Connecteu-vos amb nosaltres

Biodiversitat

La protecció de la biodiversitat: estats de la UE i membres han de complir les seves promeses internacionals per involucrar les ciutats i regions CDR diu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

cobrirDesprés de les converses mundials a finals d'aquest any, el Comitè de les Regions (CdR) ha argumentat que ha arribat el moment de que la UE i els estats membres mantinguin els seus compromisos internacionals millorant la cooperació amb les autoritats locals i regionals. En un dictamen dirigit per Kadri Tillemann (PPE), president de l'Assemblea Municipal del Municipi rural de Keila a Estònia, el Comitè va argumentar que era necessari un enfocament molt més integrat per protegir la biodiversitat que involucrés tots els nivells de govern. 

L'opinió del Comitè, adoptada durant la sessió plenària de juny, forma part de la seva contribució a l'acumulació de la dotzena conferència de les parts del Conveni de les Nacions Unides sobre la diversitat biològica a Corea del Sud a finals d'aquest any. En virtut del Conveni, la UE i els estats membres individuals es comprometen a prevenir una major destrucció de la biodiversitat mundial ajudant a assolir 12 objectius de biodiversitat d’Aichi que s’han d’assolir el 20. Com a part dels seus esforços, la UE va aprovar una Estratègia de Biodiversitat que busca restaurar la seva els ecosistemes almenys el 2020% el 15. No obstant això, el Comitè adverteix que la Comissió Europea i els estats membres han de complir ara els seus compromisos, que inclouen una cooperació millorada amb les autoritats locals i regionals, tal com s’estableix a la Decisió X / 2020 de la Convenció.

Tillemann va dir: "Els governs locals tenen responsabilitats significatives a l'hora de demostrar els beneficis de la biodiversitat sobre el terreny. A més dels serveis públics més tradicionals, les autoritats locals i regionals són responsables de posar a disposició dels ciutadans els serveis ecosistèmics, cosa que té un impacte significatiu en la qualitat Una de les àrees clau en què les autoritats locals i regionals tenen un paper clau és la planificació territorial tant a les zones urbanes com a les rurals: amb decisions de planificació equilibrades, es poden combinar efectivament els interessos socioeconòmics i ambientals ".

anunci

En la seva opinió, el CdR proposa diverses recomanacions a la UE, als estats membres i a les autoritats locals i regionals sobre com es pot fer reconeixent que ja hi havia moltes bones iniciatives a tot Europa. El Comitè demana a la Comissió Europea que revisi la seva estratègia de biodiversitat per millorar encara més els seus objectius, incorporant també a la legislació de la UE "cap pèrdua neta de biodiversitat". També insten a una nova legislació de la UE que permeti crear infraestructures verdes transeuropees. Per donar suport i reconèixer els esforços realitzats per les autoritats locals i regionals, el Comitè proposa llançar un premi a tota la UE per a la biodiversitat, així com una plataforma per compartir informació i demostrar les mesures que ja s'estan lliurant localment.

Tillemann va concloure: "Hi ha una necessitat de reforçar el finançament per a la biodiversitat i la infraestructura verda en la revisió a mitjà termini dels fons de la UE el 2016. Hem d'aprofitar l'oportunitat per assegurar-nos que es facin les correccions necessàries perquè no repetim els errors de la passat i torneu a faltar l’objectiu de biodiversitat de la UE ". La seva opinió demana utilitzar una àmplia gamma d’opcions de finançament flexibles, com ara el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, l’assistència financera del Banc Europeu d’Inversions, els plans agroambientals i els partenariats públic-privat.

Més informació

anunci

 · Kadri Tillemann (EE / PPE), projecte d’opinió del CdR: La governança multinivell en la promoció de l'estratègia de biodiversitat de la UE per 2020 i l'aplicació dels objectius internacionals d'Aichi

Biodiversitat

La investigació de BIOSWITCH analitza les perspectives del consumidor irlandès i holandès de productes basats en bio

publicat

on

BIOSWITCH, un projecte europeu que busca sensibilitzar els propietaris de marques i animar-los a utilitzar ingredients basats en bios en lloc de ingredients fòssils en els seus productes, ha dut a terme investigacions per comprendre el comportament dels consumidors i les perspectives dels productes basats en bio. L’estudi va consistir en una enquesta quantitativa entre els consumidors d’entre 18 i 75 anys d’edat a Irlanda i els Països Baixos per obtenir una comprensió de les perspectives dels consumidors en relació amb els productes basats en bio. Tots els resultats es van analitzar, comparar i compilar en un document revisat per parells que es pot consultar en aquest enllaç.

"Tenir una millor comprensió de la percepció dels consumidors sobre productes basats en biosomia és fonamental per ajudar a impulsar la transformació d'una indústria basada en fòssils a una indústria basada en bio, donar suport a la transició d'Europa a una economia baixa en carboni i ajudar a assolir els objectius clau de sostenibilitat. ”, Va dir James Gaffey, codirector del Grup de Recerca Circular en Bioeconomia de la Universitat Tecnològica de Munster. Algunes de les principals conclusions de l’estudi indiquen que els consumidors d’ambdós països tenen una perspectiva relativament positiva pel que fa als productes de base biològica, amb els consumidors irlandesos, i especialment les dones irlandeses, que mostren una posició una mica més positiva.

A més, els consumidors irlandesos també tenen una percepció una mica més positiva que la seva elecció pot ser beneficiosa per al medi ambient i, en general, estan més disposats a pagar un extra pels productes de base biològica. Els consumidors dels dos països van indicar el preu com un factor clau que influeix en la compra de productes de base biològica i al voltant de la meitat dels entrevistats no estan disposats a pagar més pels productes de base biològica. De la mateixa manera, és probable que els consumidors d’ambdós països comprin productes de base biològica de les mateixes categories de productes, sent els principals productes d’embalatge, productes d’un sol ús i productes de neteja, higiene i sanitaris.

anunci

És molt probable que es pagui una prima verda per a categories com ara productes d’un sol ús, cosmètics i cura personal. Els consumidors d’ambdós països van designar la sostenibilitat mediambiental com un factor important a l’hora d’escollir entre productes; no obstant això, termes com biodegradables i compostables tenen més pes que el terme bio-basat entre els consumidors, cosa que indica que cal fer més feina per millorar el coneixement i la comprensió dels productes basats en bioconsumidors. Malgrat això, la indicació general de la preferència del consumidor per productes basats en biològics sobre els productes fòssils era clara, ja que el 93% dels enquestats irlandesos i el 81% dels holandesos van dir que preferirien comprar productes basats en bio
Aquest projecte ha rebut finançament de l’empresa conjunta Bio Based Industries (JU) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea en virtut de l’acord de subvenció núm. 887727. en lloc de productes basats en fòssils. Gairebé la meitat d’ells fins i tot estaven disposats a pagar una mica més per les alternatives basades en la bio.

"Va ser fantàstic notar actituds positives entre els consumidors envers els productes de base biològica", va dir John Vos, consultor sènior i gerent de projectes europeus de BTG Biomass Technology Group. "Esperem que els resultats d'aquest estudi serveixin de base per a una exploració posterior d'aquest tema i estimulin el mercat de productes basats en la biologia abordant les incerteses sobre la demanda dels consumidors a Irlanda i els Països Baixos".

Quant a BIOSWITCH

anunci

BIOSWITCH és una iniciativa finançada per l’empresa conjunta d’indústries basades en bio (BBI JU) en el marc del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb un pressupost total d’1 milió d’euros. El projecte està coordinat per l’entitat finlandesa CLIC Innovation i format per un consorci multidisciplinari format per vuit socis de sis països diferents. Els perfils dels socis inclouen quatre clústers industrials: CLIC Innovation, Corporación Tecnológica de Andalucía, Flanders 'FOOD i Food & Bio Cluster Denmark; dues organitzacions tecnològiques i de recerca: l'Institut Tecnològic de Munster i el Centre d'Investigació Tècnica VTT de Finlàndia; i dues pimes: BTG Biomass Technology Group i Sustainable Innovations.

Seguir llegint

Biodiversitat

Audiència pública sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i les pandèmies com COVID-19 

publicat

on

Avui (2030 de gener) se celebrarà l'audiència del Parlament sobre "Afrontar la sisena extinció massiva i augmentar el risc de pandèmia: quin paper té per a l'Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 14".

Organitzada pel Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària, l’audiència abordarà la pèrdua de biodiversitat i fins a quin punt això augmenta el risc de pandèmies a causa del canvi en l’ús del sòl, el canvi climàtic i el comerç de fauna salvatge. Es debatrà sobre el paper que podria tenir l’Estratègia de biodiversitat de la UE per al 2030 en la lluita contra la pèrdua de biodiversitat i en l’increment del compromís de la UE i el global amb la biodiversitat.

La plataforma intergovernamental sobre serveis de biodiversitat i ecosistemes, la secretària executiva, la Dra. Anne Larigauderie, i el director executiu de l'Agència Europea de Medi Ambient, el Dr. Hans Bruyninckx, obriran l'audiència pública.

El programa detallat està disponible aquí.

Podeu seguir l’audiència en directe aquí a partir de les 9h d'avui.

anunci

Estratègia de la UE sobre biodiversitat per al 2030

Dijous a la tarda, els membres debatran l’esborrany d’informe del ponent César Luena (S&D, ES) que respon al Estratègia de biodiversitat de la Comissió per al 2030 i acull amb satisfacció el nivell d’ambició de l’estratègia. L'esborrany de l'informe subratlla que s'han de tractar tots els principals motors directes del canvi de natura i expressa la seva preocupació per la degradació del sòl, l'impacte del canvi climàtic i la disminució del nombre de pol·linitzadors. També aborda les qüestions del finançament, la transversalitat i el marc de governança per a la biodiversitat, demana un programa Erasmus ecològic centrat en la restauració i la conservació i posa l'accent en la necessitat d'accions internacionals, inclosa la governança dels oceans.

Podeu seguir la reunió del comitè en directe aquí a partir de les 13h15.

Més informació 

anunci
Seguir llegint

Biodiversitat

One Planet Summit: el president von der Leyen demana un acord ambiciós, global i que canviï els jocs sobre la biodiversitat

publicat

on

L'11 de gener, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va participar a la "Cimera d'un planeta" per a la biodiversitat, mitjançant videoconferència. En la seva intervenció, la presidenta von der Leyen va destacar que "el 2021 serà l'any en què el món lliurarà una nova fulla per al nostre planeta" a la COP15 per a la natura a Kunming, el maig d'aquest any. Va demanar un compromís "ambiciós, global i acord a l'estil de París "que canviarà el joc" que es redactarà a la COP15, ja que es tracta no només del desenvolupament sostenible, sinó també de la igualtat, la seguretat i la qualitat de vida. El president va reiterar la voluntat d'Europa de mostrar el camí i portar tants socis com El president von der Leyen també va parlar sobre el vincle entre la pèrdua de biodiversitat i COVID-19: "Si no actuem urgentment per protegir la nostra naturalesa, és possible que ja estiguem al principi d'una època de pandèmies. Però podem fer-hi alguna cosa. Necessita una acció global concertada i un desenvolupament local sostenible. I de la mateixa manera que cooperem per al nostre "Un planeta", hem de treballar junts per obtenir la nostra "Una salut". "

En declaracions a la cimera organitzada per França, les Nacions Unides i el Banc Mundial, Ursula von der Leyen va exposar com la Comissió treballa per preservar la biodiversitat: "Això demostra que donar un nou full a la natura es redueix a l'acció local i global. ambició. És per això que, amb el Tracte Verd Europeu, intensifiquem la nostra pròpia acció i ambició, tant a nivell local com global. I la nova política agrícola comuna més ecològica ens ajudarà a protegir els mitjans de subsistència i la seguretat alimentària, mentre protegim la nostra naturalesa i el nostre clima ". Finalment, va recordar als participants el "deure d'Europa de garantir que el nostre mercat únic no condueixi la deforestació a les comunitats locals d'altres parts del món".

Mireu el discurs aquí, llegiu-lo completament aquí. Obteniu més informació sobre la tasca de la Comissió per protegir la biodiversitat del nostre planeta aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències