Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els enviaments il·legals de residus són objectiu de noves normes de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

20140319PHT39320_originalEl 17 d'abril, el Parlament Europeu va confirmar un acord legislatiu que revisa les normes de la UE sobre enviaments de residus. Els Verds han donat la benvinguda a la votació de la legislació, que està sent conduïda pel Parlament pel eurodiputat Verd Bart Staes, ponent/ponent de text del Parlament. Les noves normes reforçaran els controls sobre els enviaments de residus.

Després de la votació, Staes va dir: "La necessitat d'endurir les normes de la UE sobre els enviaments de residus s'ha subratllat pel nombre persistent elevat d'enviaments il·legals de residus a tercers països i els escàndols sobre l'abocament de residus perillosos als països en desenvolupament. L'objectiu hauria de ser prevenir els enviaments il·legals de residus i els danys a la salut humana i al medi ambient que causen Aquestes noves normes són un important pas endavant cap a aquest objectiu, amb disposicions per garantir el compliment efectiu de les prohibicions d'exportació de residus perillosos de la UE.

"Els estats membres de la UE han estat arrossegant els peus a l'hora d'implementar les normes de la UE sobre enviaments de residus, amb un 25% dels enviaments de residus contravinent aquestes normes de mitjana. La nova llei garantirà que els estats membres estiguin obligats a fer plans d'inspecció exhaustius i significatius per comprovar els enviaments de residus. , amb un nombre mínim de controls físics d'acord amb el risc d'enviaments il·legals.Aquests plans d'inspecció també seran accessibles al públic, segons han insistit els eurodiputats.S'intensificarà l'aplicació, amb més competències per a les autoritats implicades en les inspeccions per comprovar els enviaments. La cooperació entre els estats membres es reforçarà significativament.

"Aquestes normes no només aborden les conseqüències potencialment devastadores dels enviaments il·legals de residus per a la salut pública i el medi ambient, sinó que també són del millor interès dels operadors legals de residus. En un moment d'augment dels costos de producció, els residus s'han de considerar com un recurs valuós i S'hauria de prioritzar el reciclatge en un esforç per promoure una economia europea més sostenible.

"Les polítiques de residus ambicioses de la UE centrades en la reducció, el reciclatge i la reutilització de residus a Europa podrien crear centenars de milers de llocs de treball a Europa l'any 2030. Per aconseguir-ho, els estats membres de la UE han d'estudiar aquesta qüestió a escala europea, treballar junts intercanviant informació i evitant el salt de ports".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències