Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Medi ambient: nous estudis reforcen el cas per augmentar la protecció contra les inundacions i canviar a impostos més ecològics

COMPARTIR:

publicat

on

010 inundacions greusDos estudis publicats per la Comissió Europea avui (3 de març) mostren com la política mediambiental pot estimular el creixement econòmic impulsant la protecció contra les inundacions i canviant més a impostos més ecològics. Un produeix més evidències sobre els avantatges econòmics generals de la inversió oportuna en defenses contra les inundacions i l’altre posa en relleu els avantatges d’allunyar la càrrega fiscal de la mà d’obra, cap a l’ús i la contaminació de recursos.

Environment Commissioner Janez Potočnik said: “Investing in flood protection can bring overall benefits to the economy, especially through nature-based solutions which are highly cost-effective. And environmental fiscal reforms have the potential to almost double the revenues they currently bring to national treasuries, with benefits for our environment as well as scope for cutting taxes on employment or cutting the deficit. That’s a powerful argument for changing the statu quo".

L’estudi sobre el potencial d’impostos més ecològics, que agrupa dades de 12 estats membres, suggereix que allunyar els impostos de la mà d’obra i cap a la contaminació (augmentant els impostos sobre les causes de la contaminació de l’aire i de l’aigua, per exemple) comportaria uns ingressos de 35 milions d’euros en termes reals el 2016, fins als 101 milions d’euros el 2025, amb xifres molt més altes si també es prenien mesures per eliminar subvencions perjudicials per al medi ambient. Els ingressos potencials van des de poc més de l'1% del PIB anual fins a poc més del 2.5% del PIB anual el 2025, segons l'estat membre en qüestió.

El segon estudi analitza diversos vincles entre el medi ambient i la política econòmica, inclosos els impactes macroeconòmics de les inundacions, les millors pràctiques per donar suport a les pimes centrades en l'eficiència dels recursos i la despesa ambiental en tots els estats membres. El cost total aproximat dels danys derivats de les inundacions a la UE durant el període 2002-2013 va ser d'almenys 150 milions d'euros. La inversió en mesures per reduir les inundacions és altament eficaç, ja que costa, de mitjana, entre sis i vuit vegades menys que els danys causats per les inundacions. Millor encara, els avantatges d’invertir en infraestructures ecològiques, és a dir, restaurar les característiques naturals per ajudar a gestionar i emmagatzemar l’aigua de les inundacions, inclouen millors resultats per a la biodiversitat i podrien ajudar a reduir els costos de construcció.

Fons

Els estudis publicats avui alimentaran el semestre europeu, a mechanism established in 2010 to improve the co-ordination of economic policies in European Union countries. It was one of the EU’s responses to the financial and economic crisis, which has resulted in economic contraction and rising unemployment in many EU countries. The European Semester is based on the idea that, because EU economies are highly integrated, enhanced policy co-ordination can help boost economic development in the EU generally.

By 'Verd el semestre europeu', la Comissió té com a objectiu garantir que les polítiques macroeconòmiques siguin sostenibles, no només econòmicament i socialment, sinó també mediambientalment. Un estudi anterior que va destacar els beneficis econòmics del medi ambient implementar la legislació sobre residus per impulsar el creixement ecològic, va demostrar que la implementació total permetria estalviar 72 milions d'euros a l'any, augmentar la facturació anual del sector de la gestió i reciclatge de residus de la UE en 42 milions d'euros i crear més de 400,000 llocs de treball el 2020.

anunci

Més informació

Els estudis poden ser consultat aquí.
El lloc web del semestre europeu

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències