Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els eurodiputats del Comitè de tornada van reforçar pla Directiva d'avaluació de l'impacte ambiental

COMPARTIR:

publicat

on

865_8f7ecee103636759f742e2e4edcd7519Una proposta d'actualització de la legislació de la UE per fer més clara avaluacions d'impacte ambiental, estructura en la biodiversitat i el canvi climàtic i involucrar al públic, va ser recolzada pel Comitè de Medi Ambient sobre 12 febrer. Aquesta actualització, ja acordat de manera informal amb el Consell de Ministres, inclou regles reforçada per assegurar que la decisió d'autoritzar els projectes de desenvolupament no estan influenciats pels conflictes d'interessos.

Al voltant 200 tipus de projectes estan cobertes per la Directiva d'Avaluació d'Impacte Ambiental (EIA) - des de ponts, ports, autopistes i abocadors per a la cria intensiva d'aus de corral o de porcs.

“La revisió de la Directiva d'avaluació d'impacte ambiental marca una etapa molt important en la història de la política ambiental de la UE. Després de més de 28 anys en funcionament, és hora d'actualitzar aquesta eina essencial de política mediambiental per fer front als nous reptes globals del segle XXI", va dir la eurodiputada Andrea Zanoni (ALDE, IT), que dirigeix ​​la legislació a través del Parlament. .

"Malgrat la forta resistència de diversos estats membres, el Parlament va aconseguir el seu objectiu d'elevar els estàndards de qualitat per protegir millor la salut humana i el medi ambient. Els governs hauran de tenir en compte aquestes normes per prendre decisions fonamentades. L'acord que vam negociar va rebre el suport d'ONG mediambientals clau ", va afegir.

La llei actualitzada requeriria avaluacions de l'impacte per tenir en compte nous factors ambientals, com la biodiversitat i el canvi climàtic. També faria més clara els mètodes d'avaluació, facilitar la participació pública a través d'un portal d'Internet, i inclouen regles reforçats en marxa per prevenir conflictes d'interès i restringir el recurs a excepcions.

Conflictes d'interès

Per assegurar que les avaluacions siguin objectives, la llei requereix als estats membres de la UE per assegurar una separació funcional de l'autoritat competent del promotor del projecte.

anunci

Els criteris de decisió

Els informes d'avaluació també haurien d'avaluar els projectes contra els nous criteris, i proporcionar nova informació, perquè les autoritats prenguin en compte en les seves decisions. Aquests criteris inclouen una acumulació de projectes (per evitar que els desenvolupadors dividir els projectes grans en altres més petites per tal de romandre per sota dels llindars), i canvis hidro-morfològics.

Tot i les peticions del Parlament, avaluacions d'impacte ambiental obligatòria per a l'extracció i exploració de gas d'esquist, sense tenir en compte el rendiment esperat, no es van incloure en l'acord.

No obstant això, els nous aspectes dels projectes de gas hauran de ser tingut en compte, en particular, els riscos per a la salut humana a causa de la contaminació de l'aigua, l'ús del sòl i l'aigua, així com la qualitat i la capacitat de regeneració d'aigua subterrània. Si els Estats membres arriben a la conclusió que no és necessària cap avaluació, llavors hauran d'indicar les raons per què.

Fons

La Directiva d'avaluació ambiental s'aplica a projectes tant públics com privats. S'estableix una sèrie de criteris, entre altres coses, per la informació que ha de presentar-se a les autoritats nacionals per a un projecte que s'aplicaran durant approval.Assessments ajudar els polítics a prendre decisions ben informades, basades en informació objectiva i els resultats de les consultes amb el públic i les parts interessades. En 2005-2008, el nombre mitjà d'avaluacions d'impacte ambiental portades a terme a la UE va variar de 15,000 26,000 a l'any.

Propers passos

El text acordat va ser aprovat per vots 46 a vuit, amb dues abstencions. S'ha de posar a votació pel ple de la Cambra durant el 10 13-Ple de març a Estrasburg.

President: Matthias Groote (S&D, DE)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències