Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Empreses, els ciutadans i el medi ambient que es beneficien de l'accés lliure a les dades per satèl·lit de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Sentinel1_ESA4X3La Comissió Europea proporcionarà accés gratuït, complet i obert a una gran quantitat de dades ambientals importants recopilades per Copernicus, el sistema d'observació de la Terra d'Europa.

El nou règim de difusió de dades obertes, que entrarà en vigor el mes que ve, donarà suport a la tasca vital de controlar el medi ambient i també ajudarà les empreses europees, creant nous llocs de treball i oportunitats de negoci. És probable que els sectors estimulats positivament per Copernicus siguin serveis per a la producció i difusió de dades ambientals, així com la fabricació espacial.

Indirectament, una varietat d'altres segments econòmics veuran els avantatges d'una observació precisa de la terra, com ara el transport, el petroli i el gas, les assegurances i l'agricultura. Els estudis mostren que Copernicus, que inclou sis missions satèl·lits dedicades, les anomenades Sentinels, que es llançaran entre el 2014 i el 2021, podria generar un benefici financer d'uns 30 milions d'euros i crear uns 50,000 llocs de treball per al 2030. A més, les noves dades obertes El règim de difusió ajudarà els ciutadans, les empreses, els investigadors i els responsables polítics a integrar una dimensió ambiental en totes les seves activitats i procediments de presa de decisions.

El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, comissari d'Indústria i Emprenedoria, va dir: "Aquesta estratègia de dades obertes és essencial per alliberar tot el potencial del programa Copernicus i desenvolupar els mercats d'observació de la Terra. Els seus serveis proporcionaran informació a una cadena de re- processadors i usuaris finals de manera sostinguda. L'"economia Copernicus" creixerà atraure inversions en el mercat d'aplicacions innovadores que s'esforça per satisfer les creixents demandes dels usuaris de nous serveis. Els serveis de Copernicus ja són essencials per controlar les àrees afectades per catàstrofes naturals. Fa uns dies, Copèrnic va oferir a la protecció civil imatges de les zones amb més danys afectats pel tifó Haiyan a les Filipines, contribuint a organitzar rescats”.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "Copernicus és una part essencial de la infraestructura d'informació ambiental compartida que contribuirà significativament a una millor implementació de les polítiques ambientals, una prioritat del 7è Programa d'Acció Ambiental. L'elaboració de polítiques ambientals depèn d'una actualització, precisió i dades comparables sobre l'estat actual i futur de la Terra. L'accés lliure, complet i obert a les dades d'observació de la Terra de Copernicus representa una contribució clau a la bona governança ambiental a Europa".

Més informació sobre Copèrnic

Copernicus produeix la primera avaluació de danys posteriors al tifó

anunci

Beneficis per a la seguretat ciutadana, l'agricultura, l'aqüicultura i les empreses

En un món que s'enfronta a un major risc de desastres naturals i d'altres tipus, Copèrnic pretén recollir observacions i implementar serveis d'informació que supervisaran l'estat del medi ambient a terra, mar i atmosfera i també milloraran la seguretat dels ciutadans. Copernicus proporcionarà dades coherents a través de les fronteres, facilitant l'avaluació dels canvis i l'impacte de les polítiques mediambientals. A tall d'exemple, les dades i la informació de Copèrnic ens permetran controlar els següents elements de l'atmosfera:

• Gasos d'efecte hivernacle que influeixen en el canvi climàtic;

• gasos reactius que influeixen en la qualitat de l'aire que respirem;

• la capa d'ozó i els nivells de radiació UV solar que arriba al sòl, i;

• aerosols que afecten la temperatura i la qualitat de l'aire.

Tot i que ja es disposa d'algunes dades d'observació ambiental, principalment a través de missions de satèl·lit d'R+D i sensors in situ a terra, mar i aire, el sistema de monitorització serà més complet i operatiu quan les missions Sentinel estiguin en marxa, amb la primera Sentinel. programat per al seu llançament a la primavera de 2014. Sentinel-1 farà la volta a la Terra en òrbita terrestre baixa (a una altitud d'uns 700 km) i serà l'únic satèl·lit de radar d'imatge realment operatiu d'aquest tipus al món. Els satèl·lits Sentinel posteriors es llançaran en un programa continuat fins al 2021, cadascun proporcionant diferents tipus d'observacions per atendre les necessitats dels diferents serveis d'informació de Copernicus i la gran varietat d'usuaris de dades interessats.

Per aprofitar al màxim aquesta riquesa d'informació, els investigadors, els ciutadans i les empreses podran accedir a les dades i la informació de Copernicus a través de portals dedicats basats en Internet. Aquest accés gratuït donarà suport al desenvolupament d'aplicacions útils per a diferents segments de la indústria (per exemple, agricultura, assegurances, transport i energia). Altres exemples inclouen l'agricultura de precisió o l'ús de dades per a la modelització del risc a la indústria d'assegurances. Complirà un paper crucial, satisfent les necessitats socials, polítiques i econòmiques per al lliurament sostenible de dades ambientals precises.

La dimensió internacional

El règim de difusió oberta de Copernicus també té una dimensió internacional. És important que un programa, que es pugui utilitzar, per exemple, per donar informació sobre una possible escassetat alimentària futura a determinades regions del nostre planeta, pugui compartir aquesta informació amb els poders públics encarregats de la població afectada. Compartir aquest tipus d'informació és un aspecte important de les activitats de "poder suau" d'Europa. Així mateix, compartir informació sobre el canvi climàtic és una contribució a un debat que implica el futur de moltes nacions i s'hauria de fer de manera lliure i mundial sense discriminació.

Un enfocament equilibrat entre l'obertura i la protecció d'interessos específics

El Reglament que es publicarà al Diari Oficial a mitjans de novembre preveu un conjunt de criteris que abordaran la protecció dels interessos de seguretat de la Unió i dels seus estats membres. Amb aquesta protecció establerta, el règim de difusió oberta de Copernicus pot oferir tots els seus beneficis a la indústria i als usuaris posteriors. La Comissió supervisarà de prop els efectes del règim de difusió oberta i l'ajustarà si cal.

Per més informació, feu clic aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències