Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Medi Ambient / Política industrial: viure i treballar en millors edificis

COMPARTIR:

publicat

on

descarregarAvui (2 de juliol), la Comissió va adoptar noves propostes que tenen com a objectiu reduir els impactes ambientals dels edificis renovats i nous, incrementant l'eficiència dels recursos i millorant la informació disponible sobre el rendiment ambiental dels edificis. Els resultats haurien de ser:

  • Good for the environment. Almost one half of the EU’s final energy consumption and extracted materials, and about one third of EU water consumption, are related to the construction and occupancy of buildings;

  • good for the building sector. Europe’s construction sector generates almost 10% of GDP and provides 20 million jobs, and;

  • bo per als ocupants. Els edificis sostenibles són més barats d'operar i mantenir i tenen un impacte positiu sobre els ocupants quan es tracta de la salut i el benestar.

European Commission Vice President Michel Barnier, acting commissioner for industry and entrepreneurship said: “The construction sector should see today’s proposals as a chance to innovate and attract new talent. New technologies offer big potential, not only for new houses, but also for renovating millions of existing buildings to make them highly energy efficient. Let’s not miss this opportunity.” Environment Commissioner Janez Potočnik said: “Es parla molt sobre l'eficiència energètica dels edificis, però hem de mirar el quadre més gran també. Better public information on environmental performance is a sure way of raising the overall performance of our buildings. That’s good for the environment, good for people’s health, and good for their wallets".

Quan es construeixen, s'utilitzen i derroten edificis, sovint tenen un impacte considerable en el nostre entorn. Tot i que s'han aconseguit millores notables en l'àmbit de l'eficiència energètica en els últims anys a la UE, hi ha molt poca informació sobre el rendiment ambiental general dels edificis. Recerca ha demostrat que el 79% de les llars d'Europa volia tenir en compte els aspectes ambientals en el moment de llogar o comprar una propietat. Tot i això, menys d'un 1% dels edificis d'Europa s'han avaluat a aquest respecte.

Today’s proposals would give architects, manufacturers of construction products, builders and anyone wanting to rent or buy a building access to better information about the environmental and health aspects involved. The environmental impacts of different options in design, construction, use and demolition could be compared more easily, which in turn would increase incentive for sustainable buildings around the EU.

anunci

Amb això en ment, conjuntament amb les autoritats nacionals, la Comissió passa a desenvolupar un marc amb un nombre limitat d'indicadors per avaluar el rendiment mediambiental dels edificis. L'objectiu és proporcionar una eina que es pot utilitzar a tot Europa, per part d'actors privats i també per les autoritats públiques. Una consulta pública l'any passat va arribar a la conclusió que aquest marc seria un pas important en l'impuls de l'oferta i la demanda de més edificis amigables amb l'ambient.

També es prendran mesures per millorar directament el rendiment mediambiental dels edificis. Les noves propostes faran que sigui més fàcil de reciclar residus de construcció i demolició, i per tornar a usar-lo en la construcció de nous edificis o renovació. Això significa menys residus va a acabar en els abocadors, i es requerirà un menor nombre de materials verges.

Les iniciatives, juntament amb les comunicacions en matèria de residus i l'economia circular, l'ocupació verda i el pla d'acció verd per a PIME també publicat avui per la Comissió, el llançament d'una agenda renovada eficiència dels recursos per als propers anys.

Propers passos

El primer conjunt d'indicadors hauria d'estar disponible en dos o tres anys. Després d'això, es recollirà informació i poc a poc tindrà un impacte en edificis nous i renovats. La Comissió també potenciarà el mercat del reciclatge de residus de construcció i demolició a través de més suport per a projectes de recerca i demostració i una major col·laboració amb els estats membres per fer que el reciclatge sigui més econòmicament atractiu.

Fons

El Full de ruta cap a una Europa utilitzi eficaçment els recursos adoptada a 2011, va mostrar com la nutrició, la mobilitat i l'habitatge solen ser responsables del 70-80% de tots els impactes ambientals dels països industrialitzats. Es conclou que les polítiques existents per promoure l'eficiència energètica i l'ús d'energia renovable en els edificis han de complementar-se amb polítiques d'eficiència de recursos que contemplen un ventall més ampli d'impactes ambientals al llarg del cicle de vida dels edificis. A més, aquestes polítiques contribuiran a un sector de la construcció competitiu i al desenvolupament de béns de construcció eficients en els recursos. El full de ruta defineix els fites per 2020 i estableix les accions que ha de dur a terme la Comissió Europea. També va demanar que una Comunicació sobre edificis sostenibles ajudi a assolir els fites del mapa de carreteres.

La iniciativa proposarà enfocaments per al reconeixement mutu o l'harmonització dels diversos mètodes d'avaluació existents, que també els hauria de fer més operatius i assequibles per a les empreses de construcció, la indústria d'assegurances i els inversors. Aquesta és la línia amb la Estratègia per a la competitivitat sostenible del sector de la construcció i les seves empreses, Que estableix les mesures de política anunciades fins 2020 en el camp de la inversió, el capital humà, els requisits mediambientals, la regulació i l'accés als mercats.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències