Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

Reducció de les emissions i la reducció de la burocràcia: una nova regulació per a motors fora de carretera

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

022webLa Comissió Europea ha proposat avui (25 de setembre) mesures per reduir les emissions de contaminants atmosfèrics importants dels motors de la maquinària mòbil no per carretera i reduirà la complexitat del marc legal del sector. La proposta d'avui estableix valors límit d'emissions més estrictes per als motors de combustió interna instal·lats en maquinària mòbil no per carretera (NRMM). Al mateix temps, estableix normes harmonitzades per col·locar aquests motors al mercat de la UE.

En comparació amb els vehicles per a ús a les carreteres, NRMM cobreix una àmplia varietat de maquinària que normalment s’utilitza fora de la carretera en múltiples aplicacions. Comprèn, per exemple, petits equips de jardineria i de mà (tallagespes, serres amb cadena, ...), maquinària de construcció (excavadores, carregadores, excavadores, ...) i maquinària agrícola i agrícola (recol·lectores, conreadors, ...); fins i tot els vagons de ferrocarril, les locomotores i els vaixells de les vies navegables fluvials cauen sota l’abast de NRMM. El nou Reglament substituirà un mosaic de 28 lleis nacionals sobre aquest tema. També derogarà una directiva extremadament complexa que comprèn 15 annexos i esmenada 8 vegades des que es va adoptar el 1997.

A més de millorar la qualitat de l’aire a tota la UE, la nova proposta proporciona el sector NRMM amb un marc regulador previsible i estable que és adequat per al futur: per tant, es va posar un enfocament clar en aquest context en l’alineació internacional de requisits tècnics, particularment amb l’objectiu d’acostar els de la UE i els EUA. D’aquesta manera, s’assegurarà la igualtat de condicions per a la indústria europea i s’evitarà la competència deslleial de les importacions de maquinària no regulada a baix cost. Més enllà d’això, s’espera que la proposta alleugeri la pressió sobre els estats membres individuals per a una acció reguladora addicional a nivell nacional que acabaria dificultant el mercat interior.

anunci

Ferdinando Nelli Feroci, comissari d’Indústria i Emprenedoria, dit: "Simplificant la legislació existent, millorant la transparència i alleugerint la càrrega administrativa, la proposta actual contribueix a la competitivitat de la indústria europea. El nostre objectiu és ajudar els proveïdors de maquinària mòbil no per carretera, un sector industrial clau, per obtenir els beneficis del mercat intern i ajudar les empreses de la UE a tenir més èxit a l'estranger. Al mateix temps, la nostra proposta conduirà a una reducció molt important de les emissions de contaminació atmosfèrica i, per tant, protegirà la salut dels ciutadans europeus. Bo per als negocis i bo per al medi ambient ".

La necessitat d’acció

Actualment, la Directiva 97/68 / CE i les seves modificacions posteriors estableixen els límits d’emissions i els procediments d’homologació de motors en NRMM.

anunci

Una revisió tècnica realitzada fa un temps va identificar una sèrie de mancances substancials d’aquesta Directiva, que va confirmar la necessitat d’una revisió fonamental. Aquests descobriments també van tenir un ampli ressò de la comunitat d’interessats de la NRMM.

Per aquests motius, els treballs sobre la nova proposta es van desenvolupar en els eixos principals següents:

  • Introducció de nous límits d'emissions que reflecteixin el progrés tecnològic i les polítiques de la UE en el sector de la carretera, amb l'objectiu d'assolir els objectius de qualitat de l'aire de la UE;

  • Ampliació de l'abast, amb l'objectiu de millorar l'harmonització del mercat (comunitària i internacional) i minimitzar el risc de distorsions del mercat;

  • Introducció de mesures per simplificar els procediments administratius i millorar-ne l'aplicació, incloses les condicions per a una millor vigilància del mercat.

El treball es va iniciar amb una consulta pública amb els grups d'interès al gener de 2013. Incloïa una consulta periòdica i intensiva de totes les parts interessades rellevants (estats membres, associacions, indústries, ONG).

Es reduiran les emissions de motors en NRMM

Els motors instal·lats a NRMM contribueixen significativament a la contaminació atmosfèrica i són responsables d’aproximadament el 15% de les emissions d’òxid de nitrogen (NOx) i el 5% de les emissions de partícules (PM) a la UE. A més, els estudis indiquen que la seva contribució relativa a les emissions totals de NOx podria augmentar amb el pas del temps, si els esforços i el progrés tècnic en el sector de la carretera no es traslladessin a NRMM.

En aquest context, la Comissió ha proposat avui uns límits d’emissions més estrictes per a la comercialització de nous motors instal·lats a NRMM. D’aquesta manera, el NRMM amb motors més antics i més contaminants es substituirà amb el pas del temps, cosa que comportarà una reducció d’emissions molt important en general.

El nou Reglament tracta els principals contaminants atmosfèrics següents: òxids de nitrogen (NOx), hidrocarburs (HC), monòxid de carboni (CO) i partícules. Pel que fa a aquest últim, introdueix en la majoria de les categories de motors - per primera vegada al sector NRMM - un límit de nombres de partícules (PN) que complementa el límit de massa de partícules (PM): d’aquesta manera, les emissions dels anomenats ultrafins les partícules també seran limitades, incorporant les proves concloents més recents sobre els seus efectes adversos per a la salut.

Més informació disponible a:

http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/automotive/environment/non-road-mobile-machinery/index_en.htm

La qualitat de l'aire

Potenciar una economia neutra en el clima: la Comissió estableix els plans per al sistema energètic del futur i l'hidrogen net i llança la #EuropeanCleanHydrogenAlliance

publicat

on

Per convertir-se en un clima neutral el 2050, Europa necessita transformar el seu sistema energètic, que representa el 75% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Les estratègies de la UE per a integració del sistema energètic hidrogen, aprovat avui (8 de juliol), obrirà el camí cap a un sector energètic més eficient i interconnectat, impulsat pels bons objectius d’un planeta més net i d’una economia més forta.

Les dues estratègies presenten una nova agenda d'inversió en energia neta, d'acord amb la Comissió UE de propera generació paquet de recuperació i el fitxer Acord Verd Europeu. Les inversions previstes poden potenciar la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus. Creen llocs de treball europeus i augmenten el nostre lideratge i competitivitat en indústries estratègiques, que són crucials per a la resistència d’Europa.

Per ajudar a complir aquesta estratègia, la Comissió llança avui el programa Aliança Europea per a l’Hidrogen Net amb líders de la indústria, societat civil, ministres nacionals i regionals i el Banc Europeu d’Inversions. L’Aliança construirà un gasoducte d’inversió per a una producció més àmplia i donarà suport a la demanda d’hidrogen net a la UE. L’aliança es basarà en els principis de cooperació, inclusió i transparència. El focus de l’Aliança Europea per a l’Hidrogen Net es centra en l’hidrogen renovable, complementat durant un període de transició per hidrogen baix en carboni amb reduccions molt ambicioses d’emissions de CO2 en comparació amb l’hidrogen basat en fòssils.TL'esdeveniment de llançament de l'Aliança Europea per a l'Hidrogen Net serà transmès en directe aquí a les 16h00.

anunci

Més informació

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu del Green Deal Timmermans europeu i del comissari d’Energia Simson EBS.

anunci
Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Els aeroports de 50 ara són #CarbonNeutral a Europa

publicat

on

Al capdavant del COP25, que comença a iniciar-se a Santiago de Xile el mes que ve, l’organisme de comerç aeroportuari europeu ACI EUROPE ofereix una actualització sobre els avenços dels aeroports per assolir el seu compromís d’arribar als aeroports 100 amb neutre de carboni per 20301. Aquest compromís és un gran pas provisional cap a la seva visió i compromís Net Zero el 20502 - que forma part de l’Estratègia de sostenibilitat més àmplia per als aeroports3 llançat el passat mes de juny per ACI EUROPE.

Amb la reeixida actualització de sis aeroports de Lapònia4 operat per Finavia (l'operador aeroportuari finlandès) fins al nivell 3+ Neutralitat de l'estàndard global de gestió de CO2, Airport Carbon Accreditation, ara hi ha 50 aeroports neutres en carboni a Europa5.

El director general d'ACI EUROPE, Olivier Jankovec, va dir: "Només tres anys després de comprometre's amb 3 aeroports neutres en carboni el 100, la indústria aeroportuària europea ja està a mig camí per assolir aquest objectiu. -la quarta part del trànsit de passatgers del continent - amb una combinació de centres principals i aeroports regionals més petits entre ells ”.

anunci

Actualment, la neutralitat del carboni representa el nivell més alt de rendiment en la gestió del carboni sota l’acreditació de carboni a l’aeroport. Per arribar-hi, els aeroports han de reduir al màxim les emissions de CO2 d’aquestes fonts sota el seu control i compensar les emissions residuals restants amb inversions en compensacions de carboni d’alta qualitat. Els aeroports neutrals en carboni del nivell 3+ de l’acreditació de carboni de l’aeroport han de proporcionar proves d’emprendre totes les accions requerides pel programa (cartografiar les seves emissions, reduir-les i involucrar els agents operatius del lloc de l’aeroport per fer el mateix), abans d’invertir en carboni. compensacions.

Jankovec va afegir: "Tot i que el concepte de zero zero no permet compensar, assolir la neutralitat del carboni permet que els aeroports creixin cap a una gestió i restriccions de CO2 més ambicioses de manera progressiva. Amb el compromís de la indústria aeroportuària europea d’arribar a les emissions netes de CO2 el seu control el 2050 és una prioritat absoluta, els aeroports europeus continuen el seu ritme constant per assolir els objectius entre el seu nivell actual de gestió del carboni i l’ambiciós objectiu que s’enfronta ".

Niclas Svenningsen, que dirigeix ​​la iniciativa Climate Neutral Now a la secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), a Bonn, Alemanya, va comentar: «Estem encantats de veure cada vegada més aeroports a Europa assolir la seva neutralitat de carboni guanyada cada any . Observem que l’impuls que els aeroports han creat a través del seu progrés durant una dècada en l’acreditació de carboni aeroportuari s’ha vist encara més galvanitzat per la creixent urgència de respondre a l’emergència climàtica. »

anunci

Va afegir: «Els aeroports europeus continuen sent un exemple a seguir en el camp de l'acció no estatal per fer front a l'emergència climàtica. Tot i que tenen la mirada posada en el gran objectiu d’assolir les emissions netes de carboni de les seves operacions el 2050, continuen la seva tasca incremental per reduir el seu impacte climàtic. Aquest és exactament el tipus de lideratge de la indústria que necessitem per afrontar el desafiament descoratjador i sense precedents que representa el canvi climàtic ".

1Consulteu la promesa aquí

2Obteniu més informació sobre el compromís de Net Zero mitjançant 2050 aquí. 

3Descarregueu la vostra còpia de l’estratègia de sostenibilitat ACI EUROPE aquí.

4Aeroports de Lapònia: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) i Rovaniemi (RVN)

5Descarregueu la llista completa dels aeroports amb neutre de carboni aquí:
La llista completa dels aeroports amb neutre de carboni.pdf

El IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) ha estimat que les emissions totales de CO2 de l'aviació representen el 2% de l'impacte de les emissions globals sobre el canvi climàtic. D’aquesta xifra, les operacions pròpies dels aeroports només representen el 5%.

L’acreditació de carboni aeroportuari és l’únic estàndard mundial per a la gestió del carboni als aeroports. El seu objectiu és fomentar i permetre als aeroports reduir les seves emissions. Dins el seu marc, els aeroports poden acreditar-se a quatre nivells d’acreditació progressivament ambiciosos: Cartografia, reducció, optimització i neutralitat. 

S'administra de forma independent, està homologada institucionalment i ja ha obtingut elogis de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) i la Comissió Europea (CE).

Originalment desenvolupat i llançat per ACI EUROPE el juny del 2009, Airport Carbon Accreditation es va estendre als aeroports d’Àsia-Pacífic, el novembre del 2011 (en col·laboració amb ACI Àsia-Pacífic) i als aeroports africans el juny del 2013 (en col·laboració amb ACI Àfrica). , Aeroports nord-americans al setembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-NA) i aeroports d'Amèrica Llatina i el Carib al desembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-LAC).

Per esbrinar quins aeroports estan certificats i el seu nivell de certificació, feu clic aquí.

ACI EUROPE és la regió europea de Airports Council International (ACI), l’única associació professional mundial d’operadors aeroportuaris. ACI EUROPE representa més dels aeroports de 500 als països europeus 45. Els nostres membres faciliten més del 90% del trànsit aeri comercial a Europa: 2.3 mil milions de passatgers, 21.2 milions de tones de mercaderies i 25.7 milions de moviments d’avions a 2018. En resposta a l’emergència climàtica, el mes de juny 2019 els nostres membres es van comprometre a aconseguir les emissions netes de carboni zero per a les operacions sota el seu control per part de 2050, sense compensar.

Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Clarkson anomena el guerrer ecològic #GretaThunberg com a "mocós mimat"

publicat

on

Jeremy Clarkson (A la foto) ha pesat en l'economia activista Greta Thunberg, titllant-la de "mocadora mimada".

Greta, 16, va dir a les Nacions Unides que la seva infantesa havia estat arruïnada pel canvi global.

anunci

Ella va dir: "No hauria d'estar aquí. Hauria de tornar a l'escola a l'altre costat de l'oceà.

“Tot i això, tots veniu a nosaltres per esperar.

"Com t'atreveixes.

anunci

"Has robat els meus somnis i la meva infantesa amb les teves paraules buides".

Clarkson va dir: "Com t'atreveixes a navegar a Amèrica amb un iot de fibra de carboni que no vas construir, que va costar £ 15million, que no va guanyar, i que té un motor dièsel de seguretat que no heu esmentat.

“Et donem telèfons mòbils i ordinadors portàtils i internet.

“Hem creat els mitjans socials que utilitza tots els dies i administrem els bancs que ho paguen tot.

"Llavors, com t'atreveixes a estar allà i ens ensenya, mames malbaratament."

Va afirmar que la ciència solucionarà el problema de la terra: "no espantar-se i tenir crits abominats cada cinc minuts".

Va concloure: "Així que sigui una bona noia, calla i deixa-los seguir."

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències