Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

projecte de la UE ajuda a monitoritzar el medi ambient

COMPARTIR:

publicat

on

100000000000025500000129BB4AFD02Mira el vídeo

Voleu fer un seguiment de la quantitat d’ozó, de carboni negre i d’altres contaminants als quals s’exposen a l’hora de fer ciclisme o caminar? Això és possible amb una aplicació: Aire condicionat - combinat amb un petit sensor de caixa. Els socis de Bèlgica, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit han desenvolupat aquest sistema per augmentar la consciència de la gent sobre el seu entorn. Més que 300 a Amberes, Kassel, Torí i Londres van participar en les primeres proves. Una aplicació similar relacionada amb la contaminació acústica - WideNoise - Ja ha estat utilitzat per més de 10,000 persones i va ser el centre d’un estudi al voltant de l’aeroport de Heathrow. Les dades recopilades estan disponibles per a tots els ciutadans, autoritats i científics, de manera que tinguin una millor imatge del nostre entorn.

"El TOTS el projecte realment apuntava a potenciar les persones, a donar-los eines fàcils però precises de mesurar la qualitat de l’aire i el soroll. I després vam analitzar el seu ús del sistema, així com les dades que havien recopilat,"Va explicar el coordinador del projecte, Vittorio Loreto, líder de la investigació a Barcelona Fundació ISI a Torí i un professor de física a Universitat de Roma La Sapienza.

Cinc socis es van unir a la seva experiència, des de les ciències socials a les ciències de l’ordinador i del medi ambient En el projecte es van invertir milions d’euros de milions d’euros en la UE per crear eines i organitzar diversos estudis de casos.

Es van desenvolupar dues aplicacions per a telèfons intel·ligents: AirProbe monitoritza l’exposició a la contaminació de l’aire i WideNoise mesura els nivells de soroll. Ambdues aplicacions inclouen jocs socials per compartir informació i impressions, així com mapes interactius. L’aplicació AirProbe funciona conjuntament amb una petita caixa de sensors que es pot portar fàcilment a la motxilla o en una cistella de bicicletes i es connecta al telèfon mitjançant Bluetooth. Després de succionar l’aire, la caixa envia lectures per al nivell d’ozó, carboni negre i altres contaminants a un servidor central, que després envia informació sobre les zones contaminades de la ciutat, així com els màxims temps de contaminació per evitar.

Durant el projecte, els investigadors van provar el sistema amb voluntaris durant quatre reptes a Londres, Anvers, Kassel i Torí. Aquests ambaixadors d'aire van recollir més de 28 milions de punts de qualitat de l'aire. Van donar els seus comentaris sobre les eines - per exemple, alguns van aconsellar que la caixa del sensor fos més petita i que la impermeabilitzés - i la seva percepció i sentiments.

"És interessant veure la diferència entre la sensació que tenim, la nostra percepció i les dades reals", va explicar diversos participants. "Fins i tot els carrers grans no eren tan dolents com jo pensava abans de participar", va dir un corredor que va participar en les proves.

anunci

Fer que la tecnologia estigui disponible per a tothom

El sistema s'utilitza actualment a les escoles i als estudis nous. Per exemple, les dades recollides a través de WideNoise han informat de la resposta a una ampliació proposada de l'aeroport de Heathrow.

Pel que fa a AirProbe, la caixa del sensor hauria de ser produïda en sèrie per ampliar el seu ús.

"De moment, imagino una caixa de sensors molt més petita i ideal per a portar la roba i els objectes integrats", diu el professor Loreto. "La integració amb els telèfons intel·ligents és, evidentment, també prevista, tot i que a una escala de temps més llarga. Tot depèn de quines empreses estiguin interessades a produir la caixa del sensor, i quant els fabricants de telèfons intel·ligents estiguin disposats a invertir".

Els científics també poden utilitzar la informació recopilada per analitzar les tendències de contaminació i publicar aquesta informació en línia per a ciutadans i autoritats públiques. Això podria, per exemple, ajudar a afrontar la congestió del trànsit. "Encara és aviat per treure conclusions, però serà interessant veure com la gent canvia el seu comportament a mesura que augmenta la seva consciència sobre el medi ambient", afegeix el professor Loreto.

El vicepresident de la Comissió Europea @NeelieKroesEU, Responsable de la Agenda Digital, va dir: "Gràcies a les noves tecnologies ara estem fermament en l'era de la ciència ciutadana on tothom pot crear, recopilar i compartir dades per al bé comú. Dades sobre el medi ambient, però també sobre la salut i la cultura, per exemple. Les oportunitats per estar millor informades i connectades són més altes que mai, hem d'agafar-les ".

La contaminació atmosfèrica és un dels majors assassins silenciosos d'Europa. A 2010, es calcula que la gent de 400,000 va morir prematurament per la contaminació atmosfèrica a la UE. La mala qualitat de l'aire també augmenta els costos mèdics, redueix la productivitat econòmica i danya els cultius i els edificis. EU legislació garanteix uns estàndards de qualitat de l'aire elevats, els estats membres estan obligats a controlar els contaminants atmosfèrics i garantir el respecte dels valors límit. La Comissió Europea també ha proposat noves mesures dirigit a salvar vides i protegir la salut de les persones.

Llegiu més sobre la TOTS projecte (també en francès, alemany, italià, polonès i espanyol).

Fons

El projecte EVERYAWARE va rebre el finançament de la UE setè programa marc de recerca i desenvolupament tecnològic#FP7(2007-2013). El nou programa d'investigació i innovació de la UE 2020 Horizon # H2020 promet encara més avenços amb 80 milions d '€ dels fons disponibles en els propers anys 7 (2014-2020).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències