Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

L'ús de plaguicides en zones d'interès ecològic: Els actes delegats de la PAC responsabilitat moviment de reforma als estats membres

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

spray-spray besemerPesticide Action Network Europe (PAN Europe) ha criticat el fracàs de la Comissió Europea en acordar un conjunt d’actes delegats que responguin si s’autoritzen o no els pesticides a les zones d’enfocament ecològic (EPT). El que sí que van acordar, però, va ser permetre que els estats membres decidissin, una decisió que PAN Europe marca com "no ser un enfocament de la UE molt ecològic".

La universitat del Comissionat ha aprovat avui els anomenats actes delegats de la Política Agrícola Comuna (PAC), que encara ha de ser aprovat / rebutjat pel Parlament Europeu i el Consell.

Aquests actes delegats podrien haver respost clarament a una pregunta molt simple: són els agricultors poden utilitzar plaguicides a les zones d'interès ecològic (AGE)? No obstant això, la Comissió Europea no fer-ho. En canvi, la Comissió Europea es va traslladar la responsabilitat dels estats membres.

anunci

Cada Estat membre podrà establir una prohibició dels plaguicides en àcids grassos essencials, però no està obligat a fer-ho. En el seu lloc, el que cada estat membre haurà de fer és emetre una llista de cultius que tenen la intenció de créixer en àcids grassos essencials.

El president de PAN Europe, François Veillerette, va dir: “Es van introduir EFA a la PAC per augmentar la biodiversitat a cada granja de tota la UE. La creació d'EFA és, doncs, en contradicció amb la producció d'aliments i, fins i tot, és incompatible amb l'ús de pesticides. On va anar la «lògica verda» de la reforma de la PAC? »

Tot i que els estats membres van establir, el 1999, una declaració sobre la necessitat de la PAC per reduir l’ús de pesticides el novembre de 2013, 23 estats membres van enviar una carta a la Comissió Europea demanant la necessitat de respectar l’acord polític argumentant “qualsevol limitació dels pesticides i l’ús de fertilitzants impossibilitaria la producció convencional d’EFA ".

anunci

Així, mentre que els ciutadans europeus poden haver esperat per obtenir respostes clares a partir de les propostes de reforma de la PAC, que responen a les principals preocupacions com en l'ús de pesticides, la resposta ha de venir.

Fons

(1) En 1999, el Consell d'Agricultura celebrat a Cardiff va establir objectius específics sobre productes agroquímics al Estratègia del Consell sobre la integració del medi ambient i el desenvolupament sostenible en la Política Agrícola Comuna: "A més de la normativa de la UE per controlar els nivells màxims de plaguicides en els productes agrícoles i les mesures per reduir els riscos ambientals de l'ús de plaguicides (contaminació de l'aigua, el deteriorament de la biodiversitat, etc.), altres mesures han de ser desenvolupats per a les zones sensibles. Productes fitosanitaris i biocides només haurien d'utilitzar quan sigui necessari i d'acord amb el principi de bones pràctiques de protecció vegetal. Hi ha una necessitat addicional de reduir els riscos per al medi ambient l'ús de productes fitosanitaris i biocides i seguir per assegurar-se que no hi ha riscos per a la salut en el seu ús ".
(2) Segons l'Eurobaròmetre 379 / 2013T a 'attitutes europees cap a la biodiversitat' la contaminació de l'aire i l'aigua i els desastres fets per l'home amenacen la biodiversitat (96%), i constatar que la causa és l'agricultura intensiva, la desforestació i la sobrepesca (94 %).
(3) Aegons Enquesta Eurobaròmetre 314 / 2009 on Actituds europees envers els productes químics dels productes de consum: percepció del risc de possibles perills per a la salut; els ciutadans de la UE consideren que els pesticides són els productes químics que presenten més risc per a l'usuari (70% dels enquestats, p.6).
(4) Segons Enquesta Eurobaròmetre 354 / 2010 En matèria de riscos alimentaris, la principal preocupació dels ciutadans de la UE és la qüestió dels residus de pesticides en fruites, verdures o cereals (72% dels enquestats, p.15), i l'augment de 4% de l'enquesta 2005 (Enquesta Eurobaròmetre 238 / 2006).

agricultura

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica d'Hongria

publicat

on

La Comissió ha aprovat l'addició de "Szegedi tükörponty ' d’Hongria al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). 'Szegedi tükörponty' és un peix de l'espècie carpa, produït a la regió de Szeged, prop de la frontera sud d'Hongria, on es va crear un sistema d'estanys de peixos. L’aigua alcalina dels estanys confereix als peixos una vitalitat i resistència particulars. La carn escamosa, vermellosa i saborosa del peix cultivat en aquests estanys, i el seu aroma fresc sense gustos laterals, es pot atribuir directament a la terra salina específica.

La qualitat i el sabor dels peixos estan directament influïts pel bon subministrament d’oxigen al llit del llac als estanys de peixos creats en sòls salins. La carn de "Szegedi tükörponty" és alta en proteïnes, baixa en greixos i molt saborosa. La nova denominació s'afegirà a la llista de 1563 productes ja protegits al eMbrosia base de dades. Més informació en línia a productes de qualitat.

anunci

Seguir llegint

agricultura

Els eurodiputats reforçaran l'estratègia Farm to Fork?

publicat

on

Aquest dijous i divendres (9-10 de setembre), les comissions AGRI i ENVI del Parlament Europeu voten la seva reacció davant de l'estratègia de la UE Farm to Fork. Les comissions d'Agricultura (AGRI) i Medi Ambient (ENVI) del Parlament Europeu voten el seu informe conjunt d'iniciativa pròpia sobre l'estratègia Farm to Fork, que estableix com la UE pretén que el sistema alimentari sigui "just, saludable i respectuós amb el medi ambient" . Les esmenes a l'informe es votaran dijous.

Aleshores, s’espera que els eurodiputats d’ambdues comissions aprovin divendres el seu informe conjunt de l’estratègia Farm to Fork i l’enviïn al ple per a una votació final prevista per a principis d’octubre. Les evidències científiques mostren que el sistema alimentari de la UE actualment no és sostenible i que calen canvis importants en la manera com produïm, comercialitzem i consumim aliments si volem respectar els nostres compromisos internacionals i les nostres fronteres planetàries. L’Estratègia Farm to Fork, presentada per la Comissió Europea el 2020 com a element central del Tracte Verd Europeu, és un canvi potencial en aquest àmbit. Això es deu al fet que trenca les sitges i reuneix múltiples iniciatives polítiques que tenen com a objectiu fer el sistema alimentari més sostenible.

No obstant això, els agents agrícoles i els ministres agrícoles han donat a l'Estratègia Farm to Fork una acollida tèbia. Això es deu al fet que donen suport a l'ús continuat de pesticides sintètics, fertilitzants i antibiòtics a l'agricultura de la UE - malgrat el dany ambiental que fan - i l'Estratègia posa en dubte l'ús generalitzat d'aquests productes agroquímics. Ara ha tocat al Parlament Europeu establir la seva posició sobre l'estratègia, que enviarà un fort senyal polític a la Comissió Europea. Això és especialment oportú amb la Cimera de Sistemes Alimentaris de les Nacions Unides que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes i la segona edició de la Conferència Farm to Fork a l'octubre.

anunci

"Els eurodiputats no poden perdre aquesta oportunitat d'or per reforçar l'estratègia Farm to Fork i convertir-la en un element central per assolir els objectius de desenvolupament de la UE en matèria de clima, biodiversitat i desenvolupament sostenible per al 2030", va dir Jabier Ruiz, oficial de polítiques principals d'alimentació i agricultura de l'Oficina de Polítiques Europees del WWF. “L’Estratègia té molt potencial per fer els nostres sistemes alimentaris més sostenibles, si s’implementa a l’escala necessària. Ara el Parlament pot donar un impuls essencial perquè això passi ”.

En general, l'informe del Parlament Europeu ha de recolzar l'ambició de l'estratègia Farm to Fork i demanar a la Comissió Europea que desenvolupi i estengui plenament les iniciatives polítiques cobertes per l'estratègia. Més concretament, WWF considera particularment important que els eurodiputats donin suport a les esmenes de compromís que demanin:

Basar la futura legislació de la UE sobre sistemes alimentaris sostenibles en els coneixements científics més recents i involucrar les parts interessades des d’una àmplia varietat de perspectives per garantir un procés legítim i inclusiu. Introduïu mecanismes robustos de traçabilitat dels productes del mar que proporcionin informació precisa sobre on, quan, com i quin peix s’ha capturat o s’ha cultivat per a tots els productes del mar, independentment de si es tracta de la UE o importats, frescos o processats.

Reconeixeu que cal un canvi a tota la població en els patrons de consum, inclòs el tractament del consum excessiu de carn i productes ultraprocessats, i presenteu una estratègia de transició de proteïnes que cobreixi tant la demanda com l’oferta per reduir els impactes ambientals i climàtics.

anunci

Fomenteu l'acció per frenar el malbaratament alimentari que es produeix al nivell de producció primària i les primeres etapes de la cadena de subministrament, inclosos els aliments sense collir, i fixeu objectius vinculants per a la reducció del malbaratament alimentari en totes les etapes de la cadena de subministrament. Introduïu la diligència deguda obligatòria per a les cadenes de subministrament per garantir que les importacions de la UE estiguin lliures no només de la deforestació, sinó també de qualsevol tipus de conversió i degradació de l’ecosistema, i que no comportin impactes adversos sobre els drets humans.

Després de la votació de dijous, els eurodiputats d’AGRI també estamparan l’acord polític sobre la política agrícola comuna, assolit al juny. Aquest és un procediment estàndard en la formulació de polítiques de la UE i no s’espera cap sorpresa.

Seguir llegint

agricultura

Agricultura: la Comissió adopta mesures per augmentar el flux de caixa als agricultors

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat una mesura que permet als agricultors rebre avanços més elevats en els pagaments de la Política Agrària Comuna (PAC). Aquesta mesura donarà suport i augmentarà el flux de caixa dels agricultors afectats per la crisi del COVID-19 i per l’impacte de les condicions meteorològiques adverses a tota la UE. Algunes regions han estat profundament afectades per les inundacions, per exemple.

La mesura permetrà als estats membres pagar ajuts a la renda i certs plans de desenvolupament rural als agricultors amb un nivell més avançat, fins al 70% (des del 50%) dels pagaments directes i el 85% (des del 75%) dels pagaments pel desenvolupament rural. S'apliquen les garanties per protegir el pressupost de la UE, de manera que els pagaments es poden desemborsar una vegada controls i controls s'han finalitzat a partir del 16 d'octubre de 2021 per als pagaments directes. La Comissió Europea ho ha aportat suport al sector agroalimentari al llarg de la crisi del COVID-19 mitjançant una major flexibilitat i mesures específiques del mercat. Més informació aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències