Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

El pla de residus zero per a la UE "mostra bones intencions, però calen mesures més ambicioses"

COMPARTIR:

publicat

on

residus de papereresLa Comissió Europea ha adoptat avui (3 de juliol) un programa "Residu zero", combinat amb una proposta per revisar les normes de la UE sobre residus. Comentant les propostes, el portaveu de Medi Ambient Verd, Benedek Jávor, va dir: "Tot i que l'objectiu ostensible de la Comissió d'avançar cap al residu zero és molt benvingut, ha equivocat les prioritats amb les seves propostes. La màxima prioritat hauria de ser una major atenció a la prevenció de residus, amb objectius de reducció ambiciosos. Malauradament, el que proposa la Comissió de facto dóna prioritat al reciclatge, més que a la prevenció de residus. Tanmateix, més reciclatge per si sol no vol dir que el consum excessiu de recursos a Europa es redueixi realment. Més reciclatge és benvingut, però sense proposar objectius efectius de reducció de residus, més enllà dels residus alimentaris i les deixalles marines, la Comissió crea una falsa sensació de "problema resolt".

La portaveu de medi ambient verd, Margrete Auken, va afegir: "La proposta de prohibir que els residus reciclables s'enviïn als abocadors a partir del 2025 és un pas important, però encara hi ha una gran incertesa. Qualsevol prohibició d'abocador ha d'anar acompanyada de disposicions legals per evitar alhora la incineració de residus reciclables si volem evitar incendiar un enfocament coherent del reciclatge. La proposta d'un objectiu d'eficiència en els recursos és benvinguda. Representa una mesura concreta per reconèixer que la reducció de l'ús dels recursos ofereix un potencial enorme per crear nous llocs de treball, reduir la dependència d'Europa dels recursos importats i ajudar a construir economies resilients a la crisi. Tanmateix, un objectiu no vinculant basat en la productivitat dels recursos és massa feble i no aborda la necessitat de reduir el consum global de recursos a Europa en termes absoluts. La Comissió entrant ha d'assumir aquesta tasca i assegurar-se que es prenguin mesures ambicioses per reduir el consum excessiu de recursos d'Europa en el context de l'estratègia Europa 2020".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències