Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

Gairebé tots els europeus diuen que la protecció de medi ambient és important

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Canaviais_Sao_Paulo_01_2008_06Tres anys després de la més recent enquesta de l'Eurobaròmetre similars, és evident que, malgrat la crisi econòmica, la preocupació dels europeus pel medi ambient no ha disminuït. els ciutadans en un consens majoritari, 95% de la 28,000 entrevistats van dir que la protecció del medi ambient és important per a ells personalment i molts pensen es pot fer més.

Comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik, va dir: "És bo veure un suport tan sòlid i generalitzat per a la protecció del medi ambient, fins i tot en moments difícils. Les persones estan especialment preocupades per la contaminació de l'aire i de l'aigua, els productes químics i els residus, i consideren que tothom ha de fer més per protegir el entorn ".

la protecció mediambiental sigui rendible

anunci

Una gran majoria de persones que comparteixen l'opinió que l'ús eficient dels recursos naturals (79%) i la protecció del medi ambient (74%) pot impulsar el creixement econòmic. Mentre 80% considera que l'economia influeix en la seva qualitat de vida, 75% pensa que la situació del medi ambient té un impacte similar i 77% dels ciutadans creuen que els problemes ambientals tenen un efecte directe en la seva vida diària. Que més es preocupen per la contaminació - aire (56%) i la contaminació de l'aigua (50%) de més alt rang -, així com la generació de residus i l'esgotament dels recursos naturals.

Un nombre cada vegada més gran (59%) creu que els factors socials i ambientals han de ser tan importants com els criteris econòmics en el mesurament del progrés al seu país. En relació amb la despesa i la inversió dels poders públics, 59% són de l'opinió que les autoritats públiques del seu país han d'afavorir consideracions ecològiques sobre el cost.

La responsabilitat ambiental en augment

anunci

Fins i tot més ciutadans que en 2011 (75%) diuen que estan disposats a comprar productes respectuosos amb el medi ambient, fins i tot si això significa pagar una mica més. Una gran majoria (93%) pensen que els grans contaminadors han de reparar els danys ambientals que causen. La introducció de sancions més dures per als delinqüents es va considerar la forma més eficaç de fer front als problemes ambientals.

85% dels europeus creuen que tenen un paper en la protecció del medi ambient. més estan adoptant accions i comportaments favorables al medi ambient. La separació dels residus per al seu reciclatge (72%), reduint el consum d'energia (52%) i reduint el consum d'aigua (37%) van ser les tres activitats més comuns. Mentre més ciutadans se senten bé informats sobre el medi ambient en general, sensació% 39 no tenen informació sobre l'impacte en la salut dels productes químics utilitzats en productes d'ús quotidià.

Una gran majoria de la gent sent que es pot fer més per protegir el medi ambient. 77% senten que les grans empreses i la indústria no estan fent prou; 70% pensa el mateix del seu govern nacional. 65% creu que els propis ciutadans podrien fer més. Els top prioritats establertes per als ciutadans que desitgen Per protegir el medi ambient es van ordenar els residus per al reciclatge (54%), es va reduir el consum d'energia a casa (39%) i es va utilitzar el transport públic (39%).

Suport a l'acció de la UE

77% dels ciutadans de la UE d'acord en què la legislació mediambiental europea és necessària per protegir el medi ambient al seu país i sis de cada deu pensa que les decisions ambientals s'han de prendre de manera conjunta dins de la UE. 79% també creu que la UE hauria de ser capaç de verificar que les lleis ambientals s'estan aplicant correctament al seu país. 84% vol més fons de la UE que s'assignarà al suport d'activitats amigables amb l'ambient. A més, la majoria dels ciutadans (56%) volen que la UE ha de fer encara més per protegir el medi ambient.

Fons

L'última enquesta de l'Eurobaròmetre sobre el medi ambient es produeix tres anys després de l'informe anterior sobre el tema. Es va dur a terme als Estats membres 28 de la Unió Europea entre l'abril i 26 11 2014 de maig, per avaluar les percepcions, actituds i pràctiques dels ciutadans de la UE cap al medi ambient. 27,998 enquestats de diferents grups socials i demogràfics van ser entrevistats cara a cara en la seva llengua materna, en nom de la Direcció General de Medi Ambient.

Més informació

L'enquesta de l'Eurobaròmetre

La qualitat de l'aire

Potenciar una economia neutra en el clima: la Comissió estableix els plans per al sistema energètic del futur i l'hidrogen net i llança la #EuropeanCleanHydrogenAlliance

publicat

on

Per convertir-se en un clima neutral el 2050, Europa necessita transformar el seu sistema energètic, que representa el 75% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Les estratègies de la UE per a integració del sistema energètic hidrogen, aprovat avui (8 de juliol), obrirà el camí cap a un sector energètic més eficient i interconnectat, impulsat pels bons objectius d’un planeta més net i d’una economia més forta.

Les dues estratègies presenten una nova agenda d'inversió en energia neta, d'acord amb la Comissió UE de propera generació paquet de recuperació i el fitxer Acord Verd Europeu. Les inversions previstes poden potenciar la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus. Creen llocs de treball europeus i augmenten el nostre lideratge i competitivitat en indústries estratègiques, que són crucials per a la resistència d’Europa.

Per ajudar a complir aquesta estratègia, la Comissió llança avui el programa Aliança Europea per a l’Hidrogen Net amb líders de la indústria, societat civil, ministres nacionals i regionals i el Banc Europeu d’Inversions. L’Aliança construirà un gasoducte d’inversió per a una producció més àmplia i donarà suport a la demanda d’hidrogen net a la UE. L’aliança es basarà en els principis de cooperació, inclusió i transparència. El focus de l’Aliança Europea per a l’Hidrogen Net es centra en l’hidrogen renovable, complementat durant un període de transició per hidrogen baix en carboni amb reduccions molt ambicioses d’emissions de CO2 en comparació amb l’hidrogen basat en fòssils.TL'esdeveniment de llançament de l'Aliança Europea per a l'Hidrogen Net serà transmès en directe aquí a les 16h00.

anunci

Més informació

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu del Green Deal Timmermans europeu i del comissari d’Energia Simson EBS.

anunci
Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Els aeroports de 50 ara són #CarbonNeutral a Europa

publicat

on

Al capdavant del COP25, que comença a iniciar-se a Santiago de Xile el mes que ve, l’organisme de comerç aeroportuari europeu ACI EUROPE ofereix una actualització sobre els avenços dels aeroports per assolir el seu compromís d’arribar als aeroports 100 amb neutre de carboni per 20301. Aquest compromís és un gran pas provisional cap a la seva visió i compromís Net Zero el 20502 - que forma part de l’Estratègia de sostenibilitat més àmplia per als aeroports3 llançat el passat mes de juny per ACI EUROPE.

Amb la reeixida actualització de sis aeroports de Lapònia4 operat per Finavia (l'operador aeroportuari finlandès) fins al nivell 3+ Neutralitat de l'estàndard global de gestió de CO2, Airport Carbon Accreditation, ara hi ha 50 aeroports neutres en carboni a Europa5.

El director general d'ACI EUROPE, Olivier Jankovec, va dir: "Només tres anys després de comprometre's amb 3 aeroports neutres en carboni el 100, la indústria aeroportuària europea ja està a mig camí per assolir aquest objectiu. -la quarta part del trànsit de passatgers del continent - amb una combinació de centres principals i aeroports regionals més petits entre ells ”.

anunci

Actualment, la neutralitat del carboni representa el nivell més alt de rendiment en la gestió del carboni sota l’acreditació de carboni a l’aeroport. Per arribar-hi, els aeroports han de reduir al màxim les emissions de CO2 d’aquestes fonts sota el seu control i compensar les emissions residuals restants amb inversions en compensacions de carboni d’alta qualitat. Els aeroports neutrals en carboni del nivell 3+ de l’acreditació de carboni de l’aeroport han de proporcionar proves d’emprendre totes les accions requerides pel programa (cartografiar les seves emissions, reduir-les i involucrar els agents operatius del lloc de l’aeroport per fer el mateix), abans d’invertir en carboni. compensacions.

Jankovec va afegir: "Tot i que el concepte de zero zero no permet compensar, assolir la neutralitat del carboni permet que els aeroports creixin cap a una gestió i restriccions de CO2 més ambicioses de manera progressiva. Amb el compromís de la indústria aeroportuària europea d’arribar a les emissions netes de CO2 el seu control el 2050 és una prioritat absoluta, els aeroports europeus continuen el seu ritme constant per assolir els objectius entre el seu nivell actual de gestió del carboni i l’ambiciós objectiu que s’enfronta ".

Niclas Svenningsen, que dirigeix ​​la iniciativa Climate Neutral Now a la secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), a Bonn, Alemanya, va comentar: «Estem encantats de veure cada vegada més aeroports a Europa assolir la seva neutralitat de carboni guanyada cada any . Observem que l’impuls que els aeroports han creat a través del seu progrés durant una dècada en l’acreditació de carboni aeroportuari s’ha vist encara més galvanitzat per la creixent urgència de respondre a l’emergència climàtica. »

anunci

Va afegir: «Els aeroports europeus continuen sent un exemple a seguir en el camp de l'acció no estatal per fer front a l'emergència climàtica. Tot i que tenen la mirada posada en el gran objectiu d’assolir les emissions netes de carboni de les seves operacions el 2050, continuen la seva tasca incremental per reduir el seu impacte climàtic. Aquest és exactament el tipus de lideratge de la indústria que necessitem per afrontar el desafiament descoratjador i sense precedents que representa el canvi climàtic ".

1Consulteu la promesa aquí

2Obteniu més informació sobre el compromís de Net Zero mitjançant 2050 aquí. 

3Descarregueu la vostra còpia de l’estratègia de sostenibilitat ACI EUROPE aquí.

4Aeroports de Lapònia: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) i Rovaniemi (RVN)

5Descarregueu la llista completa dels aeroports amb neutre de carboni aquí:
La llista completa dels aeroports amb neutre de carboni.pdf

El IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) ha estimat que les emissions totales de CO2 de l'aviació representen el 2% de l'impacte de les emissions globals sobre el canvi climàtic. D’aquesta xifra, les operacions pròpies dels aeroports només representen el 5%.

L’acreditació de carboni aeroportuari és l’únic estàndard mundial per a la gestió del carboni als aeroports. El seu objectiu és fomentar i permetre als aeroports reduir les seves emissions. Dins el seu marc, els aeroports poden acreditar-se a quatre nivells d’acreditació progressivament ambiciosos: Cartografia, reducció, optimització i neutralitat. 

S'administra de forma independent, està homologada institucionalment i ja ha obtingut elogis de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) i la Comissió Europea (CE).

Originalment desenvolupat i llançat per ACI EUROPE el juny del 2009, Airport Carbon Accreditation es va estendre als aeroports d’Àsia-Pacífic, el novembre del 2011 (en col·laboració amb ACI Àsia-Pacífic) i als aeroports africans el juny del 2013 (en col·laboració amb ACI Àfrica). , Aeroports nord-americans al setembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-NA) i aeroports d'Amèrica Llatina i el Carib al desembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-LAC).

Per esbrinar quins aeroports estan certificats i el seu nivell de certificació, feu clic aquí.

ACI EUROPE és la regió europea de Airports Council International (ACI), l’única associació professional mundial d’operadors aeroportuaris. ACI EUROPE representa més dels aeroports de 500 als països europeus 45. Els nostres membres faciliten més del 90% del trànsit aeri comercial a Europa: 2.3 mil milions de passatgers, 21.2 milions de tones de mercaderies i 25.7 milions de moviments d’avions a 2018. En resposta a l’emergència climàtica, el mes de juny 2019 els nostres membres es van comprometre a aconseguir les emissions netes de carboni zero per a les operacions sota el seu control per part de 2050, sense compensar.

Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Clarkson anomena el guerrer ecològic #GretaThunberg com a "mocós mimat"

publicat

on

Jeremy Clarkson (A la foto) ha pesat en l'economia activista Greta Thunberg, titllant-la de "mocadora mimada".

Greta, 16, va dir a les Nacions Unides que la seva infantesa havia estat arruïnada pel canvi global.

anunci

Ella va dir: "No hauria d'estar aquí. Hauria de tornar a l'escola a l'altre costat de l'oceà.

“Tot i això, tots veniu a nosaltres per esperar.

"Com t'atreveixes.

anunci

"Has robat els meus somnis i la meva infantesa amb les teves paraules buides".

Clarkson va dir: "Com t'atreveixes a navegar a Amèrica amb un iot de fibra de carboni que no vas construir, que va costar £ 15million, que no va guanyar, i que té un motor dièsel de seguretat que no heu esmentat.

“Et donem telèfons mòbils i ordinadors portàtils i internet.

“Hem creat els mitjans socials que utilitza tots els dies i administrem els bancs que ho paguen tot.

"Llavors, com t'atreveixes a estar allà i ens ensenya, mames malbaratament."

Va afirmar que la ciència solucionarà el problema de la terra: "no espantar-se i tenir crits abominats cada cinc minuts".

Va concloure: "Així que sigui una bona noia, calla i deixa-los seguir."

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències