtes d'Etiòpia, 78 per cent al Nepal, 72 per cent a Burkina Faso i 69 per cent a Moçambic segueix sent experimentades severs impactes negatius en el seu pressupost familiar. Tres de cada quatre llars enquestats a través dels llocs d'estudi van informar que han de reduir el nombre d'àpats o reduir la mida de les porcions - una clara senyal que la capacitat de control és insuficient. A mesura que les llars en el cas regions d'estudi són principalment agricultors de petita escala, els efectes del canvi climàtic, com ara el canvi dels patrons de precipitació, augment de la freqüència de les inundacions i la sequera, que també amenacen directa i críticament la seva seguretat de subsistència, a més de la seva seguretat alimentària.

"Arran d'una inundació severa a Etiòpia en 2007, 94 per cent dels enquestats va informar que els seus cultius van ser severament danyades o completament destruïdes. La destrucció en gran escala de cultius també es tradueixin en preus dels aliments, el que va fer els aliments bàsics com el blat de moro inassequibles ", va declarar el Dr. Fatima Denton, Coordinador del Centre Africà de Política Climàtic (CCCC), un soci dels estudis de cas d'Àfrica. "Una vegada i una altra l'estudi va trobar que les llars que ja estan lluitant, es veuen obligats a una major pobresa a causa dels impactes del canvi climàtic. Quan l'adaptació és insuficient per gestionar els factors d'estrès climàtic, la pèrdua i el dany que els resultats van a soscavar el benestar humà i el desenvolupament sostenible ".

Tot i que les pèrdues i els danys derivats dels impactes del canvi climàtic s'expressen habitualment en termes monetaris, les pèrdues i els danys no econòmics, com ara la pèrdua de la cultura i la identitat, poden tenir les conseqüències més importants i importants. A Burkina Faso, els pastors han tingut les seves ramificacions diezmades per falta d'aigua i farratge. Això representa no només una pèrdua d'actius físics, sinó també una pèrdua crítica de la identitat cultural i la forma de vida. L'evidència sobre les pèrdues i els danys presentats en aquest informe arriba en un moment crucial en el camí cap a les properes negociacions sobre el clima a Varsòvia, Polònia, on hi ha un mandat per establir acords institucionals per fer front a les pèrdues i els danys relacionats amb el canvi climàtic.

Fons

La pèrdua i danys en la iniciativa dels països vulnerables a la Universitat de les Nacions Unides avalua una àmplia gamma d'esdeveniments climàtics extrems i avança lentament els canvis climàtics en països vulnerables de tot el món. Els quatre casos d'estudi presentats en aquest informe, el volum 2, es van centrar exclusivament en sequeres i inundacions. Es van realitzar tres estudis de casos a Àfrica (Etiòpia, Burkina Faso i Moçambic) i un altre a Àsia (Nepal). Es basen en estudis de casos anteriors publicats en el volum 1 que investigaven les inundacions a Kenya, les sequeres a Gàmbia, els ciclons i la intrusió de salinitat a Bangla Desh, la retirada de la glacera i el canvi de patrons monzónicos a Bhutan i l'augment del nivell del mar i l'erosió costanera a Micronèsia. La recerca anterior i actual reuneix noves proves empíriques sobre pèrdua i dany basades en entrevistes a la llar 3269 per als nou estudis de cas en el volum 1 i 2 i més de 200 en grups de discussió i entrevistes d'experts en nou països vulnerables.

Sobre la Xarxa de Coneixement Clima i Desenvolupament (CDKN)

La Xarxa de Coneixement Clima i Desenvolupament (CDKN) té com a objectiu ajudar els prenedors de decisions de disseny al desenvolupament dels països i aconseguir un desenvolupament compatible amb el clima. CDKN ha donat suport per a la investigació empírica de base d'aquest informe, com una contribució a la pèrdua i danys en ecosistemes Iniciativa per als països (www.lossanddamage.net).

Descarregar l'informe complet aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Canvi climàtic, medi ambient, Nacions Unides

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *