Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

projecte de la UE ajuda a monitoritzar el medi ambient

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

100000000000025500000129BB4AFD02Mira el vídeo

Voleu fer un seguiment de la quantitat d’ozó, de carboni negre i d’altres contaminants als quals s’exposen a l’hora de fer ciclisme o caminar? Això és possible amb una aplicació: Aire condicionat - combinat amb un petit sensor de caixa. Els socis de Bèlgica, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit han desenvolupat aquest sistema per augmentar la consciència de la gent sobre el seu entorn. Més que 300 a Amberes, Kassel, Torí i Londres van participar en les primeres proves. Una aplicació similar relacionada amb la contaminació acústica - WideNoise - Ja ha estat utilitzat per més de 10,000 persones i va ser el centre d’un estudi al voltant de l’aeroport de Heathrow. Les dades recopilades estan disponibles per a tots els ciutadans, autoritats i científics, de manera que tinguin una millor imatge del nostre entorn.

"L' TOTS el projecte realment apuntava a potenciar les persones, a donar-los eines fàcils però precises de mesurar la qualitat de l’aire i el soroll. I després vam analitzar el seu ús del sistema, així com les dades que havien recopilat,"Va explicar el coordinador del projecte, Vittorio Loreto, líder de la investigació a Barcelona Fundació ISI a Torí i un professor de física a Universitat de Roma La Sapienza.

anunci

Cinc socis es van unir a la seva experiència, des de les ciències socials a les ciències de l’ordinador i del medi ambient En el projecte es van invertir milions d’euros de milions d’euros en la UE per crear eines i organitzar diversos estudis de casos.

Es van desenvolupar dues aplicacions per a telèfons intel·ligents: AirProbe monitoritza l’exposició a la contaminació de l’aire i WideNoise mesura els nivells de soroll. Ambdues aplicacions inclouen jocs socials per compartir informació i impressions, així com mapes interactius. L’aplicació AirProbe funciona conjuntament amb una petita caixa de sensors que es pot portar fàcilment a la motxilla o en una cistella de bicicletes i es connecta al telèfon mitjançant Bluetooth. Després de succionar l’aire, la caixa envia lectures per al nivell d’ozó, carboni negre i altres contaminants a un servidor central, que després envia informació sobre les zones contaminades de la ciutat, així com els màxims temps de contaminació per evitar.

Durant el projecte, els investigadors van provar el sistema amb voluntaris durant quatre reptes a Londres, Anvers, Kassel i Torí. Aquests ambaixadors d'aire van recollir més de 28 milions de punts de qualitat de l'aire. Van donar els seus comentaris sobre les eines - per exemple, alguns van aconsellar que la caixa del sensor fos més petita i que la impermeabilitzés - i la seva percepció i sentiments.

anunci

"És interessant veure la diferència entre la sensació que tenim, la nostra percepció i les dades reals", va explicar diversos participants. "Fins i tot els carrers grans no eren tan dolents com jo pensava abans de participar", va dir un corredor que va participar en les proves.

Fer que la tecnologia estigui disponible per a tothom

El sistema s'utilitza actualment a les escoles i als estudis nous. Per exemple, les dades recollides a través de WideNoise han informat de la resposta a una ampliació proposada de l'aeroport de Heathrow.

Pel que fa a AirProbe, la caixa del sensor hauria de ser produïda en sèrie per ampliar el seu ús.

"De moment, imagino una caixa de sensors molt més petita i ideal per a portar la roba i els objectes integrats", diu el professor Loreto. "La integració amb els telèfons intel·ligents és, evidentment, també prevista, tot i que a una escala de temps més llarga. Tot depèn de quines empreses estiguin interessades a produir la caixa del sensor, i quant els fabricants de telèfons intel·ligents estiguin disposats a invertir".

Els científics també poden utilitzar la informació recopilada per analitzar les tendències de contaminació i publicar aquesta informació en línia per a ciutadans i autoritats públiques. Això podria, per exemple, ajudar a afrontar la congestió del trànsit. "Encara és aviat per treure conclusions, però serà interessant veure com la gent canvia el seu comportament a mesura que augmenta la seva consciència sobre el medi ambient", afegeix el professor Loreto.

El vicepresident de la Comissió Europea @NeelieKroesEU, Responsable de la Agenda Digital, va dir: "Gràcies a les noves tecnologies ara estem fermament en l'era de la ciència ciutadana on tothom pot crear, recopilar i compartir dades per al bé comú. Dades sobre el medi ambient, però també sobre la salut i la cultura, per exemple. Les oportunitats per estar millor informades i connectades són més altes que mai, hem d'agafar-les ".

La contaminació atmosfèrica és un dels majors assassins silenciosos d'Europa. A 2010, es calcula que la gent de 400,000 va morir prematurament per la contaminació atmosfèrica a la UE. La mala qualitat de l'aire també augmenta els costos mèdics, redueix la productivitat econòmica i danya els cultius i els edificis. EU legislació garanteix uns estàndards de qualitat de l'aire elevats, els estats membres estan obligats a controlar els contaminants atmosfèrics i garantir el respecte dels valors límit. La Comissió Europea també ha proposat noves mesures dirigit a salvar vides i protegir la salut de les persones.

Llegiu més sobre la TOTS projecte (també en francès, alemany, italià, polonès i espanyol).

Fons

El projecte EVERYAWARE va rebre el finançament de la UE setè programa marc de recerca i desenvolupament tecnològic#FP7(2007-2013). El nou programa d'investigació i innovació de la UE 2020 Horizon # H2020 promet encara més avenços amb 80 milions d '€ dels fons disponibles en els propers anys 7 (2014-2020).

La qualitat de l'aire

Potenciar una economia neutra en el clima: la Comissió estableix els plans per al sistema energètic del futur i l'hidrogen net i llança la #EuropeanCleanHydrogenAlliance

publicat

on

Per convertir-se en un clima neutral el 2050, Europa necessita transformar el seu sistema energètic, que representa el 75% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Les estratègies de la UE per a integració del sistema energètic hidrogen, aprovat avui (8 de juliol), obrirà el camí cap a un sector energètic més eficient i interconnectat, impulsat pels bons objectius d’un planeta més net i d’una economia més forta.

Les dues estratègies presenten una nova agenda d'inversió en energia neta, d'acord amb la Comissió UE de propera generació paquet de recuperació i el fitxer Acord Verd Europeu. Les inversions previstes poden potenciar la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus. Creen llocs de treball europeus i augmenten el nostre lideratge i competitivitat en indústries estratègiques, que són crucials per a la resistència d’Europa.

Per ajudar a complir aquesta estratègia, la Comissió llança avui el programa Aliança Europea per a l’Hidrogen Net amb líders de la indústria, societat civil, ministres nacionals i regionals i el Banc Europeu d’Inversions. L’Aliança construirà un gasoducte d’inversió per a una producció més àmplia i donarà suport a la demanda d’hidrogen net a la UE. L’aliança es basarà en els principis de cooperació, inclusió i transparència. El focus de l’Aliança Europea per a l’Hidrogen Net es centra en l’hidrogen renovable, complementat durant un període de transició per hidrogen baix en carboni amb reduccions molt ambicioses d’emissions de CO2 en comparació amb l’hidrogen basat en fòssils.TL'esdeveniment de llançament de l'Aliança Europea per a l'Hidrogen Net serà transmès en directe aquí a les 16h00.

anunci

Més informació

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu del Green Deal Timmermans europeu i del comissari d’Energia Simson EBS.

anunci
Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Els aeroports de 50 ara són #CarbonNeutral a Europa

publicat

on

Al capdavant del COP25, que comença a iniciar-se a Santiago de Xile el mes que ve, l’organisme de comerç aeroportuari europeu ACI EUROPE ofereix una actualització sobre els avenços dels aeroports per assolir el seu compromís d’arribar als aeroports 100 amb neutre de carboni per 20301. Aquest compromís és un gran pas provisional cap a la seva visió i compromís Net Zero el 20502 - que forma part de l’Estratègia de sostenibilitat més àmplia per als aeroports3 llançat el passat mes de juny per ACI EUROPE.

Amb la reeixida actualització de sis aeroports de Lapònia4 operat per Finavia (l'operador aeroportuari finlandès) fins al nivell 3+ Neutralitat de l'estàndard global de gestió de CO2, Airport Carbon Accreditation, ara hi ha 50 aeroports neutres en carboni a Europa5.

El director general d'ACI EUROPE, Olivier Jankovec, va dir: "Només tres anys després de comprometre's amb 3 aeroports neutres en carboni el 100, la indústria aeroportuària europea ja està a mig camí per assolir aquest objectiu. -la quarta part del trànsit de passatgers del continent - amb una combinació de centres principals i aeroports regionals més petits entre ells ”.

anunci

Actualment, la neutralitat del carboni representa el nivell més alt de rendiment en la gestió del carboni sota l’acreditació de carboni a l’aeroport. Per arribar-hi, els aeroports han de reduir al màxim les emissions de CO2 d’aquestes fonts sota el seu control i compensar les emissions residuals restants amb inversions en compensacions de carboni d’alta qualitat. Els aeroports neutrals en carboni del nivell 3+ de l’acreditació de carboni de l’aeroport han de proporcionar proves d’emprendre totes les accions requerides pel programa (cartografiar les seves emissions, reduir-les i involucrar els agents operatius del lloc de l’aeroport per fer el mateix), abans d’invertir en carboni. compensacions.

Jankovec va afegir: "Tot i que el concepte de zero zero no permet compensar, assolir la neutralitat del carboni permet que els aeroports creixin cap a una gestió i restriccions de CO2 més ambicioses de manera progressiva. Amb el compromís de la indústria aeroportuària europea d’arribar a les emissions netes de CO2 el seu control el 2050 és una prioritat absoluta, els aeroports europeus continuen el seu ritme constant per assolir els objectius entre el seu nivell actual de gestió del carboni i l’ambiciós objectiu que s’enfronta ".

Niclas Svenningsen, que dirigeix ​​la iniciativa Climate Neutral Now a la secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), a Bonn, Alemanya, va comentar: «Estem encantats de veure cada vegada més aeroports a Europa assolir la seva neutralitat de carboni guanyada cada any . Observem que l’impuls que els aeroports han creat a través del seu progrés durant una dècada en l’acreditació de carboni aeroportuari s’ha vist encara més galvanitzat per la creixent urgència de respondre a l’emergència climàtica. »

anunci

Va afegir: «Els aeroports europeus continuen sent un exemple a seguir en el camp de l'acció no estatal per fer front a l'emergència climàtica. Tot i que tenen la mirada posada en el gran objectiu d’assolir les emissions netes de carboni de les seves operacions el 2050, continuen la seva tasca incremental per reduir el seu impacte climàtic. Aquest és exactament el tipus de lideratge de la indústria que necessitem per afrontar el desafiament descoratjador i sense precedents que representa el canvi climàtic ".

1Consulteu la promesa aquí

2Obteniu més informació sobre el compromís de Net Zero mitjançant 2050 aquí. 

3Descarregueu la vostra còpia de l’estratègia de sostenibilitat ACI EUROPE aquí.

4Aeroports de Lapònia: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) i Rovaniemi (RVN)

5Descarregueu la llista completa dels aeroports amb neutre de carboni aquí:
La llista completa dels aeroports amb neutre de carboni.pdf

El IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) ha estimat que les emissions totales de CO2 de l'aviació representen el 2% de l'impacte de les emissions globals sobre el canvi climàtic. D’aquesta xifra, les operacions pròpies dels aeroports només representen el 5%.

L’acreditació de carboni aeroportuari és l’únic estàndard mundial per a la gestió del carboni als aeroports. El seu objectiu és fomentar i permetre als aeroports reduir les seves emissions. Dins el seu marc, els aeroports poden acreditar-se a quatre nivells d’acreditació progressivament ambiciosos: Cartografia, reducció, optimització i neutralitat. 

S'administra de forma independent, està homologada institucionalment i ja ha obtingut elogis de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) i la Comissió Europea (CE).

Originalment desenvolupat i llançat per ACI EUROPE el juny del 2009, Airport Carbon Accreditation es va estendre als aeroports d’Àsia-Pacífic, el novembre del 2011 (en col·laboració amb ACI Àsia-Pacífic) i als aeroports africans el juny del 2013 (en col·laboració amb ACI Àfrica). , Aeroports nord-americans al setembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-NA) i aeroports d'Amèrica Llatina i el Carib al desembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-LAC).

Per esbrinar quins aeroports estan certificats i el seu nivell de certificació, feu clic aquí.

ACI EUROPE és la regió europea de Airports Council International (ACI), l’única associació professional mundial d’operadors aeroportuaris. ACI EUROPE representa més dels aeroports de 500 als països europeus 45. Els nostres membres faciliten més del 90% del trànsit aeri comercial a Europa: 2.3 mil milions de passatgers, 21.2 milions de tones de mercaderies i 25.7 milions de moviments d’avions a 2018. En resposta a l’emergència climàtica, el mes de juny 2019 els nostres membres es van comprometre a aconseguir les emissions netes de carboni zero per a les operacions sota el seu control per part de 2050, sense compensar.

Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Clarkson anomena el guerrer ecològic #GretaThunberg com a "mocós mimat"

publicat

on

Jeremy Clarkson (A la foto) ha pesat en l'economia activista Greta Thunberg, titllant-la de "mocadora mimada".

Greta, 16, va dir a les Nacions Unides que la seva infantesa havia estat arruïnada pel canvi global.

anunci

Ella va dir: "No hauria d'estar aquí. Hauria de tornar a l'escola a l'altre costat de l'oceà.

“Tot i això, tots veniu a nosaltres per esperar.

"Com t'atreveixes.

anunci

"Has robat els meus somnis i la meva infantesa amb les teves paraules buides".

Clarkson va dir: "Com t'atreveixes a navegar a Amèrica amb un iot de fibra de carboni que no vas construir, que va costar £ 15million, que no va guanyar, i que té un motor dièsel de seguretat que no heu esmentat.

“Et donem telèfons mòbils i ordinadors portàtils i internet.

“Hem creat els mitjans socials que utilitza tots els dies i administrem els bancs que ho paguen tot.

"Llavors, com t'atreveixes a estar allà i ens ensenya, mames malbaratament."

Va afirmar que la ciència solucionarà el problema de la terra: "no espantar-se i tenir crits abominats cada cinc minuts".

Va concloure: "Així que sigui una bona noia, calla i deixa-los seguir."

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències