Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Benestar animal: Assoliments i reptes en el punt mitjà de l'estratègia de 2012-2015

COMPARTIR:

publicat

on

Dairy-Herd-Sourcing-Pacific-Natural-Foods-2La Comissió marcarà el punt central de l'Estratègia de la UE per a la protecció i el benestar dels animals, 2012-2015, en una conferència que tindrà lloc a Brussel·les demà (12 febrer). L’esdeveniment reunirà les parts interessades clau per revisar els èxits de l’estratègia fins a la data i identificar els reptes que queden. Les autoritats governamentals, les organitzacions no governamentals i els que treballen amb animals cada dia tindran l'oportunitat de discutir qüestions pràctiques relacionades amb el benestar dels animals i identificar les àrees clau d'acció per millorar les condicions dels animals per al període restant de l'estratègia.

El comissari de Salut, Tonio Borg, va dir: "Garantir el benestar dels animals és una prioritat fonamental per a la Comissió Europea. La UE s’esforça per millorar la qualitat de vida dels animals des de fa dècades mitjançant lleis, iniciatives de formació i aplicació. Estic encantat de parlar el futur de l’estratègia de benestar animal de la UE amb una àmplia gamma d’actors responsables i compromesos: agricultors, veterinaris, responsables polítics, transportistes, oficials de control públic, minoristes, investigadors, educadors i ciutadans: tots som responsables de garantir el tractament ètic dels animals a la UE ".

Benestar animal a la UE

Durant les darreres quatre dècades, la legislació comunitària sobre benestar animal ha evolucionat sobre la base d’un coneixement científic sòlid. Les normes de la UE han millorat la qualitat de vida dels animals, d'acord amb les expectatives dels ciutadans i les necessitats del mercat. Ja reconeguda com a líder mundial en el camp del benestar animal, la Comissió Europea continua abordant el benestar animal com a prioritat principal.

Per garantir que la legislació sobre benestar animal es fa complir de manera uniforme a tota la UE, la Comissió Europea ha finançat des de la 2006 iniciatives i tallers de formació tant dins com fora de la UE.

Principals èxits del benestar animal a la UE:

  • Fins ara, més que veterinaris 2 000 han rebut formació sobre benestar animal.
  • Una prohibició a la UE de les gàbies convencionals per a gallines ponedores ha millorat la salut i el benestar de 360 milions de gallines ponents.
  • 12 milions de porcs tenen una millor qualitat de vida gràcies a les regles sobre la truja parades.
  • Proves en animals per a cosmètics ha estat prohibit des de 2009.
  • Millora de les condicions de transport dels animals.
  • Polítiques de benestar animal exportades a altres països.

(Per obtenir més informació, vegeu MEMO / 13 / 98).

anunci

Vídeo de benestar animal

De la granja a la forquilla, tothom és responsable del benestar dels animals. Les lleis sobre benestar animal no tenen cap sentit sense el compromís dels agricultors, veterinaris, transportistes, oficials d'aplicació pública, minoristes, investigadors, educadors i ciutadans. La UE dóna suport a molts programes innovadors per a la millora de la cura dels animals. Durant la conferència, la Comissió llançarà un DVD per mostrar les persones que s'enfronten a aquesta realitat cada dia laborable.

Seguiu la conferència a través de streaming web.
Preguntes sobre la revisió a mig punt de l'Estratègia de la UE per al benestar dels animals 2012-2015
Per obtenir més informació sobre la conferència i veure el vídeo
Més informació sobre benestar animal a la UE
Lloc web del comissari Borg
Seguiu a Twitter: @EU_Health

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències