Connecteu-vos amb nosaltres

Les espècies exòtiques

Congrés aprova una nova regulació de les espècies exòtiques invasores: el comerç de pells de pressió crea possible escletxa per al visó americà

COMPARTIR:

publicat

on

American_Mink-Visó-Neovison_vison_A44K4269Esquirol gris, ànec vermellós, candidats nord-americans de la gran toro a la llista negra d’estrangers de la UE: el Parlament Europeu ha aprovat un acord en primera lectura sobre el nou Reglament de la Unió Europea sobre espècies exòtiques invasores. Tot i que l’acord ha rebut una acollida cautelosa per part de la Humane Society International (HSI) per haver inclòs moltes de les seves recomanacions sobre benestar animal, HSI està decebuda del fet que el lobby de la indústria de la pell hagi creat una escletxa potencial per al visó americà (A la foto), Una de les espècies més agressivament invasores a la UE.

La nova legislació té per objecte prevenir o gestionar la propagació de la flora no natives i la fauna de la UE, incloent espècies com l'esquirol gris, xibec, granota toro i la tortuga aquàtica d'orelles vermelles. La Comissió Europea estima que el dany de tals espècies exòtiques invasores costa a la UE més de 12 € milions anualment any.

Joanna Swabe, directora de la Unió Europea de la Societat Humana de la Unió Europea, va dir: "La nova normativa d'espècies invasores invasores acordada a First Reading té molt a celebrar en termes de benestar animal. Encara que un calendari legislatiu preelectorial precipitat vol dir que no és tan ambiciós com ens hauria agradat, estem encantats de incloure la nostra crida a mètodes de retirada no letal. També acollim amb satisfacció el reconeixement del reglament proposat que s'hauria de minimitzar l'impacte en les espècies no destinades. La legislació també ajudarà a reduir el comerç exòtic de les mascotes que ha creat un camí significatiu per a l'alliberament accidental o intencional d'espècies invasores.

"No obstant això, és decebedor, que els negociadors es van inclinar a la pressió de la indústria de la pell de la cria de visons en alguns estats membres. Malgrat el fet que va escapar de visó americà de la UE granges de pells són depredadors voraços i una seriosa amenaça la biodiversitat, la producció de productes de moda de pell poc ètiques s'ha prioritzat sobre la protecció de la UE espècies i hàbitats nadius. La legislació inclou un sistema que permeti que permetrà a les activitats comercials, com ara les granges de pells que afecten espècies exòtiques invasores que continuen sota un estricte sistema d'autorització. Així que si alguna vegada es visó americà apareix com una mena de preocupació Unió, la indústria de la pell pot continuar com fins ara.

"Estem encantats que el Parlament i el Consell han prestat atenció a les nostres trucades per permetre la inclusió dels grups taxonòmics d'espècies amb requeriments ecològics similars. Això evitarà que el comerç de mascotes exòtiques, simplement es canvia de pura que una espècie similar però sense cotització ".

El Consell de Medi Ambient ha d'aprovar formalment el Reglament aprovat pel Parlament Europeu i entrarà en vigor en el curs de 2015.

Dades

anunci
  • Les espècies exòtiques invasores amenacen la biodiversitat perquè competeixen amb les espècies natives pels recursos, alteren i degraden els hàbitats, són tòxics, actuar com un reservori de paràsits o un vector de patògens, hibridar amb espècies o varietats afins, són anteriors als organismes nadius o alteren les xarxes alimentàries locals .
  • La legislació té un enfocament jeràrquic de tres nivells per fer front a les espècies exòtiques invasores a la UE: 1) prevenció; 2) la detecció primerenca i l'eliminació ràpida; 3) la gestió i el control a llarg termini.
  • Arribarà a ser il·legal tenir, raça, transport, venda o deliberadament alliberament al medi de qualsevol de les espècies exòtiques invasores que es consideren d'interès de la Unió.
  • La proposta original de la Comissió Europea per a un límit arbitrari de species 50 a la llista d'espècies invasores de preocupació Unió va ser rebutjada pel Parlament Europeu i el Consell. HSI creu que la llista ha de ser revisada constantment obert i basat en la millor ciència disponible. Les set espècies que actualment s'enumeren a l'annex B del Reglament (CE) no 338 / 97 (és a dir, l'esquirol gris, esquirol de Pallas, esquirol guineu, malvasia, tortuga aquàtica d'orelles vermelles, tortugues i granotes bou pintat) es consideren com una qüestió prioritària per a la inclusió d'espècies exòtiques invasores de preocupació Unió.
  • Tot i fortes pressions de certs estats membres, excepcions nacionals no s'han inclòs en la legislació. Els intents d'incloure una excepció per als anomenats "incapacitats" (és a dir, espècies suposadament que no són capaços d'establir-, o de causar dany en un sol país, tot i l'evidència en altres països) també es van veure frustrats.
  • HSI ha demanat constantment en qualsevol legislació sobre espècies exòtiques invasores per donar prioritat a la prevenció i per garantir el tracte humà de les poblacions ja establertes.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències