Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

Pèrdues i els danys del canvi climàtic ja s'està produint, segons un informe de l'ONU

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

un-informe-canvi-climàtic-líderEn el període previ a la conferència d’alt nivell sobre la climatologia COP 19 a Varsòvia, Polònia Institut de Medi Ambient i Seguretat Humana de la Universitat de les Nacions Unides ha publicat avui un nou informe de recerca centrat en la pèrdua i el dany que el canvi climàtic ja està causant. L’informe constata que, malgrat els esforços d’adaptació, les comunitats vulnerables experimenten pèrdues i danys que amenacen les seves necessitats més bàsiques, els mitjans de subsistència i la seguretat alimentària.

“Les conclusions de la nostra investigació mostren clarament que els nivells actuals d’esforços d’adaptació i mitigació són insuficients per evitar impactes negatius dels estressors climàtics. Ara calen respostes polítiques ", va explicar el doctor Koko Warner, director científic de la iniciativa Loss & Damage in vulnerable countries de la Universitat de les Nacions Unides. “La gent sent ara mateix impactes que afecten la seva seguretat alimentària i la seva forma de vida. Aquests efectes negatius només creixeran si no prenem mesures. Mantenir l'statu quo ja no és una opció ".

Els estudis de casos científics de l’informe actual exploren els impactes de les inundacions i les sequeres a Burkina Faso, Etiòpia, Moçambic i Nepal i es basen en investigacions anteriors realitzades a Kenya, Gàmbia, Bangla Desh, Bhutan i Micronèsia. En total es van realitzar 3269 entrevistes a la llar i més de 200 grups de discussió per als nou estudis de casos.

anunci

Tot i aplicar diverses mesures d’adaptació i adaptació per mitigar els danys causats pel canvi climàtic, el 96% de les llars enquestades en districtes seleccionats d’Etiòpia, el 78% al Nepal, el 72% a Burkina Faso i el 69% a Moçambic encara experimenten greus impactes negatius sobre els pressupostos de la llar. Tres de cada quatre famílies enquestades als llocs de l'estudi van informar que han de reduir el nombre de menjars o reduir la mida de les porcions, un senyal clar que la capacitat d'adaptació és insuficient. Com que les llars de les regions de l’estudi de casos són principalment agricultors a petita escala, els impactes del canvi climàtic, com ara el canvi de patrons de precipitacions, l’augment de la freqüència d’inundacions i sequera, també posen en perill directa i crítica la seva seguretat als mitjans de vida, a més de la seva seguretat alimentària.

"Després d'una severa inundació a Etiòpia el 2007, el 94% dels enquestats va informar que els seus cultius van ser greument danyats o totalment destruïts. La destrucció a gran escala dels cultius també condueix a preus més elevats dels aliments, cosa que va fer que els aliments bàsics com el blat de moro fossin inabordables ”, va afirmar la Dra. Fatima Denton, coordinadora del Centre Africà de Polítiques Climàtiques (ACPC), soci dels estudis de casos africans. "Una vegada i una altra l'estudi va trobar que les llars que ja tenen problemes es veuen obligades a entrar en una pobresa més profunda a causa dels impactes del canvi climàtic. Quan l’adaptació és insuficient per gestionar els estressors climàtics, la pèrdua i el dany que en resulten soscavaran el benestar humà i el desenvolupament sostenible ”.

Tot i que les pèrdues i els danys derivats dels impactes del canvi climàtic s’expressen habitualment en termes monetaris, les pèrdues i els danys no econòmics, com ara la pèrdua de la cultura i la identitat, poden tenir les conseqüències més importants i de gran abast. A Burkina Faso, els pastors han tingut els seus ramats delmats per manca d’aigua i farratge. Això representa no només una pèrdua d’actius físics, sinó també una pèrdua crítica d’identitat cultural i forma de vida. Les proves sobre pèrdues i danys presentades en aquest informe es presenten en un moment crucial abans de les properes negociacions climàtiques a Varsòvia, Polònia, on hi ha el mandat d’establir acords institucionals per fer front a les pèrdues i els danys relacionats amb el canvi climàtic.

anunci

Fons

La iniciativa de pèrdues i danys en països vulnerables de la Universitat de les Nacions Unides avalua una àmplia gamma d’esdeveniments meteorològics extrems i canvis climàtics d’aparició lenta en països vulnerables de tot el món. Els quatre estudis de casos presentats en aquest informe, volum 2, es van centrar exclusivament en sequeres i inundacions. Es van realitzar tres casos pràctics a Àfrica (Etiòpia, Burkina Faso i Moçambic) i un a Àsia (Nepal). Es basen en estudis de casos anteriors publicats al volum 1 que van investigar les inundacions a Kenya, les sequeres a Gàmbia, els ciclons i la intrusió de salinitat a Bangla Desh, la retirada de les glaceres i els canvis de patrons de monsons a Bhutan, i l’augment del nivell del mar i l’erosió costanera a Micronèsia. La investigació anterior i actual reuneix noves evidències empíriques sobre pèrdues i danys basades en 3269 entrevistes domèstiques per als nou estudis de casos del Volum 1 i 2 i més de 200 discussions de grups focals i entrevistes d’experts en nou països vulnerables.

Quant a la xarxa de coneixement sobre el clima i el desenvolupament (CDKN)

La Xarxa de coneixement sobre el clima i el desenvolupament (CDKN) té com a objectiu ajudar els decisors dels països en desenvolupament a dissenyar i oferir un desenvolupament compatible amb el clima. CDKN ha donat suport a la investigació empírica subjacent per a aquest informe, com a contribució a la Iniciativa de pèrdues i danys en països vulnerables (www.lossanddamage.net).

Descarregar l'informe complet aquí.

Canvi climàtic

Eleccions alemanyes: els vaguistes de la fam volen una acció més gran contra el canvi climàtic

publicat

on

Un grup de joves es troba a la tercera setmana de vaga de fam a Berlín, afirmant que els partits polítics alemanys no aborden adequadament el canvi climàtic abans de les eleccions generals d’aquest mes, escriu Jenny Hill, Canvi climàtic.

Els manifestants, de 18 a 27 anys, han promès continuar la vaga de fam fins que els tres principals candidats que competeixen per substituir Angela Merkel acceptin conèixer-los.

Entre les petites tendes i les pancartes pintades a mà, hi ha un ambient moderat a prop de la cancelleria alemanya de Berlín.

anunci

Els sis joves que porten més de quinze dies en vaga de fam diuen que se senten febles.

Als seus 27 anys, Jacob Heinze és el més gran dels manifestants aquí (els organitzadors diuen que altres quatre persones s'han unit a la vaga de fam fora del camp). Parla lentament, lluitant clarament per concentrar-se, però va dir a la BBC que, tot i que té por de les conseqüències de la seva "vaga de fam indefinida", la seva por al canvi climàtic és més gran.

"Ja els vaig dir als meus pares i amics que hi havia la possibilitat de no tornar-los a veure", va dir.

anunci

"Ho faig perquè els nostres governs no aconsegueixen salvar la jove generació d'un futur que està més enllà de la imaginació. El que és horrible. Ens enfrontarem a la guerra pel que fa a recursos com aigua, menjar i terra i això ja és una realitat per a molta gent al món ".

Amb menys de dues setmanes per a les eleccions generals d’Alemanya, Jacob i els seus companys de manifestació exigeixen que els tres principals candidats a substituir Angela Merkel com a cancellera alemanya vinguin a parlar amb ells.

Vagants de fam per la política climàtica a Berlín, 2021

El canvi climàtic és, sens dubte, el principal tema electoral aquí. Els polítics alemanys han estat influenciats per les protestes massives al carrer dels joves activistes del canvi climàtic dels darrers anys, però les inundacions mortals d’aquest estiu a l’oest del país també han centrat la preocupació pública.

Tot i això, asseguren els vaguistes de fam, cap dels principals partits polítics, inclòs el partit Verd, no proposa mesures adequades per abordar el problema.

"Cap dels seus programes no té en compte els fets científics reals fins ara, especialment el perill de punts d'inflexió (canvis climàtics irreversibles importants) i el fet que estem molt a prop d'arribar-hi", diu la portaveu Hannah Luebbert.

Ella diu que els manifestants volen que Alemanya institueixi l'anomenada assemblea ciutadana (un grup de persones escollides per reflectir totes les parts de la societat) per trobar solucions.

"La crisi climàtica també és una crisi política i potser una crisi de la nostra democràcia, perquè la creació de les eleccions cada quatre anys i la gran influència dels grups de pressió i dels interessos econòmics als nostres parlaments sovint condueixen al fet que els interessos econòmics són més importants que la nostra civilització, la nostra supervivència ", diu la senyora Luebbert.

"Aquestes assemblees ciutadanes no estan influenciades per grups de pressió i no són els polítics els que tenen por de no ser reelegits, només són les persones que utilitzen la seva racionalitat".

Una vista d’un campament d’activistes climàtics a prop de l’edifici del Reichstag el 12 de setembre de 2021 a Berlín, Alemanya.
Els vaguistes de la fam diuen que cap dels candidats fa prou per prevenir una catàstrofe climàtica

Els vaguistes de fam asseguren que només una de les candidatures a la cancellera –Annalena Baerbock, del partit Verd–, ha respost, però que els ha parlat per telèfon en lloc de satisfer la seva demanda de conversa pública. Els ha apel·lat perquè posin fi a la vaga de fam.

Però el grup, que atrau cada vegada més publicitat, ha promès continuar, tot i que reconeixen l’angoixa de les seves famílies i amics.

Tot i així, diu Jacob, la seva mare el recolza.

"Té por. Té molta por, però entén per què faig aquests passos. Plora cada dia i truca cada dia i em pregunta si no és millor parar? I sempre arribem al punt que diem que no, cal continuar ", va dir.

"És realment necessari despertar la gent a tot el món".

Seguir llegint

Canvi climàtic

El rellotge climàtic es mou ràpidament

publicat

on

La majoria coincideix que cal adoptar mesures urgents per fer front a la creixent crisi causada pel canvi climàtic. És per això que líders de 196 països es reuneixen a Glasgow al novembre per celebrar una important conferència sobre el clima, anomenada COP26. Però l’adaptació al canvi climàtic també té un preu, escriu Nikolay Barekov, periodista i antic eurodiputat.

Una part important de les polítiques d’adaptació és augmentar la consciència sobre els costos econòmics de no prendre mesures d’adaptació al canvi climàtic. Els costos econòmics dels resultats del canvi climàtic i els costos de no prendre mesures seran els més importants a l’agenda de Glasgow.

Hi ha quatre objectius de la COP26, el tercer dels quals es troba sota el títol de "mobilitzar finances".

anunci
Nikolay Barekov, periodista i ex eurodiputat.

Un portaveu de la COP26 va dir a aquest lloc web: "Per complir els nostres objectius, els països desenvolupats han de complir la seva promesa de mobilitzar almenys 100 milions de dòlars l'any en finançament climàtic l'any 2020".

Això significa, va dir, que les institucions financeres internacionals han de jugar el seu paper i, afegint, "cal treballar per desencadenar els bilions de finançament del sector privat i públic necessaris per assegurar el zero net global".

Per assolir els nostres objectius climàtics, cada empresa, cada empresa financera, cada banc, asseguradora i inversor haurà de canviar, diu el portaveu de la COP26. 

anunci

"Els països han de gestionar els impactes creixents del canvi climàtic en la vida dels seus ciutadans i necessiten el finançament per fer-ho".

L’escala i la rapidesa dels canvis necessaris requeriran totes les formes de finançament, incloses les finances públiques per al desenvolupament d’infraestructures que necessitem per transitar cap a una economia més ecològica i més resistent al clima, i finançament privat per finançar tecnologia i innovació i ajudar a transformar els milers de milions de diners públics en bilions d’inversions climàtiques totals.

Els analistes climàtics adverteixen que, si continuen les tendències actuals, el cost de l’escalfament global vindrà amb un preu de gairebé 1.9 bilions de dòlars anuals, o l’1.8 per cent del PIB dels Estats Units l’any 2100.

EUReporter ha analitzat el que quatre països de la UE, Bulgària, Romania, Grècia i Turquia estan fent –i encara han de fer– actualment per fer front al cost d’abordar el canvi climàtic, és a dir, complir els objectius de l’objectiu número tres de la COP26.

En el cas de Bulgària, diu que necessita 33 milions d'euros per començar a assolir els principals objectius del Tracte Verd de la UE durant els propers deu anys. Bulgària podria ser un dels més afectats per la descarbonització de l'economia de la UE. Representa el 10% del carbó utilitzat a la UE i el 7% dels llocs de treball del sector del carbó de la UE. Al voltant de 8 persones treballen a la mineria del carbó a Bulgària, mentre que els afectats indirectament es calculen en més de 8,800, amb uns costos socials d’uns 94,000 milions d’euros anuals.

En altres llocs, s’ha calculat que es necessiten més de 3 milions d’euros a Bulgària només per complir els requisits mínims de la Directiva de tractament de les aigües residuals urbanes de la UE.

Per tal de completar el Tracte Verd, Bulgària haurà de gastar el 5% del PIB del país cada any.

En passar a Romania, les perspectives són igual de greus.

Segons un informe publicat el febrer de 2020 per Sandbag UE, es podria dir que Romania es proposa un èxit en la carrera de la UE cap a una economia neta per a l'any 2050. A causa de diversos canvis en l'estructura de l'economia després de la transició posterior al 1990 , Romania ha vist caigudes massives d'emissions, sent el quart estat membre de la UE que redueix les seves emissions més ràpidament respecte al 1990, tot i que encara no es troba en una trajectòria previsible i sostenible fins a zero fins al 2050.

No obstant això, l'informe diu que Romania és el país del sud-est europeu o centre-est europeu amb algunes de les "millors condicions habilitants" per a la transició energètica: un mix energètic divers, del qual gairebé el 50% ja no emet gasos d'efecte hivernacle, el parc eòlic terrestre més gran de la UE i un enorme potencial de RES.

Els autors de l’informe, Suzana Carp i Raphael Hanoteaux, afegeixen: “Tot i així, Romania continua sent un dels països que necessiten lignit a la UE i, malgrat la seva menor proporció de carbó a la barreja que la resta de la regió, la inversió necessària per a la seva transició energètica no és per ser menystingut ".

Això, diuen, significa que a escala europea, els romanesos encara paguen més que els seus homòlegs europeus pels costos d’aquest sistema energètic intensiu en carboni.

Segons l’informe, el ministre d’Energia del país ha estimat que el cost de la transició del sector elèctric per al 2030 serà d’uns 15-30 milions d’euros, i Romania, encara, té el segon PIB més baix de la Unió i, per tant, les necessitats reals d’inversió per a la transició energètica són extremadament elevats.

De cara al futur, l'informe suggereix que una manera de fer front al cost de la descarbonització fins al 2030 a Romania podria ser mitjançant "una utilització intel·ligent" dels ingressos ETS (esquema de comerç d'emissions).

Un dels països de la UE que ja està greument afectat pel canvi climàtic és Grècia, que s’espera que incorri en efectes encara més adversos en el futur. Reconeixent aquest fet, el Banc de Grècia ha estat un dels primers bancs centrals del món a participar activament en la qüestió del canvi climàtic i invertir significativament en investigació climàtica.

Diu que el canvi climàtic sembla ser una amenaça important, ja que “s’espera que l’impacte en gairebé tots els sectors de l’economia nacional sigui negatiu”.

Reconeixent la importància de l'elaboració de polítiques econòmiques, el Banc ha publicat "L'economia del canvi climàtic", que proporciona una revisió completa i avançada de l'economia del canvi climàtic.

Yannis Stournaras, governador del Banc de Grècia, assenyala que Atenes va ser la primera ciutat de Grècia a desenvolupar un pla integrat d'acció climàtica tant per a la mitigació com per a l'adaptació, seguint l'exemple d'altres megaciutats de tot el món.

Michael Berkowitz, president de les '100 ciutats resistents' de la Fundació Rockefeller, va dir que el Pla d'Atenes és un pas important en el "viatge cap a la resistència de la ciutat davant dels innombrables reptes del segle XXI".

“L’adaptació climàtica és una part crucial de la resiliència urbana i estem encantats de veure aquest impressionant pas de la ciutat i dels nostres socis. Esperem treballar en col·laboració per assolir els objectius d’aquest pla ”.

Un altre país molt afectat per l’escalfament global d’aquest any és Turquia i Erdogan Bayraktar, ministre de Medi Ambient i Urbanització, adverteix que Turquia serà un dels països mediterranis més afectats, sobretot perquè és un país agrícola i els seus recursos hídrics disminueixen ràpidament ”.

Com que el turisme és important per als seus ingressos, diu que "és una obligació per a nosaltres donar la importància requerida als estudis d'adaptació".


Segons els experts en clima, Turquia pateix l'escalfament global des dels anys setanta, però des del 1970 es van disparar les temperatures diàries més altes, fins i tot les més altes de la nit.

Però els seus esforços per abordar els problemes es veuen actualment afectats per les autoritats en conflicte en matèria de planificació de l'ús del territori, conflictes entre lleis, la sostenibilitat dels ecosistemes i règims d'assegurances que no reflecteixen els riscos del canvi climàtic adequats.

L'Estratègia i el pla d'acció per a l'adaptació de Turquia reclama polítiques financeres indirectes d'adaptació al canvi climàtic i mecanismes de suport.

El pla adverteix que "a Turquia, per tal d'adaptar-se als efectes del canvi climàtic, encara no es realitzen comptabilitats de cost-benefici quant a l'adaptació a nivell nacional, regional o sectorial".

En els darrers anys, les Nacions Unides i les seves filials han donat suport a diversos projectes destinats a adaptar-se al canvi climàtic per proporcionar assistència tècnica i participacions de Turquia en el Fons de Tecnologia Neta25.

Però el pla diu que, actualment, els fons assignats a la investigació científica i a les activitats d'R + D en activitats d'adaptació al canvi climàtic "no són suficients".

Diu: "No hi ha hagut cap investigació per dur a terme anàlisis d'impacte del canvi climàtic dels sectors dependents del clima (agricultura, indústria, turisme, etc.) i la determinació dels costos d'adaptació.

"És de gran importància construir informació sobre el cost i el finançament de l'adaptació de l'oportunitat climàtica i avaluar el full de ruta sobre aquestes qüestions de manera més completa".

Turquia opina que els fons per a l'adaptació s'han de proporcionar sobre la base de determinats criteris, inclosa la vulnerabilitat als efectes adversos del canvi climàtic.

La generació de recursos financers “nous, adequats, previsibles i sostenibles” s’hauria de basar en els principis d’equitat i de responsabilitats comunes però diferenciades.

Turquia també ha demanat un mecanisme d'assegurança multi-opcional internacional per compensar les pèrdues i danys derivats d'esdeveniments extrems induïts pel clima com sequeres, inundacions, gelades i esllavissades.

Així, doncs, amb el rellotge ràpid a l’esdeveniment mundial a Escòcia, és evident que cadascun d’aquests quatre països encara té feina per fer front als enormes costos que comporta la lluita contra l’escalfament global.

Nikolay Barekov és periodista polític i presentador de televisió, exdirector general de TV7 Bulgària i ex eurodiputat de Bulgària i ex vicepresident del grup ECR al Parlament Europeu.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Poden Bulgària, Romania, Grècia i Turquia assolir els objectius climàtics de la COP26?

publicat

on

Han passat més de cinc anys des de l’adopció de l’Acord de París i només queden poques setmanes per a la COP26. - La 26a conferència de l'ONU sobre el canvi climàtic, que tindrà lloc a Glasgow de l'1 al 12 de novembre d'aquest any. Per tant, aquí teniu un resum puntual dels objectius principals de la COP26: escriu Nikolay Barekov, periodista i antic eurodiputat.

La cimera vol posar l'atenció sobre el benestar del planeta i de les persones, és a dir, reduir els combustibles fòssils, reduir la contaminació de l'aire i millorar la salut a tot el món. Es centrarà l’eliminació progressiva del carbó a tot el món i l’aturada de la desforestació.

Nikolay Barekov

Un dels quatre objectius declarats de la COP 26 és ajudar els països a adaptar-se per protegir les comunitats i els hàbitats naturals

anunci

El clima, per descomptat, ja està canviant i continuarà canviant fins i tot quan les nacions redueixin les emissions, de vegades amb efectes devastadors.

El segon objectiu d’adaptació de la COP2 busca animar els països afectats pel canvi climàtic a: protegir i restaurar els ecosistemes; construir defenses, sistemes d’alerta i infraestructures resistents i agricultura per evitar la pèrdua de cases, mitjans de vida i fins i tot vides

Molts creuen que la qüestió del camp ecològic versus el camp ecològic és una qüestió que no es pot ignorar si es vol evitar el declivi de les espècies.

anunci

Rebecca Wrigley, experta en clima, va dir: "La recuperació fonamentalment tracta de connectivitat: connectivitat ecològica i connectivitat econòmica, però també connectivitat social i cultural".

He mirat els esforços que s’estan fent i encara s’han de fer a quatre països de la UE, Bulgària, Romania, Grècia i Turquia.

A Bulgària, el Centre per a l’Estudi de la Democràcia diu que la manera més ràpida i rendible d’aconseguir una descarbonització completa de l’economia búlgara serà transformar el mix de subministrament elèctric. Això afegirà que requerirà l’aturada immediata (o més ràpida possible) de les centrals tèrmiques de lignit i el “desbloqueig de l’enorme potencial d’energia renovable del país”.

Un portaveu va dir: "Els següents 3 a 7 anys seran de crucial importància per a la realització d'aquestes oportunitats i la realització de la transició econòmica verda a Bulgària, alhora que es millora el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans búlgars".

A finals de juny, el Consell de la Unió Europea va donar llum verda a la primera llei europea sobre el clima, després de l’adopció de la legislació pel Parlament Europeu uns dies abans. La llei està dissenyada per reduir les emissions d’efecte hivernacle en un 55% (en comparació amb els nivells de 1990) el 2030 i assolir la neutralitat climàtica en els propers 30 anys. 26 estats membres hi van votar a favor al Consell de la UE. L’única excepció va ser Bulgària.

Maria Simeonova, del Consell Europeu de Relacions Exteriors, va dir: "L'abstenció de Bulgària sobre la legislació europea sobre el clima no només aïlla el país dins de la UE una vegada més, sinó que també revela dues mancances familiars en la diplomàcia búlgara".

Pel que fa a Romania, el Ministeri d'Afers Exteriors del país va dir que la nació d'Europa central "s'ha unit a la lluita contra el canvi climàtic i dóna suport a la implementació de les prioritats en el camp a nivell regional, internacional i mundial".

Tot i això, Romania ocupa el lloc 30 en l’índex de rendiment del canvi climàtic (CCPI) 2021 desenvolupat per Germanwatch, NewClimate Institute i Climate Action Network. L’any passat, Romania ocupava el número 24.

L'Institut diu que, tot i el gran potencial del sector de les energies renovables a Romania, "les polítiques de suport dèbils, combinades amb incoherències legislatives, continuen contrarestant una transició energètica neta".

Continua dient que Romania "no avança en la direcció correcta" quan es tracta de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i el consum d'energia ".

Un estiu de calor rècord al sud d’Europa ha provocat incendis devastadors que han arrasat boscos, cases i han destruït infraestructures vitals des de Turquia fins a Grècia.

La regió mediterrània és vulnerable al canvi climàtic, sobretot per la seva sensibilitat a la sequera i a l'augment de les temperatures. Les projeccions climàtiques a la Mediterrània suggereixen que la regió serà més càlida i seca amb esdeveniments meteorològics més freqüents i extrems.

Segons la superfície mitjana cremada per foc, Grècia té els problemes d'incendis forestals més greus entre els països de la Unió Europea.

Grècia, com la majoria de països de la UE, afirma que dóna suport a un objectiu de neutralitat del carboni per al 2050 i que els objectius de mitigació del clima de Grècia es basen en gran mesura en els objectius i la legislació de la UE. Segons el repartiment de l’esforç de la UE, s’espera que Grècia redueixi les emissions d’ETS no comunitàries un 4% el 2020 i un 16% el 2030, en comparació amb els nivells del 2005.

Grècia pot assenyalar millores en l’eficiència energètica i l’economia de combustible dels vehicles, augment de l’energia eòlica i solar, biocombustibles a partir de residus orgànics, fixació d’un preu del carboni i protecció dels boscos.

Els incendis forestals ardents i les onades de calor rècord presencials a la Mediterrània oriental d’aquest any han posat de manifest la vulnerabilitat de la regió als efectes de l’escalfament global.

També han estat pressionant Turquia perquè canviï les seves polítiques climàtiques.

Turquia és una de les sis nacions, incloses l'Iran, l'Iraq i Líbia, que encara no han ratificat l'acord climàtic de París del 2015, que assenyala el compromís d'una nació de reduir les emissions de carboni.

Kemal Kılıçdaroglu, cap del principal partit popular republicà de l'oposició (CHP), diu que el govern turc no té un pla director contra els incendis forestals i afirma: "Hem de començar a preparar el nostre país per a noves crisis climàtiques immediatament".

No obstant això, Turquia, que s’ha fixat un objectiu de reducció d’emissions del 21% per al 2030, ha avançat significativament en àrees com l’energia neta, l’eficiència energètica, el malbaratament i la forestació. El govern turc també ha dut a terme una sèrie de programes pilot que intenten millorar l'adaptació i la resistència al clima.

El líder de la conferència COP 26 de les Nacions Unides a Glasgow a finals d'any ha advertit que la no actuació del canvi climàtic ara tindrà conseqüències "catastròfiques" per al món.

"No crec que hi hagi cap altra paraula", adverteix Alok Sharma, el ministre britànic responsable de la COP26.

La seva advertència a tots els participants a la conferència, inclosos Bulgària, Romania, Grècia i Turquia, es produeix enmig de la creixent preocupació pel canvi climàtic.

Les emissions van continuar augmentant en l'última dècada i, com a resultat, ara la terra és més o menys 1.1 ° C més càlida que la que es va registrar a la fi més tardana.

Nikolay Barekov és periodista polític i presentador, exdirector general de TV7 Bulgària i ex eurodiputat de Bulgària i ex vicepresident del grup ECR al Parlament Europeu.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències