Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

La vida segueix: Parlament renova línia de pressupost per a projectes de medi ambient i clima

COMPARTIR:

publicat

on

c004c4f164893f5ec0240122155cfb8450f6a287El proper programa LIFE, l’instrument financer de la UE que dóna suport a projectes d’acció mediambiental i climàtica realitzats per organismes públics o privats el 2014-2020, va ser aprovat pel Parlament el 21 de novembre. Tal com es va acordar amb els ministres de la UE, el seu pressupost augmentarà a 3.1 milions d’euros (des dels 2.2 milions actuals) per afrontar noves tasques i reptes, principalment en els camps de l’acció climàtica i l’eficiència de recursos.
"LIFE és un instrument de finançament de la UE petit però extremadament reeixit i popular. Des de fa més de 20 anys, ha aprofitat la inversió en projectes ambientals i climàtics, inclosos els fons per a Natura 2000, la xarxa d'àrees de protecció de la natura de tota la UE. Per tant, vam votar per continuar i enfortir aquest programa ", va dir la ponent Jutta Haug (S&D, DE).

El Parlament va votar per 568 vots a favor, amb 20 abstencions i 21 abstencions, per aprovar l’acord negociat amb els ministres de la UE.

Un pressupost de 3.1 milions d’euros

"Això és inferior al que demanava el Parlament, però, malgrat tot, suposa un clar augment respecte al pressupost actual de 2.2 milions d'euros", va dir Haug. "I inclou noves tasques i reptes: un subprograma separat per a l'acció climàtica, els nous" projectes integrats "finançats conjuntament i els reptes creixents en el camp de l'eficiència dels recursos”, va afegir.

En les seves negociacions amb els ministres, el Parlament també va aconseguir una dotació major per a la natura i la biodiversitat.

Projectes a seleccionar sobre el potencial de demostració

En el proper programa LIFE, els projectes es seleccionaran per finançar-se únicament en funció de la seva qualitat i demostració, un mètode més transparent que les assignacions nacionals actuals mitjançant les quals s’atribueix una part dels fons a cada estat membre. En canvi, s’han introduït mesures de foment de la capacitat per ajudar els països i les regions amb una taxa de selecció baixa de projectes a assolir una qualitat de projecte superior.

Els projectes integrats

anunci

Els eurodiputats també van negociar i votar a favor de "projectes integrats", que permetran invertir conjuntament diversos fons de la UE per afrontar els reptes clau de l'aplicació de la legislació en els camps de l'aigua, els residus, la qualitat de l'aire i la protecció de la natura. Aquests projectes ofereixen una oportunitat per incorporar problemes i solucions en matèria de medi ambient i clima en altres polítiques. "Ara animo els països i les regions a fer ús d'aquesta oportunitat: hi haurà fons específics disponibles per ajudar a la preparació i configuració d'un projecte integrat", va dir Haug.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències