Connecteu-vos amb nosaltres

Biodiversitat

iniciativa de la UE per protegir la biodiversitat i lluitar contra el crim de la fauna

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

biodiversitatEl dia internacional de la diversitat biològica (22 de maig), la Comissió posa en marxa una nova iniciativa important per frenar la pèrdua de biodiversitat i eradicar la pobresa als països en desenvolupament.

La iniciativa emblemàtica de la Biodiversitat per la Vida de la UE (B4Life) està dissenyada per ajudar els països més pobres a protegir els ecosistemes, a combatre la delinqüència de vida silvestre i desenvolupar economies verdes. B4Life es finançarà inicialment amb el programa temàtic GPGC (Global Public Goods and Challenges) de la UE, així com de sobres regionals i nacionals de cooperació al desenvolupament, amb un pressupost estimat de fins a 800 milions d'euros per a 2014-2020.

En línia amb l’Agenda de la UE per al Canvi (el seu pla de polítiques per orientar els seus recursos on siguin més necessaris i pot ser el més eficaç) B4Life se centrarà en els països menys desenvolupats i en països que contenen "punts de connexió a la biodiversitat", els llocs on els ecosistemes i els seus serveis són els més rics però també els més amenaçats.

anunci

El comissari de desenvolupament, Andris Piebalgs, va dir: "Ja hem acordat amb els nostres socis de la UE que el desenvolupament no és sostenible si danya el medi ambient, la biodiversitat o els recursos naturals. B4Life ara proporcionarà els mitjans per reforçar els nostres esforços per donar suport als mitjans de subsistència mitjançant l’aturada de la pèrdua de biodiversitat i la lluita contra la delinqüència. "

La biodiversitat i el desenvolupament estan estretament relacionats i es reforcen mútuament: els ecosistemes sans mantenen el desenvolupament mentre que el desenvolupament afecta els hàbitats. Veure la conservació i restauració dels ecosistemes com una oportunitat per generar creixement, crear llocs de treball i reduir la pobresa mitjançant una economia verda contribueix a l’agenda de desenvolupament de la UE.

S'espera que la iniciativa atregui fons addicionals d'altres socis de desenvolupament, inclosos els estats membres de la UE.

anunci

B4Life funcionarà en tres àrees prioritàries:

• Promoure el bon govern dels recursos naturals. Això ajudarà a la lluita contra la corrupció; millorar la transparència a través de la participació de sectors públics i privats, societat civil i acadèmics en associacions; donar suport al desenvolupament d'estratègies nacionals de biodiversitat i ajudar a millorar les regulacions per protegir la biodiversitat i la gestió de les àrees protegides.

• Assegurar ecosistemes saludables per a la seguretat alimentària. Aquesta prioritat promourà pràctiques agrícoles sostenibles i el desenvolupament de productes respectuosos amb el medi ambient; ajudar a restaurar zones degradades; donar suport al desenvolupament de plans de gestió de sòls i plans de gestió costanera basats en la comunitat, incloses les àrees marines protegides.

• Desenvolupar solucions basades en la naturalesa cap a una economia verda. Això hauria d’aprofitar el finançament i estimular models de negoci com ara els mercats de productes ecològics i l’ecoturisme; promoure associacions publicoprivades per a la gestió sostenible dels recursos naturals; ajudar a desenvolupar els sistemes de pagament dels serveis dels ecosistemes per als petits agricultors: oferir incentius per gestionar les seves terres per augmentar la qualitat i la quantitat d’hàbitats clau; i garantir l’accés a l’intercanvi de beneficis per als pobles indígenes i les comunitats locals.

Lluitar contra la delinqüència

A més de les tres àrees prioritàries, B4Life inclourà una "Finestra de crisi de la vida salvatge" (WCW) especial, dedicada a combatre l'augment del comerç il·legal d'espècies en perill d'extinció, especialment a l'Àfrica. A més d’amenaçar espècies, el furtivisme i el tràfic de fauna salvatge perjudiquen la seguretat local i nacional. Les proves recents mostren que les milícies rebels i possiblement grups terroristes estan ara involucrats en la caça furtiva d'elefants i rinoceronts com a mitjà per finançar les seves accions.

La WCW abordarà la caça furtiva i el tràfic de tots els nivells: a nivell local, mitjançant la gestió de les àrees protegides prioritàries; a nivell nacional mitjançant el reforçament de l’estat de la llei mitjançant la lluita contra la corrupció i la millora de la investigació; a nivell regional mitjançant la promoció de xarxes contra la criminalitat i la creació d’àrees protegides transfrontereres i la millora de la vigilància d’espècies; i internacionalment, donant suport a organitzacions especialitzades en la lluita contra la delinqüència, el comerç il·legal i el contraban.

Fons

La UE és el principal contribuent del finançament de la biodiversitat als països en desenvolupament.

Només la Comissió Europea va proporcionar 1.3 milions d’euros a projectes de biodiversitat i relacionats amb la biodiversitat del 2002 al 2012. Aquesta contribució va ajudar a salvaguardar els ecosistemes més rics i amenaçats del planeta.

En termes de finançament de la Comissió Europea de 2002 a 2012, aproximadament un terç de la contribució va proporcionar als països en desenvolupament un suport per gestionar àrees protegides, per exemple, per mantenir les poblacions d'elefants i frenar la caça furtiva. També es va gastar una part significativa en la gestió sostenible dels boscos, incloent esforços per combatre la tala il·legal i prevenir la desforestació.

Les iniciatives emblemàtiques d’EuropaAid són programes de desenvolupament multidisciplinaris amplis dissenyats per abordar els principals problemes globals i maximitzar els impactes mitjançant l’establiment d’un objectiu clar i objectius recognoscibles.

Més informació

Nova iniciativa de la UE per protegir la biodiversitat i combatre els delictes contra la vida silvestre, Q&A: MEMO / 14 / 373
Lloc web de DG Desenvolupament i Cooperació - EuropeAid
Dia internacional de la diversitat biològica

Biodiversitat

La investigació de BIOSWITCH analitza les perspectives del consumidor irlandès i holandès de productes basats en bio

publicat

on

BIOSWITCH, un projecte europeu que busca sensibilitzar els propietaris de marques i animar-los a utilitzar ingredients basats en bios en lloc de ingredients fòssils en els seus productes, ha dut a terme investigacions per comprendre el comportament dels consumidors i les perspectives dels productes basats en bio. L’estudi va consistir en una enquesta quantitativa entre els consumidors d’entre 18 i 75 anys d’edat a Irlanda i els Països Baixos per obtenir una comprensió de les perspectives dels consumidors en relació amb els productes basats en bio. Tots els resultats es van analitzar, comparar i compilar en un document revisat per parells que es pot consultar en aquest enllaç.

"Tenir una millor comprensió de la percepció dels consumidors sobre productes basats en biosomia és fonamental per ajudar a impulsar la transformació d'una indústria basada en fòssils a una indústria basada en bio, donar suport a la transició d'Europa a una economia baixa en carboni i ajudar a assolir els objectius clau de sostenibilitat. ”, Va dir James Gaffey, codirector del Grup de Recerca Circular en Bioeconomia de la Universitat Tecnològica de Munster. Algunes de les principals conclusions de l’estudi indiquen que els consumidors d’ambdós països tenen una perspectiva relativament positiva pel que fa als productes de base biològica, amb els consumidors irlandesos, i especialment les dones irlandeses, que mostren una posició una mica més positiva.

A més, els consumidors irlandesos també tenen una percepció una mica més positiva que la seva elecció pot ser beneficiosa per al medi ambient i, en general, estan més disposats a pagar un extra pels productes de base biològica. Els consumidors dels dos països van indicar el preu com un factor clau que influeix en la compra de productes de base biològica i al voltant de la meitat dels entrevistats no estan disposats a pagar més pels productes de base biològica. De la mateixa manera, és probable que els consumidors d’ambdós països comprin productes de base biològica de les mateixes categories de productes, sent els principals productes d’embalatge, productes d’un sol ús i productes de neteja, higiene i sanitaris.

anunci

És molt probable que es pagui una prima verda per a categories com ara productes d’un sol ús, cosmètics i cura personal. Els consumidors d’ambdós països van designar la sostenibilitat mediambiental com un factor important a l’hora d’escollir entre productes; no obstant això, termes com biodegradables i compostables tenen més pes que el terme bio-basat entre els consumidors, cosa que indica que cal fer més feina per millorar el coneixement i la comprensió dels productes basats en bioconsumidors. Malgrat això, la indicació general de la preferència del consumidor per productes basats en biològics sobre els productes fòssils era clara, ja que el 93% dels enquestats irlandesos i el 81% dels holandesos van dir que preferirien comprar productes basats en bio
Aquest projecte ha rebut finançament de l’empresa conjunta Bio Based Industries (JU) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció núm. 887727. en lloc de productes basats en fòssils. Gairebé la meitat d’ells fins i tot estaven disposats a pagar una mica més per les alternatives basades en la bio.

"Va ser fantàstic notar actituds positives entre els consumidors envers els productes de base biològica", va dir John Vos, consultor sènior i gerent de projectes europeus de BTG Biomass Technology Group. "Esperem que els resultats d'aquest estudi serveixin de base per a una exploració posterior d'aquest tema i estimulin el mercat de productes basats en la biologia abordant les incerteses sobre la demanda dels consumidors a Irlanda i els Països Baixos".

Quant a BIOSWITCH

anunci

BIOSWITCH és una iniciativa finançada per l’empresa conjunta d’indústries basades en bio (BBI JU) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb un pressupost total d’1 milió d’euros. El projecte està coordinat per l’entitat finlandesa CLIC Innovation i format per un consorci multidisciplinari format per vuit socis de sis països diferents. Els perfils dels socis inclouen quatre clústers industrials: CLIC Innovation, Corporación Tecnológica de Andalucía, Flanders 'FOOD i Food & Bio Cluster Denmark; dues organitzacions tecnològiques i de recerca: l'Institut Tecnològic de Munster i el Centre d'Investigació Tècnica VTT de Finlàndia; i dues pimes: BTG Biomass Technology Group i Sustainable Innovations.

Seguir llegint

Biodiversitat

Audiència pública sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i les pandèmies com COVID-19 

publicat

on

Avui (2030 de gener) se celebrarà l'audiència del Parlament sobre "Afrontar la sisena extinció massiva i augmentar el risc de pandèmia: quin paper té per a l'Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 14".

Organitzada pel Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, l’audiència abordarà la pèrdua de biodiversitat i fins a quin punt això augmenta el risc de pandèmies a causa del canvi en l’ús del sòl, el canvi climàtic i el comerç de fauna salvatge. Es debatrà sobre el paper que podria tenir l’Estratègia de biodiversitat de la UE per al 2030 en la lluita contra la pèrdua de biodiversitat i en l’increment del compromís de la UE i el global amb la biodiversitat.

La plataforma intergovernamental sobre serveis de biodiversitat i ecosistemes, la secretària executiva, la Dra. Anne Larigauderie, i el director executiu de l'Agència Europea de Medi Ambient, el Dr. Hans Bruyninckx, obriran l'audiència pública.

El programa detallat està disponible aquí.

Podeu seguir l’audiència en directe aquí a partir de les 9h d'avui.

anunci

Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030

Dijous a la tarda, els membres debatran l’esborrany d’informe del ponent César Luena (S&D, ES) que respon al Estratègia de biodiversitat de la Comissió per al 2030 i acull amb satisfacció el nivell d’ambició de l’estratègia. L'esborrany de l'informe subratlla que s'han de tractar tots els principals motors directes del canvi de natura i expressa la seva preocupació per la degradació del sòl, l'impacte del canvi climàtic i la disminució del nombre de pol·linitzadors. També aborda les qüestions del finançament, la transversalitat i el marc de governança per a la biodiversitat, demana un programa Erasmus ecològic centrat en la restauració i la conservació i posa l'accent en la necessitat d'accions internacionals, inclosa la governança dels oceans.

Podeu seguir la reunió del comitè en directe aquí a partir de les 13h15.

Més informació 

anunci
Seguir llegint

Biodiversitat

One Planet Summit: el president von der Leyen demana un acord ambiciós, global i que canviï els jocs sobre la biodiversitat

publicat

on

L'11 de gener, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va participar a la "Cimera d'un planeta" per a la biodiversitat, mitjançant videoconferència. En la seva intervenció, la presidenta von der Leyen va destacar que "el 2021 serà l'any en què el món lliurarà una nova fulla per al nostre planeta" a la COP15 per a la natura a Kunming, el maig d'aquest any. Va demanar un compromís "ambiciós, global i acord a l'estil de París "que canviarà el joc" que es redactarà a la COP15, ja que es tracta no només del desenvolupament sostenible, sinó també de la igualtat, la seguretat i la qualitat de vida. El president va reiterar la voluntat d'Europa de mostrar el camí i portar tants socis com El president von der Leyen també va parlar sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i COVID-19: "Si no actuem urgentment per protegir la nostra naturalesa, és possible que ja estiguem al principi d'una època de pandèmies. Però podem fer-hi alguna cosa. Necessita una acció global concertada i un desenvolupament local sostenible. I de la mateixa manera que cooperem per al nostre "Un planeta", hem de treballar junts per obtenir la nostra "Una salut". "

En declaracions a la cimera organitzada per França, les Nacions Unides i el Banc Mundial, Ursula von der Leyen va exposar com la Comissió treballa per preservar la biodiversitat: "Això demostra que donar un nou full a la natura es redueix a l'acció local i global. ambició. És per això que, amb el Tracte Verd Europeu, intensifiquem la nostra pròpia acció i ambició, tant a nivell local com global. I la nova política agrícola comuna més ecològica ens ajudarà a protegir els mitjans de subsistència i la seguretat alimentària, mentre protegim la nostra naturalesa i el nostre clima ". Finalment, va recordar als participants el "deure d'Europa de garantir que el nostre mercat únic no condueixi la deforestació a les comunitats locals d'altres parts del món".

Mireu el discurs aquí, llegiu-lo completament aquí. Obteniu més informació sobre la tasca de la Comissió per protegir la biodiversitat del nostre planeta aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències