Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Demana a la UE per aturar la carn de cavall importacions procedents de països no comunitaris

COMPARTIR:

publicat

on

8ee0986258273b359d982aebfbb17958Quatre anys després que els estrictes requisits d’importació de productes d’origen animal entressin en vigor a la Unió Europea, Humane Society International (HSI) renova la seva crida a la Comissió Europea per aturar la importació de carn de cavall de fora de la UE.

Joanna Swabe, directora de la UE de HSI, va dir: "Aquests requisits d'importació de la UE semblen excel·lents en paper, però la seva implementació per part de països no comunitaris ha estat farsa. Humane Society International ha advertit reiteradament que les mesures implementades per Canadà i Mèxic per evitar que la carn dels cavalls tractats amb substàncies prohibides, com la fenilbutazona, puguin entrar al sistema alimentari de la UE són fonamentalment defectuoses i són molt susceptibles al frau. Fins i tot les auditories pròpies de la Comissió Europea ho han posat de manifest, cosa que fa encara més escandalós que no hagin pres mesures per suspendre la importació de productes de carn de cavall que no compleixin els estàndards de seguretat alimentària de la UE ".

L’evidència que s’aconsegueix fa pensar que aquest problema no es limita a la carn de cavall d’Amèrica del Nord. Les auditories de l'Oficina d'Alimentació i Veterinària a l'Argentina, el Brasil i l'Uruguai indiquen que les mesures implementades en aquests països per evitar la carn dels cavalls tractats amb substàncies prohibides per al seu ús en animals alimentaris també són vulnerables al frau. Les històries de tractament farmacològic de cavalls sacrificats per a la seva exportació a la UE també poden tenir problemes de traçabilitat.

Un informe d’investigació sobre les importacions de carn de cavall elaborat recentment per una coalició de grups europeus de protecció animal confirma les conclusions pròpies de HSI, donant un pes addicional a les nostres peticions perquè la Comissió compleixi els seus propis requisits d’importació de productes d’origen animal i adopti mesures urgents per garantir que la carn dels cavalls que no compleixen els requisits per a la matança per a l'exportació ja no acaben als plats dels consumidors de la UE.

Dades   

Des del 31 de juliol de 2010, la UE ha exigit que només es puguin sacrificar cavalls amb antecedents de tractament mèdic de tota la vida i els registres de tractaments medicinals que indiquen que compleixen els períodes de retirada de la medicina veterinària per a la seva exportació a la UE.

Les auditories de l'Oficina Veterinària i d'Aliments, tant al Canadà com a Mèxic, conclouen que no es pot garantir la fiabilitat i la veracitat de les declaracions jurades dels proveïdors respecte a la història del tractament mèdic de l'animal respecte als cavalls d'origen dels Estats Units.

anunci

HSI ha presentat recentment una petició al nou Parlament Europeu per instar-lo a prendre mesures per garantir que la Comissió adopti mesures per protegir la salut dels consumidors de la UE suspenent la importació de carn de cavall de països extracomunitaris que no compleixin els requisits d’importació de la UE.

Es pot accedir a tots els informes d'auditoria de l'OAV aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències