Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Medi ambient: nous estudis reforcen el cas per augmentar la protecció contra les inundacions i canviar a impostos més ecològics

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

010 inundacions greusDos estudis publicats per la Comissió Europea avui (3 de març) mostren com la política mediambiental pot estimular el creixement econòmic impulsant la protecció contra les inundacions i canviant més a impostos més ecològics. Un produeix més evidències sobre els avantatges econòmics generals de la inversió oportuna en defenses contra les inundacions i l’altre posa en relleu els avantatges d’allunyar la càrrega fiscal de la mà d’obra, cap a l’ús i la contaminació de recursos.

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "La inversió en protecció contra les inundacions pot aportar beneficis generals a l'economia, sobretot a través de solucions basades en la natura que són altament rendibles. I les reformes fiscals mediambientals tenen el potencial de gairebé duplicar els ingressos que actualment aporten als tresors nacionals , amb avantatges per al nostre entorn, així com possibilitats per reduir els impostos sobre l'ocupació o reduir el dèficit. Aquest és un argument poderós per canviar el statu quo."

L’estudi sobre el potencial d’impostos més ecològics, que agrupa dades de 12 estats membres, suggereix que allunyar els impostos de la mà d’obra i cap a la contaminació (augmentant els impostos sobre les causes de la contaminació de l’aire i de l’aigua, per exemple) comportaria uns ingressos de 35 milions d’euros en termes reals el 2016, fins als 101 milions d’euros el 2025, amb xifres molt més altes si també es prenien mesures per eliminar subvencions perjudicials per al medi ambient. Els ingressos potencials van des de poc més de l'1% del PIB anual fins a poc més del 2.5% del PIB anual el 2025, segons l'estat membre en qüestió.

anunci

El segon estudi analitza diversos vincles entre el medi ambient i la política econòmica, inclosos els impactes macroeconòmics de les inundacions, les millors pràctiques per donar suport a les pimes centrades en l'eficiència dels recursos i la despesa ambiental en tots els estats membres. El cost total aproximat dels danys derivats de les inundacions a la UE durant el període 2002-2013 va ser d'almenys 150 milions d'euros. La inversió en mesures per reduir les inundacions és altament eficaç, ja que costa, de mitjana, entre sis i vuit vegades menys que els danys causats per les inundacions. Millor encara, els avantatges d’invertir en infraestructures ecològiques, és a dir, restaurar les característiques naturals per ajudar a gestionar i emmagatzemar l’aigua de les inundacions, inclouen millors resultats per a la biodiversitat i podrien ajudar a reduir els costos de construcció.

Fons

Els estudis publicats avui alimentaran el semestre europeu, un mecanisme establert el 2010 per millorar la coordinació de les polítiques econòmiques als països de la Unió Europea. Va ser una de les respostes de la UE a la crisi econòmica i financera, que ha provocat la contracció econòmica i l’augment de l’atur en molts països de la UE. El semestre europeu es basa en la idea que, atès que les economies de la UE estan molt integrades, una coordinació de polítiques millorada pot ajudar a impulsar el desenvolupament econòmic a la UE en general.

anunci

By 'Verd el semestre europeu', la Comissió té com a objectiu garantir que les polítiques macroeconòmiques siguin sostenibles, no només econòmicament i socialment, sinó també mediambientalment. Un estudi anterior que va destacar els beneficis econòmics del medi ambient implementar la legislació sobre residus per impulsar el creixement ecològic, va demostrar que la implementació total permetria estalviar 72 milions d'euros a l'any, augmentar la facturació anual del sector de la gestió i reciclatge de residus de la UE en 42 milions d'euros i crear més de 400,000 llocs de treball el 2020.

Més informació

Els estudis poden ser consultat aquí.
El lloc web del semestre europeu

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint

Canvi climàtic

La gran conferència sobre el clima arriba a Glasgow al novembre

publicat

on

Líders de 196 països es reuneixen a Glasgow al novembre per celebrar una conferència climàtica important. Se’ls demana que acceptin accions per limitar el canvi climàtic i els seus efectes, com l’augment del nivell del mar i el clima extrem. S’espera més de 120 polítics i caps d’estat per a la cimera dels líders mundials de tres dies a l’inici de la conferència. L'esdeveniment, conegut com COP26, té quatre objeccions principals, o "objectius", inclòs un que va sota el títol "treballar junts per complir" escriu el periodista i ex eurodiputat Nikolay Barekov.

La idea darrere dels quarts objectius de la COP26 és que el món només pugui afrontar els reptes de la crisi climàtica treballant junts.

Així doncs, a la COP26 s’anima als líders a finalitzar el Reglament de París (les regles detallades que fan que l’acord de París sigui operatiu) i també a accelerar l’acció per fer front a la crisi climàtica mitjançant la col·laboració entre governs, empreses i la societat civil.

anunci

Les empreses també desitgen que es prenguin mesures a Glasgow. Volen que els governs avancin fortament cap a la consecució d’emissions netes de zero a nivell mundial a través de les seves economies.

Abans d’examinar què fan quatre països de la UE per assolir el quart objectiu de la COP26, potser val la pena rebobinar breument fins al desembre del 2015, quan els líders mundials es van reunir a París per traçar una visió d’un futur zero de carboni. El resultat va ser l’Acord de París, un avanç històric en la resposta col·lectiva al canvi climàtic. L’acord establia objectius a llarg termini per guiar totes les nacions: limitar l’escalfament global a molt menys de 2 graus centígrads i fer esforços per mantenir l’escalfament a 1.5 graus C; enfortir la resiliència i millorar les habilitats per adaptar-se als impactes climàtics i dirigir la inversió financera en un desenvolupament amb baixes emissions i resistent al clima.

Per assolir aquests objectius a llarg termini, els negociadors van establir un calendari en el qual s’espera que cada país presenti plans nacionals actualitzats cada cinc anys per limitar les emissions i adaptar-se als impactes del canvi climàtic. Aquests plans es coneixen com a contribucions determinades a nivell nacional o NDC.

anunci

Els països es van donar tres anys per acordar les directrius d’implementació (anomenades col·loquialment el Reglament de París) per executar l’Acord.

Aquest lloc web ha analitzat de prop el que quatre estats membres de la UE (Bulgària, Romania, Grècia i Turquia) fan i estan fent per fer front al canvi climàtic i, concretament, per assolir els objectius de l’objectiu nº 4.

Segons un portaveu del Ministeri búlgar de Medi Ambient i Aigua, Bulgària està "superada" quan es tracta d'alguns objectius climàtics a nivell nacional per al 2016:

Prenem, per exemple, la proporció de biocombustibles que, segons les darreres estimacions, representa aproximadament el 7.3% del consum energètic total del sector del transport del país. Es diu que Bulgària també ha superat els objectius nacionals per a la quota de fonts d'energia renovables en el seu consum final brut d'energia.

Com la majoria de països, l’escalfament global l’afecta i les previsions suggereixen que s’espera que les temperatures mensuals augmentin 2.2 ° C a la dècada del 2050 i 4.4 ° C a la dècada del 2090.

Tot i que s’ha avançat en certes àrees, encara s’ha de fer molt més, segons un estudi important del 2021 sobre Bulgària del Banc Mundial.

Entre una llarga llista de recomanacions del Banc a Bulgària hi ha una que s’adreça específicament a l’objectiu nº 4. Insta Sophia a “augmentar la participació del públic, les institucions científiques, les dones i les comunitats locals en la planificació i gestió, tenint en compte els enfocaments i mètodes de gènere equitat i augmentar la resiliència urbana ".

A la propera Romania, també hi ha un ferm compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i la persecució d’un desenvolupament baix en carboni.

La legislació obligatòria sobre clima i energia de la UE per al 2030 obliga a Romania i els altres 26 estats membres a adoptar plans nacionals d’energia i clima (PECN) per al període 2021-2030. El passat octubre de 2020, la Comissió Europea va publicar una avaluació per a cada NECP.

El NECP final de Romania va dir que més de la meitat (51%) dels romanesos espera que els governs nacionals s'enfrontin al canvi climàtic.

Romania genera un 3% de les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle (GEH) de la UE-27 i redueix les emissions més ràpidament que la mitjana de la UE entre 2005 i 2019, segons la comissió.

Amb diverses indústries intensives en energia presents a Romania, la intensitat de carboni del país és molt superior a la mitjana de la UE, però també "disminueix ràpidament".

Les emissions de la indústria energètica al país van caure un 46% entre el 2005 i el 2019, cosa que va reduir la participació del sector en les emissions totals en vuit punts percentuals. Però les emissions del sector del transport van augmentar un 40% en el mateix període, duplicant la quota d’aquest sector en les emissions totals.

Romania encara depèn en gran mesura dels combustibles fòssils, però les energies renovables, juntament amb l'energia nuclear i el gas, es consideren essencials per al procés de transició. Segons la legislació de la UE sobre compartició d’esforços, es va permetre a Romania augmentar les emissions fins al 2020 i ha de reduir aquestes emissions un 2% en relació amb el 2005 el 2030. Romania va assolir un 24.3% de les fonts d’energia renovables el 2019 i l’objectiu del 2030% per al 30.7 del país. la quota es centra principalment en eòlica, hidràulica, solar i combustibles de biomassa.

Una font de l'ambaixada de Romania a la UE va dir que les mesures d'eficiència energètica se centren en el subministrament de calefacció i els embolcalls dels edificis, juntament amb la modernització industrial.

Un dels països més afectats pel canvi climàtic de la UE és Grècia, que aquest estiu ha vist diversos incendis forestals devastadors que han arruïnat la vida i han afectat el seu important comerç turístic.

 Com la majoria dels països de la UE, Grècia dóna suport a un objectiu de neutralitat del carboni per al 2050. Els objectius de mitigació del clima de Grècia es basen en gran mesura en els objectius i la legislació de la UE. D’acord amb el repartiment de l’esforç de la UE, s’espera que Grècia redueixi les emissions ETS (sistema de comerç d’emissions) no comunitàries un 4% el 2020 i un 16% el 2030, en comparació amb els nivells del 2005.

En part, en resposta als incendis forestals que van cremar més de 1,000 quilòmetres quadrats de bosc a l’illa d’Evia i als incendis del sud de Grècia, el govern grec ha creat recentment un nou ministeri per abordar l’impacte del canvi climàtic i va nomenar antic europeu Comissari de la Unió Christos Stylianides com a ministre.

Stylianides, de 63 anys, va exercir com a comissari d’ajuda humanitària i gestió de crisi entre el 2014 i el 2019 i encapçalarà la lluita contra incendis, l’assistència de desastres i les polítiques per adaptar-se a l’augment de les temperatures derivades del canvi climàtic. Va dir: "La prevenció i preparació per a desastres és l'arma més eficaç que tenim".

Grècia i Romania són els més actius entre els estats membres de la Unió Europea al sud-est d’Europa en temes de canvi climàtic, mentre que Bulgària encara intenta posar-se al dia amb gran part de la UE, segons un informe sobre la implementació del Tracte Verd Europeu publicat per la Unió Europea. Consell de Relacions Exteriors (ECFR). En les seves recomanacions sobre com els països poden afegir valor a l'impacte del Tracte Verd Europeu, l'ECFR diu que Grècia, si vol establir-se com a campiona verda, hauria de formar equip amb la Romania i Bulgària "menys ambicioses", que comparteixen alguns dels seus reptes relacionats amb el clima. Això, diu l'informe, podria empènyer Romania i Bulgària a adoptar les millors pràctiques de transició verda i unir-se a Grècia en les iniciatives sobre el clima.

Un altre dels quatre països que hem posat en escena –Turquia– també ha estat molt afectat per les conseqüències de l’escalfament global, amb una sèrie d’inundacions i incendis devastadors aquest estiu. Els incidents meteorològics extrems han augmentat des del 1990, segons el Servei Meteorològic Estatal de Turquia (TSMS). El 2019, Turquia va tenir 935 incidents meteorològics extrems, el més alt de la memòria recent ”, va assenyalar.

En part, com a resposta directa, el govern turc ha introduït noves mesures per frenar l’impacte del canvi climàtic, inclosa la Declaració sobre la lluita contra el canvi climàtic.

Una vegada més, això es dirigeix ​​directament a l'objectiu núm. 4 de la propera conferència COP26 a Escòcia, ja que la declaració és el resultat de debats amb científics i organitzacions no governamentals i contribucions dels esforços del govern turc per abordar el tema.

La declaració implica un pla d'acció per a una estratègia d'adaptació al fenomen global, suport a pràctiques i inversions de producció respectuoses amb el medi ambient i el reciclatge de residus, entre altres passos.

Pel que fa a les energies renovables, Ankara també té previst augmentar la generació d'electricitat a partir d'aquestes fonts en els propers anys i crear un centre d'investigació sobre el canvi climàtic. Està dissenyat per donar forma a les polítiques sobre la qüestió i dur a terme estudis, juntament amb una plataforma sobre el canvi climàtic on es compartiran estudis i dades sobre el canvi climàtic, de nou tot en línia amb l'objectiu 26 de la COP4.

Per contra, Turquia encara no ha signat l'Acord de París del 2016, però la primera dama Emine Erdoğan ha estat una defensora de les causes ambientals.

Erdoğan va dir que la pandèmia de coronavirus en curs ha suposat un cop dur en la lluita contra el canvi climàtic i que ara cal fer diversos passos clau en aquest tema, des de canviar a fonts d'energia renovables fins a reduir la dependència dels combustibles fòssils i redissenyar les ciutats.

En un gest que assenyala el quart objectiu de la COP26, també ha subratllat que el paper de les persones és més important.

De cara a la COP26, la presidenta de la comissió europea, Ursula von der Leyen, diu que "quan es tracta del canvi climàtic i la crisi de la natura, Europa pot fer molt".

En declaracions als eurodiputats el 15 de setembre en un estat de la unió, va dir: “I donarà suport a d’altres. Estic orgullós d'anunciar avui que la UE duplicarà el seu finançament extern per a la biodiversitat, en particular per als països més vulnerables. Però Europa no ho pot fer sola. 

“La COP26 a Glasgow serà un moment de veritat per a la comunitat global. Les principals economies, des dels Estats Units fins al Japó, han establert ambicions de neutralitat climàtica el 2050 o poc després. Ara cal recolzar-los en plans concrets a temps per a Glasgow. Com que els compromisos actuals per al 2030 no mantindran l’escalfament global a 1.5 ° C a l’abast de cada país. Els objectius que el president Xi s’ha marcat per a la Xina són encoratjadors. Però demanem el mateix lideratge a l'hora d'establir com hi arribarà la Xina. El món es sentiria alleujat si demostrés que podria arribar a un màxim d’emissions a mitjan dècada i s’allunyaria del carbó a casa i a l’estranger ”.

Va afegir: “Però, tot i que cada país té una responsabilitat, les principals economies tenen un deure especial envers els països menys desenvolupats i els més vulnerables. El finançament climàtic és essencial per a ells, tant per mitigar com per adaptar-se. A Mèxic i a París, el món es va comprometre a proporcionar 100 milions de dòlars anuals fins al 2025. Complim el nostre compromís. Team Europe aporta 25 milions de dòlars a l’any. Però d’altres encara deixen un forat obert per assolir l’objectiu global ”.

El president va continuar: "Tancar aquesta bretxa augmentarà les possibilitats d'èxit a Glasgow. El meu missatge avui és que Europa està preparada per fer més. Ara proposarem 4 mil milions d’euros addicionals per al finançament climàtic fins al 2027. Però esperem que els Estats Units i els nostres socis també intensifiquin. Tancar la bretxa de finançament climàtic (els Estats Units i la UE) seria un fort senyal per al lideratge climàtic mundial. És el moment de lliurar ".

Per tant, amb tots els ulls fermament fixats a Glasgow, la qüestió per a alguns és si Bulgària, Romania, Grècia i Turquia ajudaran a provocar un foc per a la resta d’Europa a l’hora d’afrontar allò que molts encara consideren l’amenaça més gran per a la humanitat.

Nikolay Barekov és periodista polític i presentador de televisió, exdirector general de TV7 Bulgària i ex eurodiputat de Bulgària i ex vicepresident del grup ECR al Parlament Europeu.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Copèrnic: un estiu d’incendis forestals va veure devastació i va registrar emissions a l’hemisferi nord

publicat

on

El servei de vigilància de l’atmosfera de Copernicus ha estat vigilant de prop un estiu d’incendis forestals extrems a l’hemisferi nord, inclosos els intensos punts calents al voltant de la conca mediterrània i a Amèrica del Nord i Sibèria. Els intensos incendis van donar lloc a nous registres en el conjunt de dades CAMS, amb els mesos de juliol i agost, amb les seves emissions mundials de carboni més altes, respectivament.

Científics de la Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) han estat vigilant de prop un estiu d’incendis forestals greus que han afectat molts països diferents de l’hemisferi nord i han causat emissions rècord de carboni els mesos de juliol i agost. CAMS, implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast en nom de la Comissió Europea amb finançament de la UE, informa que no només grans parts de l’hemisferi nord es van veure afectades durant la temporada de foc boreal d’aquest any, sinó el nombre de focs, la seva persistència i intensitat van ser notables.

A mesura que s’acaba la temporada de foc boreal, els científics de CAMS revelen que:

anunci
  • Les condicions seques i les onades de calor a la Mediterrània van contribuir a crear un punt calent d’incendis amb molts focs intensos i de ràpid desenvolupament a tota la regió, que van crear grans quantitats de contaminació per fum.
  • El juliol va ser un mes rècord a nivell mundial en el conjunt de dades GFAS amb 1258.8 megatones de CO2 alliberat. Més de la meitat del diòxid de carboni es va atribuir a incendis a Amèrica del Nord i Sibèria.
  • Segons les dades del GFAS, l’agost també va ser un mes rècord d’incendis, alliberant aproximadament 1384.6 megatones de CO2 globalment a l'atmosfera.
  • Els incendis forestals àrtics van alliberar 66 megatones de CO2 entre juny i agost de 2021.
  • CO estimat2 les emissions dels incendis forestals al conjunt de Rússia, de juny a agost, van ascendir a 970 megatones, amb la República de Sakha i Chukotka en 806 megatones.

Els científics de CAMS utilitzen observacions per satèl·lit d'incendis actius gairebé en temps real per estimar les emissions i predir l'impacte de la contaminació atmosfèrica resultant. Aquestes observacions proporcionen una mesura de la producció de calor dels focs coneguda com a potència radiativa del foc (FRP), que està relacionada amb l’emissió. CAMS estima les emissions mundials diàries de foc amb el seu sistema global d’assimilació d’incendis (GFAS) mitjançant les observacions FRP dels instruments de satèl·lit MODIS de la NASA. Les emissions estimades de diferents contaminants atmosfèrics s’utilitzen com a condició límit superficial en el sistema de predicció CAMS, basat en el sistema de predicció meteorològica ECMWF, que modela el transport i la química dels contaminants atmosfèrics, per predir com la qualitat de l’aire global es veurà afectada fins a cinc dies per endavant.

La temporada de foc boreal sol durar de maig a octubre, i la màxima activitat té lloc entre juliol i agost. En aquest estiu d’incendis forestals, les regions més afectades van ser:

Mediterrània

anunci

Moltes nacions a el Mediterrani oriental i central va patir els efectes d’incendis intensos durant els mesos de juliol i agost amb plomalls de fum clarament visibles a les imatges de satèl·lit i a les anàlisis i previsions CAMS que creuen la conca mediterrània oriental. Com que el sud-est d’Europa va experimentar condicions d’onada de calor perllongades, les dades CAMS van mostrar intensitat de foc diària a Turquia fins als nivells més alts del conjunt de dades GFAS que es remuntava al 2003. Després dels incendis a Turquia, altres països de la regió van quedar afectats per incendis devastadors, inclosa Grècia. , Itàlia, Albània, Macedònia del Nord, Algèria i Tunísia.

Els incendis també van afectar la península Ibèrica a l'agost i van afectar vastes parts d'Espanya i Portugal, especialment una àmplia zona a prop de Navalacruz, a la província d'Àvila, a l'oest de Madrid. També es van registrar incendis forestals extensos a l'est d'Alger, al nord d'Algèria, les previsions de CAMS GFAS mostren altes concentracions superficials de partícules fines contaminants PM2.5.

Sibèria

Tot i que la República de Sakha al nord-est de Sibèria sol experimentar un cert grau d’activitat de focs d’estiu cada estiu, el 2021 ha estat inusual, no només per la mida, sinó també per la persistència de flames d’alta intensitat des de principis de juny. El 3 es va establir un nou rècord d’emissionsrd L'agost a la regió i les emissions també van ser més del doble que el total anterior de juny a agost. A més, la intensitat diària dels focs va assolir nivells superiors a la mitjana des del juny i només va començar a disminuir a principis de setembre. Altres zones afectades a Sibèria han estat l’Oblast Autònom de Chukotka (incloses parts del Cercle Polar Àrtic) i l’Oblast d’Irkutsk. L’augment de l’activitat observada pels científics de CAMS es correspon amb un augment de les temperatures i una disminució de la humitat del sòl a la regió.

Amèrica del Nord

Els incendis forestals a gran escala han estat cremant a les regions occidentals d'Amèrica del Nord durant els mesos de juliol i agost que han afectat diverses províncies canadenques, així com el nord-oest del Pacífic i Califòrnia. L'anomenat foc Dixie que va arrasar al nord de Califòrnia és ara un dels més grans registrats mai en la història de l'estat. La contaminació resultant de l’activitat persistent i intensa del foc va afectar la qualitat de l’aire de milers de persones a la regió. Les previsions mundials de CAMS també van mostrar una barreja de fum procedent dels llargs incendis forestals que cremaven a Sibèria i Amèrica del Nord que travessaven l'Atlàntic. Es va veure un clar fum de fum que es movia a través de l’Atlàntic nord i arribava a les zones occidentals de les illes Britàniques a finals d’agost abans de creuar la resta d’Europa. Això va passar quan la pols sahariana viatjava en direcció contrària a través de l'Atlàntic, incloent una secció sobre les zones sud de la Mediterrània, cosa que va reduir la qualitat de l'aire. 

Mark Parrington, científic sènior i expert en incendis forestals del Servei de Supervisió de l'Atmosfera Copernicus de l'ECMWF, va dir: "Durant tot l'estiu hem estat supervisant l'activitat dels incendis forestals a tot l'hemisferi nord. El que va destacar com a inusual va ser el nombre d'incendis, la mida de les zones on cremaven, la seva intensitat i també la seva persistència. Per exemple, els incendis forestals de la República de Sakha al nord-est de Sibèria han cremat des del juny i només van començar a retrocedir a finals d'agost, tot i que hem observat alguns incendis continus a principis de setembre. És una història similar a Amèrica del Nord, a algunes parts del Canadà, el nord-oest del Pacífic i Califòrnia, que han experimentat grans incendis forestals des de finals de juny i principis de juliol i continuen en curs ”.

"És preocupant que les condicions regionals més seques i caloroses, provocades per l'escalfament global, augmentin la inflamabilitat i el risc d'incendi de la vegetació. Això ha provocat incendis molt intensos i de ràpid desenvolupament. Tot i que les condicions meteorològiques locals juguen un paper en el comportament real dels incendis, el canvi climàtic contribueix a proporcionar els entorns ideals per als incendis forestals. També s’espera que hi hagi més incendis a tot el món en les properes setmanes, ja que la temporada de focs a l’Amazònia i l’Amèrica del Sud continua desenvolupant-se ”, va afegir.

Més informació sobre els incendis forestals a l’hemisferi nord durant l’estiu del 2021.

Es pot accedir a la pàgina CAMS Global Fire Monitoring aquí.

Obteniu més informació sobre el control d'incendis al CAMS Preguntes i respostes sobre incendis forestals.

Copèrnic és un component del programa espacial de la Unió Europea, amb finançament de la UE, i és el seu programa insígnia d’observació de la Terra, que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan, entre d’altres.

ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d'Emergències de Copèrnic (CEMS), que és implementat pel Consell Comú d'Investigació de la UE (CCI). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus estats membres. Aquestes dades estan totalment disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits.

ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Centre d’Informàtica a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran a Bonn, Alemanya, noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus.


El lloc web Copernicus Atmosphere Monitoring Service.

El lloc web Copernicus Climate Change Service. 

Més informació sobre Copèrnic.

El lloc web ECMWF.

Twitter:
@CopernicusECMWF
@CopernicusEU
@ECMWF

#EUSpace

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències