Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Pesticide Action Network Europa insta a prendre mesures més lluny de la Comissió

COMPARTIR:

publicat

on

pesticides-spray-besemerPesticide Action Network Europe (PAN Europe) va enviar una altra carta al comissari Borg a 27 March i va qüestionar la gravetat que els estats membres han implementat la Directiva sobre l'ús sostenible de plaguicides i encoratjar la Comissió Europea a prendre mesures addicionals.
PAN Europa ha realitzat una anàlisi de tots els plans nacionals d’acció (PNA) que els estats membres han desenvolupat per complir amb la Directiva 2009 / 128 / EC de 21 2009 d’octubre sobre l’ús sostenible de plaguicides.
PAN Europa afirma que la seva anàlisi mostra que l’ambició dels estats membres de reduir l’ús de pesticides és extremadament baixa. Els problemes inclouen:
  • La manca d'objectius, objectius i horaris clars quantitatius per a la reducció de l'ús de plaguicides;
  • reciclar allò que ja és obligatori des d'altres polítiques de la UE (nivells màxims de residus de pesticides que s'han de respectar a l’aigua, respectar els nivells màxims de residus dels aliments), sense proposar noves accions i alguns estats membres (Xipre i Alemanya) fins i tot fixant objectius que són inferiors als límits de la UE ja fixats per les lleis de salut i medi ambient, i;
  • Els indicadors que ajuden a mesurar les reduccions d’ús o la conversió cap a un major ús de tècniques no químiques es substitueixen per dianes “suaus” (nombre d’horaris de formació, nombre de directrius desenvolupades, nombre de certificats emesos) que no poden mesurar el canvi efectiu.
Tot i que sembla que hi ha hagut un canvi cap a un major ús de tècniques no químiques a les zones públiques (especialment parcs, àrees esportives, zones altament poblades, voreres), el sector agrícola no té gaire ambició. Aquesta és una constatació extremadament decebedora, entre d’altres, tenint en compte que la UE gasta més d’EXMXX milions d’euros anuals en la política agrícola comuna i, en part, s’utilitza indirectament per comprar plaguicides.
En la seva carta al comissari Borg, responsable de la salut i dels consumidors, PAN Europe ha indicat diverses accions que creu que la Comissió Europea ha de prendre per assegurar que els estats membres finalment comencin a prendre el problema de debò.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències