Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

La reutilització de l'aigua a Europa: Què opines?

COMPARTIR:

publicat

on

Gotes d'aiguaLa reutilització de l'aigua no està molt estès a Europa. La major part de les aigües residuals procedents d'estacions depuradores urbanes simplement s'esbandeix en rius i llacs. Però l'augment de la reutilització ajudaria a respondre als creixents problemes d'escassetat d'aigua i la sequera, alhora que redueix el risc de contaminació de les aigües residuals i la reducció dels costos de tractament. La reutilització d'aigua també té un menor impacte ambiental que la rebi d'altres fonts, com les transferències d'aigua entre regions o dessalinització.

Tot i aquests avantatges i el considerable potencial per a un major desenvolupament, Hi ha diverses raons per les que el nivell de reutilització és tan baixa, que inclou:

  • La manca de normes comunes del medi ambient / salut de la UE per a la reutilització de l'aigua;

  • els possibles obstacles a la lliure circulació dels productes agrícoles, es van regar amb aigua reutilitzada;

  • de preus de l'aigua i models de negoci inadequats;

  • Menor consciència dels grups d'interès sobre els beneficis de la reutilització de l'aigua;

  • manca d'acceptació pública, i;

    anunci
  • obstacles tècnics i les incerteses científiques.

La Comissió Europea està posant en marxa una consulta pública sobre una sèrie de possibles mesures de la UE que afavoririen la reutilització de les aigües residuals tractades. Volem saber quins ciutadans, grups d'interès, empreses, ONG i autoritats públiques pensen sobre el potencial de reutilització i obstacles, i quin tipus de mesures reguladores i no reguladores de la UE podrien afrontar eficaçment aquestes inquietuds i augmentar l'accés a la seguretat Reutilització de l'aigua a la UE.

Propers passos

La consulta, que està disponible aquí, Està obert fins 7 2014 novembre. Els resultats s'incorporaran a una avaluació d'impacte que abasti tots els aspectes clau de la reutilització de l'aigua, inclosos els usos agrícoles, urbans, industrials i recreatius. En 2015, la Comissió té la intenció de presentar una proposta formal sobre la base de les proves contingudes en l'avaluació d'impacte.

Fons

El canvi climàtic global posa cada vegada més tensió sobre els recursos d’aigua dolça d’Europa. Tot i que això causa problemes principalment en regions àrides amb precipitacions baixes i alta densitat de població, també és probable que es vegin afectades zones temperades amb activitats agrícoles, turístiques i industrials intensives. Això condueix a una competència creixent pels recursos hídrics entre els diversos sectors que fan servir l'aigua, cosa que augmenta la preocupació pel subministrament de recursos d'alta qualitat reservats a l'aigua potable.

La maximització de la reutilització de l'aigua és un objectiu específic de la Projecte per salvaguardar els recursos hídrics d’Europa que esmenta la possibilitat d'un reglament que estableix normes comunes per a la reutilització de l'aigua. Això també és una qüestió de summa prioritat en el Pla Estratègic d'Aplicació de la Associació Europea per a la Innovació Aigua.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències