Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Medi Ambient: 80% dels europeus volen que el seu país menys residus

COMPARTIR:

publicat

on

hazwastemainSegons una nova enquesta, la majoria de ciutadans europeus creuen que el seu propi país està generant massa residus. L'enquesta sobre "Actituds dels europeus davant la gestió de residus i l'eficiència dels recursos" indica que el 96% dels enquestats diu que és important per a ells que Europa utilitzi els seus recursos de manera més eficient: el 68% diu que això és molt important per a ells, i només el 3% dels els enquestats diuen que aquest tema no és important. A tota la UE, nou de cada deu enquestats ara trien paper/cartró/cartró de begudes (90%), plàstics (90%) i vidre (88%), almenys ocasionalment, mentre que tres quartes parts trien els residus perillosos domèstics (79%). llaunes metàl·liques (78%), residus elèctrics (76%) i deixalles de cuina (74%). Hi ha, però, grans diferències entre els estats membres, amb respostes que van des del 99% (paper a Àustria) fins al 28% (residus perillosos a Romania).

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "Els residus toquen clarament els nervis: els europeus volen malgastar menys i estan fent esforços per practicar allò que prediquen. Això fa que passar a una economia més circular sigui un pas lògic cap endavant. L’afany per obtenir més reciclatge hi és: ara hem de proporcionar els mecanismes per ajudar-lo a produir-se."

Quan se li pregunta sobre maneres de fer-ho fomentar més reciclatge, 71El% dels enquestats va dir que la seguretat que els seus residus es reciclen eficaçment els persuadiria a separar-ne més. La majoria afavoreix que hi hagi més instal·lacions de compostatge i reciclatge de residus a la seva zona (59%), incentius financers (59%), i la recollida de residus separada més convenient a casa seva (51%).

Vuit de cada deu persones (83%)%) diuen que ells evitar el malbaratament alimentari i altres tipus de residus comprant exactament el que necessiten, mentre que tres de cada quatre (77%) feu un esforç per reparar els aparells trencats abans de comprar-ne de nous. Dos de cada tres enquestats (67%) donen o venen articles per a la seva reutilització, mentre que aproximadament sis de cada deu persones eviten comprar productes envasats en excés (62%), utilitzeu bateries recarregables (60%) o beure aigua de l’aixeta per evitar residus d’envasos (59%).

Quan se li pregunta sobre residus plàstics, 96El% dels enquestats coincideix que la indústria necessita més iniciatives per limitar els residus de plàstic i augmentar el reciclatge, 94% coincideix a proporcionar una millor informació sobre quins plàstics són reciclables, 93% d'acord que s'hauria d'aturar la producció de plàstics no reciclables i utilitzar-ne materials reciclables, mentre que 92%% estan d'acord que s'han de prendre mesures per reduir l'ús d'articles de plàstic d'un sol ús, com ara bosses de la compra.

Una gran majoria dels enquestats (94%)%) van acordar que donarien suport al desenvolupament d'un objectiu a nivell de la UE reduir la quantitat de deixalles que entren als oceans. Almenys nou de cada deu persones afirmen que donarien suport als objectius de la UE en matèria d’escombraries marines a tots els estats membres, a excepció dels Països Baixos (88%), on una desena part dels enquestats (10%) diuen que no estarien a favor d’aquest tipus d’objectiu. El suport a un objectiu de la UE és més alt a Malta, Portugal, Croàcia i Espanya (98%).

Fons

anunci

Els resultats complets de l’estudi estan disponibles aquí.

Aquesta enquesta va ser realitzada per la xarxa TNS Political & Social als 28 estats membres de la Unió Europea entre el 3 i el 7 de desembre de 2013. Uns 26,595 enquestats de diferents grups socials i demogràfics van ser entrevistats per telèfon (telèfon fix i mòbil) en la seva llengua materna. en nom de la Comissió Europea, DG Medi Ambient.

Els resultats d'avui estan en gran mesura en línia amb l'agenda d'eficiència dels recursos establerta en el marc de la Estratègia 2020 Europa sobre un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu. Amb el full de ruta cap a una Europa eficient en recursos, el 2011, la Comissió va proposar un marc d’acció i va subratllar la necessitat d’un enfocament integrat en molts àmbits i nivells polítics. Les idees principals del full de ruta es van desenvolupar més endavant a Programa General d'Acció Ambiental de la Unió (7th EAP), que té com a objectiu prioritari convertir la UE en una economia baixa en carboni, eficient en recursos, verda i competitiva.

Més informació

Per a l’Eurobaròmetre
Sobre l’economia circular
Sobre l'estratègia de residus de la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències