Connecteu-vos amb nosaltres

Biodiversitat

indústria del midó UE acull amb satisfacció l'anunci de la Comissió sobre MTS i carboni fuites

COMPARTIR:

publicat

on

aaf2012bxlEl Associació Europea de la Indústria del Midó (AAF) ha celebrat amb fermesa l’aprovació del 9 de juliol pel Comitè de Canvi Climàtic * de la decisió de la Comissió de no canviar els criteris per a l’elegibilitat dels sectors industrials de la UE que es troben coberts pel sistema de comerç d’emissions de la UE per formar part de la llista de fugues de carboni. La proposta de la Comissió significa que les plantes de midó de la UE cobertes per l'ETS de la UE (el 50% de les plantes) continuaran rebent CO gratis2 drets d’emissió fins al 2019.

Els productors de midó de la UE necessiten un marc polític estable per planificar inversions que els permetin augmentar la seva eficiència energètica i mantenir-se competitius en comparació amb els competidors no comunitaris que s’enfronten a polítiques climàtiques menys estrictes. L'energia representa el 15% del cost d'explotació de la indústria del midó, només després del cost de les matèries primeres. La indústria de la midó de la UE ja ha aconseguit esforços significatius cap a l’eficiència energètica, millor il·lustrat per l’àmplia utilització de la generació combinada de calor i energia (CHP - cogeneració) per a la producció de calor i electricitat utilitzades a les plantes de midó. Aquests esforços continuaran.

Responding to the Commission decision, AAF Managing Director Jamie Fortescue said: “On 22 January this year the Commission adopted its communications on a ‘2030 framework for climate and energy policies’ and ‘For a European Industrial Renaissance’ which reconfirms the target of 20% of EU GDP coming from industry by 2020. Today’s decision on the ETS scheme is further confirmation that the EU Commission understands that a pre-requisite for any EU industrial renaissance is a policy framework which does not further disadvantage EU industrial companies trying to compete with international competitors with significantly lower energy costs.

“We fully support efforts to improve energy efficiency globally and would stress the importance of linking EU energy and climate policies with international agreements on climate actions. This is crucial to avoid seeing energy intensive industries, like starch, leave the EU to produce in other parts of the world where climate and energy policies are less stringent. Such a scenario would not only see the EU starch industry weakened but also global emissions increase.”

*L’aval del Comitè de Canvi Climàtic era un requisit previ perquè la Comissió presentés oficialment la seva proposta d’escrutini al Parlament Europeu i al Consell; després d’aquesta revisió de tres mesos, la Comissió hauria d’adoptar la seva decisió.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències