Oceana revela la pesca amb xarxes de deriva il·legals al Marroc

Il·legalment peix espasa capturat s'importa a Espanya i re-exporta al mercat italià. Marroc eliminat oficialment fora xarxes de deriva en 2010 amb fons de la Unió Europea i els Estats Units.

En 19 de juny de Oceana va revelar que l'ús il·legal de xarxes de deriva per capturar el peix espasa ha tornat a Tànger, Marroc. evidència seleccionada per l'organització internacional de conservació marina durant els últims tres dies, mostra els gots petits que actuen en coordinació amb els més grans amb absoluta impunitat per capturar el peix espasa a l'estret de Gibraltar.

Oceana a Europa El director executiu, Xavier Pastor, ha demanat una acció ferma: "La pesca amb Driftnet ha estat prohibida des de 1992 per Assemblea General de les Nacions Unides, I des 2003 per ICCAT. En 2010, Marroc encara utilitza aquest equip, però una forta pressió internacional va conduir a la supressió un any més tard. Ara és clar que els vaixells han reprès la pesca il·legal davant de les autoritats marroquines. Quant de temps durarà aquesta burla? No necessitem més paraules contra l'ús de xarxes de deriva, necessitem accions reals per part de les autoritats de tots els nivells per deixar de banda el desplaçament il·legal ara ".

La indústria pesquera espanyola ja s'ha demanat als espanyols i de la UE lideratge [1] per a l'acció contra el peix espasa capturat il·legalment amb xarxes de deriva s'importen a Espanya i re-exportats a Itàlia per via terrestre, s'enfonsa els preus de peix espasa peix local i legalment. D'acord amb la informació Oceana primers preus de venda de peix espasa al Marroc estic a 5 eur / kg, mentre que a Itàlia, que podria costar més de 15 eur / kg [2], fent d'aquest negoci il·legal rendible per als intermediaris. peix espasa també es ven localment a Tànger.

Ilaria Vielmini, científica marina d'Oceana afegeix: "Tant per raons tradicionals i culturals, Itàlia és un dels principals països de la UE que pesquen peix espasa i importació. Oceana demana a les administracions pertinents per tancar la frontera de la UE a aquests peixos capturats il·legalment, i prendre les mesures apropiades contra el Marroc per posar fi a aquesta pràctica de pesca insostenible. Els serveis d'inspecció en terra han d'aprofitar tots els peixos que mostren evidència d'haver estat capturat amb aquest art de pesca il·legal ".

També val la pena assenyalar que les xarxes de deriva, encara que prohibit per ICCAT al Mar Mediterrani des 2003, encara se'ls permet a les parts contractants d'ICCAT a l'oceà Atlàntic. Oceana reclama a ICCAT adopti una prohibició de xarxes de deriva total i incondicional per a la captura d'espècies altament migratòries.

informació general amb xarxes de deriva

Les xarxes de deriva són un tipus d'art de pesca utilitzat per apuntar diverses espècies pelàgiques. Durant els 1980s i els primers 1990s, aquest tipus de xarxa es va fer popular perquè és eficaç i fàcil d'utilitzar. Les xarxes de deriva són molt perjudicials per al medi marí, ja que el seu ús dóna com a resultat la captura accidental de milers de cetacis i altres espècies en perill d'extinció.

En 1992, l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir una moratòria internacional que prohibeix les xarxes de deriva de més de 2.5 km. Després que la Unió Europea va prohibir aquestes xarxes en 2002, alguns països, com França i Itàlia, seguit d'usar-los. Itàlia va ser l'últim país d'Europa segueix utilitzant aquest art de pesca il·legal, que ha estat sovint camuflat sota el nom legal de "ferrettara". El Marroc i Turquia van anunciar que prohibirien les xarxes de deriva a partir de 2011.

Més informació
Les xarxes de deriva

galeria de fotos: les xarxes de deriva il·legals al Marroc
Informe: L'ús de xarxes de deriva per la flota marroquina


Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, medi ambient, EU, EU, Marítim, política

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

Icona de menú esquerre