Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

La Comissió insta a Itàlia a garantir que l'aigua destinada al consum humà sigui sana i neta

COMPARTIR:

publicat

on

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERALa Comissió Europea està obrir un procediment d'infracció contra Itàlia per no garantir-ho l'aigua destinada al consum humà compleix les normes europees.La contaminació de l'aigua per arsènic i fluorur és un problema de llarga data a Itàlia, i en particular a la regió del Laci.

Sota el Directiva sobre aigua potable, els estats membres han de controlar i provar l'aigua utilitzada per al consum humà mitjançant 48 paràmetres microbiològics, químics i indicadors. Si es troben nivells elevats d'arsènic o d'altres contaminants, els estats membres poden derogar els llindars establerts per la directiva per un període de temps limitat, sempre que no hi hagi perill potencial per a la salut humana i sempre que el subministrament per al consum humà no es pugui mantenir per qualsevol altre mitjà raonable.

La Directiva permet un total de tres excepcions, cadascuna limitada a tres anys. Els estats membres poden derogar dues vegades i, en casos excepcionals, poden sol·licitar a la Comissió una tercera excepció. Ara Itàlia ha derogat tres vegades i no hi ha cap altra derogació possible.

El període de derogació pretenia permetre trobar solucions duradores. Més d'un any després de l'expiració de la tercera excepció, Itàlia, però, continua infringint la Directiva.

Les decisions de derogació estableixen condicions estrictes per salvaguardar la salut humana. Es va demanar a Itàlia que s'assegurés d'això es disposava de subministraments d'aigua per al consum dels nadons i nens de fins a tres anys. TLes excepcions estaven condicionades a que Itàlia proporcionés als usuaris la informació adequada sobre com reduir els riscos associats al consum de l'aigua potable en qüestió i, en particular, els riscos associats al consum d'aigua per part dels nens. Itàlia també havia d'aplicar un pla d'accions correctives i informar la Comissió dels progrés assolits.

El valor límit d'arsènic i fluorur encara no es respecta a 37 zones de subministrament d'aigua del Laci. Per recomanació del comissari de Medi Ambient, Janez Potočnik, la Comissió envia una carta d'avís formal a Itàlia, la primera etapa formal del procediment d'infracció.

Fons

anunci

El objectiu de la Directiva d'aigua potable (Directiva 98/83/CE del Consell, de 3 de novembre de 1998, relativa a la qualitat de l'aigua destinada al consum humà - DO L 330 de 5.12.1998, pàg. 32) és protegir la salut humana dels efectes adversos de qualsevol contaminació de l'aigua destinada al consum humà, assegurant-se que sigui saludable i neta.

L'arsènic és un element semimetall d'origen natural que és insípid i inodor, i que pot entrar en els subministraments d'aigua potable dels dipòsits naturals de la terra. Els nivells elevats d'aigua poden causar greus problemes de salut, com ara danys a la pell, problemes circulatoris i un augment del risc de càncer.

Més informació

Més detalls sobre la política d'aigua potableSobre les decisions del paquet d'infraccions d'aquest mes, vegeu MEMO / 14 / 470
En el procediment d'infracció en general, vegeu MEMO / 12 / 12
Per obtenir més informació sobre els procediments d'infracció

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències