Connecteu-vos amb nosaltres

Biodiversitat

BEI dóna suport sector forestal Eslovàquia amb 120 milions d '€

COMPARTIR:

publicat

on

uutinen3_kuva_300El Banc Europeu d'Inversions (BEI) presta 120 milions d'euros per finançar projectes que contribueixin a la forestació, la millora de la protecció i la gestió dels boscos i la millora de les infraestructures agrícoles a les zones rurals d'Eslovàquia.

El vicepresident del BEI, László Baranyay, responsable de les operacions de préstec a Eslovàquia, va declarar: “Estic molt content que els fons del BEI s'utilitzin per finançar projectes forestals per primera vegada a Eslovàquia, un país on els boscos, que cobreixen el 40% de la terra, tenen una funció important. El projecte tindrà beneficis ambientals considerables pel que fa a la millora de la salut dels ecosistemes forestals i l'augment de la captació de gasos d'efecte hivernacle i la producció d'energia renovable. També generarà nova ocupació a tot el país”.

El préstec del BEI contribuirà a la implementació del primer programa integral de desenvolupament rural d'Eslovàquia. Donarà suport a la rehabilitació i millora de la gestió i protecció de més de 50 ha de bosc danyat per tempestes, plagues i incendis, inclosa la reparació i construcció de 000 km de carreteres forestals d'accés per facilitar les operacions de conservació i gestió forestal.

El projecte també millorarà el comportament mediambiental d'almenys 2,000 granges mitjançant la reducció de la contaminació de les aigües superficials i subterrànies per la ramaderia i potenciarà la producció d'energia renovable, majoritàriament a partir de biogàs i biomassa. En particular, una millor gestió dels nutrients reduirà la contaminació de l'aigua de les activitats ramaderes i millorarà la gestió dels recursos hídrics. Això contribuirà al compliment per part d'Eslovàquia de la Directiva sobre nitrats de la UE i al progrés del país cap al compliment dels requisits de la Directiva marc de l'aigua, especialment mitjançant la reducció de la contaminació per nitrats i fosfats derivada de les activitats agrícoles.

El projecte contribueix específicament a l'estratègia de creixement i ocupació de la UE creant nous llocs de treball durant la implementació i donant suport al creixement i l'ocupació a les comunitats rurals d'Eslovàquia i també fomentant el desenvolupament de l'agroturisme.

El promotor del projecte és el Ministeri d'Agricultura i Desenvolupament Rural d'Eslovàquia. Els beneficiaris finals són entitats públiques i privades que reben suport del Programa de Desenvolupament Rural, incloses les pimes.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències