Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

"Netegem Europa!" el 10 de maig

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

kona_cleanCada any, milions de tones d’escombraries acaben als carrers, oceans, platges, boscos i zones naturals d’Europa. I cada any milions d’europeus surten als seus barris per netejar-se en accions voluntàries. "Netegem Europa!" és una iniciativa que té com a objectiu fomentar més accions d’aquest tipus, sensibilitzar sobre l’abast dels problemes de deixalles i residus i fomentar canvis de comportament. L’esdeveniment està coordinat per la Setmana Europea de Reducció de Residus (EWWR).

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "Els moviments de neteja cívica creixen a tot Europa i volem fer-los part d'un esdeveniment europeu. Hem creat una xarxa de punts de contacte nacionals en 21 països per fer saber a la gent què està passant al seu barri i què poden fer per ajudar-vos. És una iniciativa pràctica, així que posem-nos les botes i els guants. Tots volem viure en barris nets, així que junts netejem Europa! "

En els darrers anys, a Europa s'han organitzat diverses campanyes de neteja per fer front al problema de les escombraries. Anem a netejar Europa! reunirà aquestes iniciatives en un esdeveniment de neteja a escala europea que tindrà lloc el mateix dia a tot el continent i arribarà a tants ciutadans com sigui possible.

anunci

"Anem a netejar Europa!" és un esdeveniment veritablement ascendent que té com a objectiu informar i mobilitzar el públic per tal de netejar el seu entorn. L'experiència demostra que les persones sovint es sorprenen de la quantitat de residus que es generen i aboquen al seu barri. I els residus poden ser valuosos. El paper, el vidre, els metalls i el plàstic es poden tornar a utilitzar o reciclar si es recullen. Això redueix l’impacte ambiental, crea oportunitats econòmiques i llocs de treball, ajudant a impulsar Europa cap a una economia més circular.

La Comissió promou l'esdeveniment, però les netejes són realment independents, locals i dirigides pels ciutadans. En molts casos, les autoritats locals, les ONG, les empreses i les escoles s’implicaran o coordinaran accions. Es fan esdeveniments a 15 estats membres de la UE, així com a Andorra, Bòsnia i Hercegovina, Noruega, Sèrbia i Turquia. Per trobar una acció local al vostre estat membre, consulteu el lloc web del vostre país organitzador nacional.

Fons

anunci

"Netegem Europa!" és un VIDA projecte coordinat per l'Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió de Recursos Sostenibles, l'organització que també és responsable de la Setmana Europea de la Reducció de Residus. Els organitzadors han desenvolupat un conjunt d'eines de comunicació i es posaran a disposició de tots els participants a través dels coordinadors.

En 2012, Fem-ho! World, amb seu a Estònia, va coordinar una acció 2012 de neteja mundial, que va mobilitzar 7 milions de voluntaris en accions de neteja d'un dia a 84 a Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Europa. S'han seguit activitats similars a 2013. Les iniciatives es basen principalment en la creació de xarxes de voluntaris a través de xarxes socials, i també inclouen recaptació de fons i patrocinis.

Surfrider Foundation Europa mobilitza els voluntaris de 1500, els membres de 10,000, sobre els capítols locals de 40 i més que els seguidors de 40 000. La seva neteja de platges es complementa ara amb accions en llacs i rius. Surfrider va començar a 1984 a Malibu, Califòrnia, on els surfistes pretenien protegir els seus llocs preferits de surf de la contaminació local. Ha estat activa a Europa des de 1990. La Comissió Europea creu que la consciència pública i el canvi de les actituds envers els residus són importants per assolir els objectius de la legislació europea sobre residus. La prevenció de residus i la gestió de residus són àrees centrals per a la Comissió a 2014, i revisarà els objectius de reciclatge de residus i abocadors aquest estiu com a part d’un paquet d’economia circular més ampli.

Més informació

Web de Let's Clean Up Europe
Fitxa informativa de l'esdeveniment
L'Agència Europea del Medi Ambient també ha posat en marxa una aplicació de malbaratament marí que es pot descarregar des de Google Play.
Per obtenir més informació sobre la legislació sobre residus de la UE, feu clic aquí.

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

anunci

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci
Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències