Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Mercuri: Doni la seva opinió sobre l'aplicació del Conveni de Minamata UE

COMPARTIR:

publicat

on

MercuryLa Comissió Europea ha llançat una consulta en línia sobre qüestions relacionades amb la ratificació i aplicació per part de la UE de la Convenció de Minamata sobre el mercuri. La Convenció es va signar a l'octubre 2013. En aquest moment, era el 1st Acord internacional sobre medi ambient conclòs en una dècada. És un tractat global que té com a objectiu protegir la salut humana i el medi ambient dels efectes adversos del mercuri i pretén eliminar progressivament molts dels seus usos actuals.

El mercuri és, de fet, un element altament tòxic que s'utilitza a la indústria, per exemple en els processos de clor-àlcali i en la indústria dels plàstics, i en productes com ara termòmetres, amalgama dental, bateries i bombetes. També s'allibera de manera involuntària a través de la crema de combustibles fòssils (sobretot per les centrals elèctriques de carbó). Al voltant de la meitat del mercuri actualment alliberat a l'atmosfera prové de l'activitat humana.

La UE ja disposa d’un conjunt de legislació relacionada amb el mercuri, que regula el comerç de mercuri, productes que contenen mercuri, aspectes de residus, aspectes de la qualitat de l’aigua, emissions a l’atmosfera i emissions a l’aigua i als sòls.

La UE va signar la Convenció de Minamata i ara es vol convertir en partit. No obstant això, si bé la Convenció de Minamata conté, en gran part, mesures similars o idèntiques a la legislació vigent de la UE, es necessitaran determinades mesures addicionals. I alguns elements de la legislació de la UE han de ser modificats en conseqüència. En particular, s'han identificat buits a la legislació de la UE en les àrees següents:

  • Restriccions d'importació per al mercuri metàl·lic procedents de no partits;

  • prohibició d'exportació per a certs productes que contenen mercuri;

  • ús del mercuri en productes i processos encara no comercialitzats;

    anunci
  • restriccions a certs processos on s'utilitza el mercuri, i;

  • ús del mercuri a la mineria artística artesanal i petita (ASGM).

El consulta Proporciona als ciutadans interessats, autoritats públiques, empreses i ONG una comprensió concisa i clara dels elements anteriors i els demana les seves opinions. Les idees i comentaris són benvinguts a la ratificació i posterior aplicació de la Convenció a la UE, restriccions i prohibicions, processos d'aprovació i amalgama dental, per exemple. Aquests recursos s’utilitzaran en la preparació d’un paquet de ratificació pels serveis de la Comissió.

La consulta està en línia fins que 14 novembre 2014.

Més informació

IP / 13 / 929: Medi ambient: la Unió Europea acull amb satisfacció la signatura de la Convenció de Minamata sobre el mercuri
MEMO / 13 / 871: Preguntes i respostes sobre la política de mercuri de la UE
El consulta, així com la informació de fons i els documents de suport es poden trobar a DG Environment’s website.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències