Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

Medi Ambient: Comissió insta Malta a abstenir d'atrapament pinsà

COMPARTIR:

publicat

on

Trapping003La Comissió Europea està demanant al Govern maltès a reconsiderar la seva decisió de reprendre la captura pinsà tradicional. Aquesta pràctica està prohibida per la legislació de la UE Sobre la conservació de les aus silvestres. El cas es refereix a la decisió de Malta d'aplicar una excepció al Directiva d'Aus de la UE, La pedra angular de la naturalesa de la UE i de la política de biodiversitat, el que permet la captura en viu (comunament conegut com trampes) de set espècies de pinsans silvestres com de 2014. Els Estats membres podran establir excepcions a l'exigència de protecció estricta només en l'absència d'altres solucions de conservació satisfactori i si es compleixen les condicions per a l'ús de tals excepcions. Com que no hi ha cap justificació en aquest cas, la Comissió ha decidit enviar una carta d'emplaçament, instant a Malta a complir amb les normes pertinents de la UE i de respondre termini d'un mes que confirma que això s'ha fet.

Fons

A Europa, moltes espècies d'aus silvestres a Europa estan en declivi, i marcadament pel que en alguns casos. Aquest descens trenca l'equilibri biològic i és una seriosa amenaça per al medi ambient natural. Directiva 2009 / 147 / CE relativa a la conservació de les aus silvestres té per objecte protegir totes les espècies d'aus silvestres que es produeixen de forma natural a la Unió. La directiva prohibeix les activitats que amenacen directament a les aus, com l'eliminació deliberada o captura, destrucció de nius i l'eliminació dels ous, i les activitats associades com el comerç d'aus vives o mortes, amb algunes excepcions. També posa gran èmfasi en la protecció dels hàbitats de les espècies en perill d'extinció i migratòries, especialment a través de l'establiment d'una xarxa de zones de protecció especial (ZPE).

Article 9 de la Directiva estableix un marge limitat per les excepcions a l'exigència de protecció estricta on no hi ha altra solució satisfactòria, per exemple, en interès de la salut i seguretat o la seguretat aèria pública, per a evitar danys importants als cultius, el bestiar, els boscos, la pesca i l'aigua, i per a la protecció de la flora i la fauna. Excepcions podrà permetre també que per als fins d'investigació i ensenyament, repoblació, reintroducció, així com per a la criança orientada a aquestes accions.

Malta es va permetre una disposició transitòria en el Tractat d'Adhesió per eliminar la captura pinsà, tenint en compte el temps necessari per establir un programa de cria en captivitat. La disposició transitòria expirar en 2008.

El cas es refereix a la captura en viu de les set espècies: el pinsà Fringilla, cadernera Carduelis cannabina, Carduelis carduelis cadernera, verderol Carduelis chloris, Durbec Coccothraustes coccothraustes, serin Serinus serinus i Siskin Carduelis spinus.

Més informació

anunci

Sobre les decisions del paquet d'infraccions d'aquest mes, vegeu MEMO / 14 / 589
En el procediment d'infracció en general, vegeu MEMO / 12 / 12
Més informació sobre els procediments d'infracció

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències