Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

Medi Ambient: 80% dels europeus volen que el seu país menys residus

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

hazwastemainSegons una nova enquesta, la majoria dels ciutadans europeus pensen que el seu propi país està generant massa residus. L'enquesta sobre les "Actituds dels europeus davant la gestió de residus i l'eficiència de recursos" indica que el 96% dels enquestats afirma que és important per a ells que Europa utilitzi els seus recursos de manera més eficient: el 68% diu que això és molt important per a ells i només el 3% dels els enquestats diuen que aquest tema no és important. A tota la UE, nou de cada deu enquestats ara classifiquen cartrons de paper / cartró / begudes (90%), plàstics (90%) i vidre (88%), almenys ocasionalment, mentre que tres quartes parts classifiquen residus perillosos domèstics (79%), llaunes metàl·liques (78%), residus elèctrics (76%) i residus de cuina (74%). Hi ha, però, diferències importants entre els estats membres, amb respostes que van des del 99% (paper a Àustria) fins al 28% (residus perillosos a Romania).

El comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, va dir: "Els residus toquen clarament els nervis: els europeus volen malgastar menys i estan fent esforços per practicar allò que prediquen. Això fa que passar a una economia més circular sigui un pas lògic cap endavant. L’afany per obtenir més reciclatge hi és: ara hem de proporcionar els mecanismes per ajudar-lo a produir-se."

Quan se li pregunta sobre maneres de fer-ho fomentar més reciclatge, 71El% dels enquestats va dir que la seguretat que els seus residus es reciclen eficaçment els persuadiria a separar-ne més. La majoria afavoreix que hi hagi més instal·lacions de compostatge i reciclatge de residus a la seva zona (59%), incentius financers (59%), i la recollida de residus separada més convenient a casa seva (51%).

anunci

Vuit de cada deu persones (83%)%) diuen que ells evitar el malbaratament alimentari i altres tipus de residus comprant exactament el que necessiten, mentre que tres de cada quatre (77%) feu un esforç per reparar els aparells trencats abans de comprar-ne de nous. Dos de cada tres enquestats (67%) donen o venen articles per a la seva reutilització, mentre que aproximadament sis de cada deu persones eviten comprar productes envasats en excés (62%), utilitzeu bateries recarregables (60%) o beure aigua de l’aixeta per evitar residus d’envasos (59%).

Quan se li pregunta sobre residus plàstics, 96El% dels enquestats coincideix que la indústria necessita més iniciatives per limitar els residus de plàstic i augmentar el reciclatge, 94% coincideix a proporcionar una millor informació sobre quins plàstics són reciclables, 93% d'acord que s'hauria d'aturar la producció de plàstics no reciclables i utilitzar-ne materials reciclables, mentre que 92%% estan d'acord que s'han de prendre mesures per reduir l'ús d'articles de plàstic d'un sol ús, com ara bosses de la compra.

Una gran majoria dels enquestats (94%)%) van acordar que donarien suport al desenvolupament d'un objectiu a nivell de la UE reduir la quantitat de deixalles que entren als oceans. Almenys nou de cada deu persones afirmen que donarien suport als objectius de la UE en matèria d’escombraries marines a tots els estats membres, a excepció dels Països Baixos (88%), on una desena part dels enquestats (10%) diuen que no estarien a favor d’aquest tipus d’objectiu. El suport a un objectiu de la UE és més alt a Malta, Portugal, Croàcia i Espanya (98%).

anunci

Fons

Els resultats complets de l’estudi estan disponibles aquí.

Aquesta enquesta va ser realitzada per la xarxa TNS Political & Social als 28 estats membres de la Unió Europea entre el 3 i el 7 de desembre de 2013. Uns 26,595 enquestats de diferents grups socials i demogràfics van ser entrevistats per telèfon (telèfon fix i mòbil) en la seva llengua materna. en nom de la Comissió Europea, DG Medi Ambient.

Els resultats d'avui coincideixen en gran mesura amb l'agenda d'eficiència de recursos establerta en virtut del Estratègia 2020 Europa sobre un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu. Amb el full de ruta cap a una Europa eficient en recursos, el 2011, la Comissió va proposar un marc d’acció i va subratllar la necessitat d’un enfocament integrat en molts àmbits i nivells polítics. Les idees principals del full de ruta es van desenvolupar més endavant a Programa General d'Acció Ambiental de la Unió (7th EAP), que té com a objectiu prioritari convertir la UE en una economia baixa en carboni, eficient en recursos, verda i competitiva.

Més informació

Per a l’Eurobaròmetre
Sobre l’economia circular
Sobre l'estratègia de residus de la UE

medi ambient

El forat d'ozó de l'hemisferi sud supera la mida de l'Antàrtida

publicat

on

El Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copernicus vigila de prop la regió antàrtica per controlar el desenvolupament del forat d'ozó d'aquest any sobre el pol sud, que ara ha arribat a una extensió més gran que l'Antàrtida. Després d’un inici bastant estàndard, el forat d’ozó del 2021 ha crescut considerablement la setmana passada i ara és més gran del 75% dels forats d’ozó en aquesta etapa de la temporada des del 1979.

Científics de la Servei de vigilància de l’atmosfera Copernicus (CAMS) han estat vigilant de prop el desenvolupament del forat d'ozó antàrtic d'aquest any. A la Dia internacional per a la preservació de la capa d’ozó (16 de setembre) CAMS rep una primera actualització de l'estat del forat estratosfèric que apareix cada any durant la primavera austral i de la capa d'ozó que protegeix la Terra de les propietats nocives dels rajos solars. CAMS està implementat pel Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast en nom de la Comissió Europea amb finançament de la UE.

Vincent-Henri Peuch, director del Servei de Seguiment de l'Atmosfera de Copèrnic, va dir: "Aquest any, el forat d'ozó s'ha desenvolupat com s'esperava al començament de la temporada. Sembla bastant similar a l'any passat, que tampoc no va ser realment excepcional al setembre, però es va convertir en un dels forats d'ozó més duradors del nostre registre de dades més endavant de la temporada. Ara les nostres previsions mostren que el forat d'aquest any ha evolucionat fins a convertir-se en un forat força més gran de l'habitual. El vòrtex és força estable i les temperatures estratosfèriques són fins i tot inferiors a les de l’any passat. Estem veient un forat d’ozó força gran i potencialment també profund ”.

Seguiment operatiu de CAMS de la capa d'ozó utilitza el modelatge per ordinador en combinació amb observacions per satèl·lit d’una manera similar a les previsions meteorològiques per tal de proporcionar una imatge tridimensional completa de l’estat del forat d’ozó. Per a això, CAMS combina eficaçment diferents informació disponible. Una part de l’anàlisi consisteix en observacions de la columna total d’ozó a partir de mesures a la part visible de l’espectre solar ultraviolat. Aquestes observacions són de molt alta qualitat, però no estan disponibles a la regió que encara es troba a la nit polar. S'inclou un conjunt diferent d'observacions, que proporcionen informació crucial sobre l'estructura vertical de la capa d'ozó, però té una cobertura horitzontal limitada. Combinant cinc fonts diferents i reunint-les mitjançant el seu sofisticat model numèric, CAMS pot proporcionar una imatge detallada de la distribució de l’ozó amb una columna total, un perfil i una dinàmica consistents. Més informació a la nota de premsa adjunta.

CAMS_Newsflash_Ozone Day_15092021_BEEN.docx
 
Copèrnic és un component del programa espacial de la Unió Europea, amb finançament de la UE, i és el seu programa insígnia d’observació de la Terra, que opera a través de sis serveis temàtics: atmosfera, marí, terrestre, canvi climàtic, seguretat i emergències. Ofereix dades i serveis operatius de lliure accés que proporcionen als usuaris informació fiable i actualitzada relacionada amb el nostre planeta i el seu entorn. El programa està coordinat i gestionat per la Comissió Europea i implementat en col·laboració amb els estats membres, l'Agència Espacial Europea (ESA), l'Organització Europea per a l'Explotació de Satèl·lits Meteorològics (EUMETSAT), el Centre Europeu de Previsió Meteorològica de Mitjà Abast ( ECMWF), agències de la UE i Mercator Océan, entre d’altres. ECMWF opera dos serveis del programa d’observació de la Terra Copernicus de la UE: el Servei de Monitorització de l’Atmosfera de Copernicus (CAMS) i el Servei de Canvi Climàtic de Copernicus (C3S). També contribueixen al Servei de Gestió d'Emergències de Copèrnic (CEMS), que és implementat pel Consell Comú d'Investigació de la UE (CCI). El Centre Europeu de Previsions Meteorològiques de Mitjà Abast (ECMWF) és una organització intergovernamental independent amb el suport de 34 estats. És un institut d’investigació i un servei operatiu 24/7, que produeix i difon prediccions numèriques del temps als seus estats membres. Aquestes dades estan totalment disponibles per als serveis meteorològics nacionals dels estats membres. La instal·lació de superordinadors (i l'arxiu de dades associats) a ECMWF és una de les més grans del seu tipus a Europa i els estats membres poden utilitzar el 25% de la seva capacitat per als seus propis propòsits. ECMWF està ampliant la seva ubicació als seus estats membres per a algunes activitats. A més d’un QG al Regne Unit i del Computing Center a Itàlia, a partir de l’estiu de 2021 es trobaran noves oficines centrades en activitats realitzades en col·laboració amb la UE, com Copernicus, a Bonn, Alemanya.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Eleccions alemanyes: els vaguistes de la fam volen una acció més gran contra el canvi climàtic

publicat

on

Un grup de joves es troba a la tercera setmana de vaga de fam a Berlín, afirmant que els partits polítics alemanys no aborden adequadament el canvi climàtic abans de les eleccions generals d’aquest mes, escriu Jenny Hill, Canvi climàtic.

Els manifestants, de 18 a 27 anys, han promès continuar la vaga de fam fins que els tres principals candidats que competeixen per substituir Angela Merkel acceptin conèixer-los.

Entre les petites tendes i les pancartes pintades a mà, hi ha un ambient moderat a prop de la cancelleria alemanya de Berlín.

anunci

Els sis joves que porten més de quinze dies en vaga de fam diuen que se senten febles.

Als seus 27 anys, Jacob Heinze és el més gran dels manifestants aquí (els organitzadors diuen que altres quatre persones s'han unit a la vaga de fam fora del camp). Parla lentament, lluitant clarament per concentrar-se, però va dir a la BBC que, tot i que té por de les conseqüències de la seva "vaga de fam indefinida", la seva por al canvi climàtic és més gran.

"Ja els vaig dir als meus pares i amics que hi havia la possibilitat de no tornar-los a veure", va dir.

anunci

"Ho faig perquè els nostres governs no aconsegueixen salvar la jove generació d'un futur que està més enllà de la imaginació. El que és horrible. Ens enfrontarem a la guerra pel que fa a recursos com aigua, menjar i terra i això ja és una realitat per a molta gent al món ".

Amb menys de dues setmanes per a les eleccions generals d’Alemanya, Jacob i els seus companys de manifestació exigeixen que els tres principals candidats a substituir Angela Merkel com a cancellera alemanya vinguin a parlar amb ells.

Vagants de fam per la política climàtica a Berlín, 2021

El canvi climàtic és, sens dubte, el principal tema electoral aquí. Els polítics alemanys han estat influenciats per les protestes massives al carrer dels joves activistes del canvi climàtic dels darrers anys, però les inundacions mortals d’aquest estiu a l’oest del país també han centrat la preocupació pública.

Tot i això, asseguren els vaguistes de fam, cap dels principals partits polítics, inclòs el partit Verd, no proposa mesures adequades per abordar el problema.

"Cap dels seus programes no té en compte els fets científics reals fins ara, especialment el perill de punts d'inflexió (canvis climàtics irreversibles importants) i el fet que estem molt a prop d'arribar-hi", diu la portaveu Hannah Luebbert.

Ella diu que els manifestants volen que Alemanya institueixi l'anomenada assemblea ciutadana (un grup de persones escollides per reflectir totes les parts de la societat) per trobar solucions.

"La crisi climàtica també és una crisi política i potser una crisi de la nostra democràcia, perquè la creació de les eleccions cada quatre anys i la gran influència dels grups de pressió i dels interessos econòmics als nostres parlaments sovint condueixen al fet que els interessos econòmics són més importants que la nostra civilització, la nostra supervivència ", diu la senyora Luebbert.

"Aquestes assemblees ciutadanes no estan influenciades per grups de pressió i no són els polítics els que tenen por de no ser reelegits, només són les persones que utilitzen la seva racionalitat".

Una vista d’un campament d’activistes climàtics a prop de l’edifici del Reichstag el 12 de setembre de 2021 a Berlín, Alemanya.
Els vaguistes de la fam diuen que cap dels candidats fa prou per prevenir una catàstrofe climàtica

Els vaguistes de fam asseguren que només una de les candidatures a la cancellera –Annalena Baerbock, del partit Verd–, ha respost, però que els ha parlat per telèfon en lloc de satisfer la seva demanda de conversa pública. Els ha apel·lat perquè posin fi a la vaga de fam.

Però el grup, que atrau cada vegada més publicitat, ha promès continuar, tot i que reconeixen l’angoixa de les seves famílies i amics.

Tot i així, diu Jacob, la seva mare el recolza.

"Té por. Té molta por, però entén per què faig aquests passos. Plora cada dia i truca cada dia i em pregunta si no és millor parar? I sempre arribem al punt que diem que no, cal continuar ", va dir.

"És realment necessari despertar la gent a tot el món".

Seguir llegint

Inundació

Una persona encara desapareguda després de les inundacions al sud de França

publicat

on

By

Vent, calamarsa i pluja bufen a Rodilhan, Gard, França, el 14 de setembre de 2021, en aquesta captura de pantalla obtinguda d’un vídeo a les xarxes socials. @ YLONA91 / a través de REUTERS

Segons el ministre de l'Interior, Gerald Darmanin, que va visitar la zona, una persona encara va ser desapareguda dimarts (14 de setembre) després que les pluges torrencials van afectar la regió del Gard, al sud de França. escriu Dominique Vidalon i Benoit Van Overstraeten, Reuters.

S'han trobat altres persones que havien estat denunciats desapareguts, segons van informar les autoritats locals.

"Prop de 60 pobles han estat parcialment afectats", va dir Darmanin a BFM TV.

anunci

"La situació meteorològica ha millorat des de mitja tarda, però tornarà a empitjorar durant la nit", va dir el prefecte de la regió en un comunicat, que va afegir que les escoles de la zona es tancarien el dimecres (15 de setembre).

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències