Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

AIM fa una crida a la UE perquè actuï en qualitat de l'aire

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Air-Quality-GettyL'Associació Internacional de Societats de Benefici Mutu (AIM) ha llançat la Declaració de Bruges (1) el juny de 2014, que demana a la UE que exigeixi compromisos més forts sobre les principals fonts de contaminació atmosfèrica, com ara el transport i la indústria. AIM creu que s’haurien d’elevar els estàndards per complir les recomanacions basades en la salut de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

AIM és l’organització paraigua mundial de mutualitats mèdiques i fons d’assegurances mèdiques. Reuneix 59 organitzacions membres de 27 països, que representen 230 milions de persones a tot el món, inclosos 160 milions a Europa.

El president Christian Zahn va dir que el canvi de polítiques per millorar la qualitat de l'aire és l'estrella en ascens en la promoció efectiva de la salut pública actual.

anunci

"La Unió Europea hauria d'assegurar que tots els països s'aprofiten del que és una de les mesures de prevenció de la salut més efectives en termes de costos", afirma. "No actuar significa costos molt més elevats per a la salut de les persones i per a les asseguradores i els governs en termes de factures de salut per a medicaments, hospitalitzacions i dies de treball perduts".

El secretari general de les societats de beneficis mutus liberals (Landsbond van Liberale Mutualiteiten (LLM)) i el president del grup de treball AIM sobre malalties ambientals Geert Messiaen va dir: "Tot i que la qualitat de l'aire ha millorat al llarg dels anys, encara està impedint a moltes persones viure sanes , especialment aquells amb problemes respiratoris i cardíacs existents o nens amb asma. Per exemple, la vida a prop d’una carretera molt transitada pot ser responsable d’un dels set casos d’asma infantil. A mesura que augmenta la recerca, es fa la llista de malalties relacionades amb l’exposició a la contaminació de l’aire, incloent-hi el càncer de pulmó i la diabetis. El nostre objectiu és que els diputats del Parlament Europeu (eurodiputats) i altres responsables polítics siguin conscients d'aquesta oportunitat per millorar la salut pública ". (2)

El director de Recerca i Desenvolupament de la Unió Nacional de Mutualitats Cristianes i president del grup de treball intermutualista belga sobre malalties ambientals, Michiel Callens, va afegir: fronteres. Ara és l’11th el major contribuent a la càrrega sanitària global d’Europa. (3). L’Organització Mundial de la Salut ha enviat una trucada d’atenció als responsables polítics, destacant que els efectes de la salut es produeixen a nivells de concentració més baixos i que el ventall d’efectes és més ampli del que es pensava anteriorment. La base científica per a una forta acció de la UE és clara ".

anunci

El paquet d'aire net de la Unió Europea es va llançar el desembre de 2013 i actualment s'està negociant al Parlament Europeu i al Consell. Els costos relacionats amb la salut per a la societat de l’exposició a la contaminació de l’aire lliure a la UE es van estimar en aquell moment en l’interval de 330-940 milions d’euros anuals (3-9% del PIB de la UE).

El llavors comissari de Medi Ambient, Janez Potocnik, va dir que les accions proposades reduirien a la meitat el nombre de morts prematures derivades de l'exposició a la contaminació atmosfèrica i que els beneficis per a la salut eren XNX vegades majors que els costos. (12)

Col·laboració amb HEAL

AIM és membre de l'Aliança de Salut i Medi Ambient (HEAL) amb la qual va llançar una associació estratègica per millorar la prevenció de malalties cròniques causades o facilitades per factors ambientals a 2011. (5)

Anne Stauffer, subdirectora de l'Aliança per a la Salut i el Medi Ambient (HEAL), va dir: “AIM és un membre molt potent de HEAL. Esperem que puguin ajudar a assegurar que els polítics europeus continuïn donant prioritat a la protecció de la salut de les persones mitjançant el reforçament i no debilitar la legislació clau en matèria d'aire ".

Ella va afegir: "El president de la Comissió Europea, Juncker i el primer vicepresident Timmermans estan considerant actualment si han de retirar o no el paquet Air pur. La proposta ara amb el Parlament Europeu i els Estats membres es va llançar després de tres anys d’un intens intercanvi d’interessats i d’una avaluació d’impacte integral i després de retards. El Parlament Europeu i el Consell haurien d'oposar-se a qualsevol retirada i, en canvi, avançar ràpidament, ja que cada dia els ciutadans pateixen més malalties degudes a la mala qualitat de l'aire. "(6)

La Declaració de Bruges reclama compromisos més ambiciosos i vinculants per a la reducció d'emissions durant els anys 2020, 2025, 2030 (en virtut de la Directiva sobre els sostres nacionals d'emissions) i per a la conformitat de les normes de qualitat de l'aire de la UE amb les recomanacions basades en la salut de World Health Organització (OMS). (1)

notes

  1. La Declaració de Bruges és disponible aquí.
  2. La declaració va ser adoptada a l’assemblea general d’AIM el juny de 2014.
  3. Recents descobriments sobre la salut i la qualitat de l'aire
  4. ALa contaminació es classifica com a factor de risc sanitari superior, 14 desembre 2013
  5. Medi Ambient: Nou paquet de polítiques per netejar el comunicat de premsa de la Comissió Europea, 18 des de la Comissió Europea
  6. Les asseguradores mèdiques aborden les causes ambientals de la malaltia, Comunicat de premsa HEAL, 20 June 2011,
  7. Comissari del medi ambient per revisar les lleis sobre la natura, ENDS Europe, 10 2014 de setembre

La qualitat de l'aire

Potenciar una economia neutra en el clima: la Comissió estableix els plans per al sistema energètic del futur i l'hidrogen net i llança la #EuropeanCleanHydrogenAlliance

publicat

on

Per convertir-se en un clima neutral el 2050, Europa necessita transformar el seu sistema energètic, que representa el 75% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Les estratègies de la UE per a integració del sistema energètic hidrogen, aprovat avui (8 de juliol), obrirà el camí cap a un sector energètic més eficient i interconnectat, impulsat pels bons objectius d’un planeta més net i d’una economia més forta.

Les dues estratègies presenten una nova agenda d'inversió en energia neta, d'acord amb la Comissió UE de propera generació paquet de recuperació i el fitxer Acord Verd Europeu. Les inversions previstes poden potenciar la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus. Creen llocs de treball europeus i augmenten el nostre lideratge i competitivitat en indústries estratègiques, que són crucials per a la resistència d’Europa.

Per ajudar a complir aquesta estratègia, la Comissió llança avui el programa Aliança Europea per a l’Hidrogen Net amb líders de la indústria, societat civil, ministres nacionals i regionals i el Banc Europeu d’Inversions. L’Aliança construirà un gasoducte d’inversió per a una producció més àmplia i donarà suport a la demanda d’hidrogen net a la UE. L’aliança es basarà en els principis de cooperació, inclusió i transparència. El focus de l’Aliança Europea per a l’Hidrogen Net es centra en l’hidrogen renovable, complementat durant un període de transició per hidrogen baix en carboni amb reduccions molt ambicioses d’emissions de CO2 en comparació amb l’hidrogen basat en fòssils.TL'esdeveniment de llançament de l'Aliança Europea per a l'Hidrogen Net serà transmès en directe aquí a les 16h00.

anunci

Més informació

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu del Green Deal Timmermans europeu i del comissari d’Energia Simson EBS.

anunci
Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Els aeroports de 50 ara són #CarbonNeutral a Europa

publicat

on

Al capdavant del COP25, que comença a iniciar-se a Santiago de Xile el mes que ve, l’organisme de comerç aeroportuari europeu ACI EUROPE ofereix una actualització sobre els avenços dels aeroports per assolir el seu compromís d’arribar als aeroports 100 amb neutre de carboni per 20301. Aquest compromís és un gran pas provisional cap a la seva visió i compromís Net Zero el 20502 - que forma part de l’Estratègia de sostenibilitat més àmplia per als aeroports3 llançat el passat mes de juny per ACI EUROPE.

Amb la reeixida actualització de sis aeroports de Lapònia4 operat per Finavia (l'operador aeroportuari finlandès) fins al nivell 3+ Neutralitat de l'estàndard global de gestió de CO2, Airport Carbon Accreditation, ara hi ha 50 aeroports neutres en carboni a Europa5.

El director general d'ACI EUROPE, Olivier Jankovec, va dir: "Només tres anys després de comprometre's amb 3 aeroports neutres en carboni el 100, la indústria aeroportuària europea ja està a mig camí per assolir aquest objectiu. -la quarta part del trànsit de passatgers del continent - amb una combinació de centres principals i aeroports regionals més petits entre ells ”.

anunci

Actualment, la neutralitat del carboni representa el nivell més alt de rendiment en la gestió del carboni sota l’acreditació de carboni a l’aeroport. Per arribar-hi, els aeroports han de reduir al màxim les emissions de CO2 d’aquestes fonts sota el seu control i compensar les emissions residuals restants amb inversions en compensacions de carboni d’alta qualitat. Els aeroports neutrals en carboni del nivell 3+ de l’acreditació de carboni de l’aeroport han de proporcionar proves d’emprendre totes les accions requerides pel programa (cartografiar les seves emissions, reduir-les i involucrar els agents operatius del lloc de l’aeroport per fer el mateix), abans d’invertir en carboni. compensacions.

Jankovec va afegir: "Tot i que el concepte de zero zero no permet compensar, assolir la neutralitat del carboni permet que els aeroports creixin cap a una gestió i restriccions de CO2 més ambicioses de manera progressiva. Amb el compromís de la indústria aeroportuària europea d’arribar a les emissions netes de CO2 el seu control el 2050 és una prioritat absoluta, els aeroports europeus continuen el seu ritme constant per assolir els objectius entre el seu nivell actual de gestió del carboni i l’ambiciós objectiu que s’enfronta ".

Niclas Svenningsen, que dirigeix ​​la iniciativa Climate Neutral Now a la secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), a Bonn, Alemanya, va comentar: «Estem encantats de veure cada vegada més aeroports a Europa assolir la seva neutralitat de carboni guanyada cada any . Observem que l’impuls que els aeroports han creat a través del seu progrés durant una dècada en l’acreditació de carboni aeroportuari s’ha vist encara més galvanitzat per la creixent urgència de respondre a l’emergència climàtica. »

anunci

Va afegir: «Els aeroports europeus continuen sent un exemple a seguir en el camp de l'acció no estatal per fer front a l'emergència climàtica. Tot i que tenen la mirada posada en el gran objectiu d’assolir les emissions netes de carboni de les seves operacions el 2050, continuen la seva tasca incremental per reduir el seu impacte climàtic. Aquest és exactament el tipus de lideratge de la indústria que necessitem per afrontar el desafiament descoratjador i sense precedents que representa el canvi climàtic ".

1Consulteu la promesa aquí

2Obteniu més informació sobre el compromís de Net Zero mitjançant 2050 aquí. 

3Descarregueu la vostra còpia de l’estratègia de sostenibilitat ACI EUROPE aquí.

4Aeroports de Lapònia: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) i Rovaniemi (RVN)

5Descarregueu la llista completa dels aeroports amb neutre de carboni aquí:
La llista completa dels aeroports amb neutre de carboni.pdf

El IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) ha estimat que les emissions totales de CO2 de l'aviació representen el 2% de l'impacte de les emissions globals sobre el canvi climàtic. D’aquesta xifra, les operacions pròpies dels aeroports només representen el 5%.

L’acreditació de carboni aeroportuari és l’únic estàndard mundial per a la gestió del carboni als aeroports. El seu objectiu és fomentar i permetre als aeroports reduir les seves emissions. Dins el seu marc, els aeroports poden acreditar-se a quatre nivells d’acreditació progressivament ambiciosos: Cartografia, reducció, optimització i neutralitat. 

S'administra de forma independent, està homologada institucionalment i ja ha obtingut elogis de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) i la Comissió Europea (CE).

Originalment desenvolupat i llançat per ACI EUROPE el juny del 2009, Airport Carbon Accreditation es va estendre als aeroports d’Àsia-Pacífic, el novembre del 2011 (en col·laboració amb ACI Àsia-Pacífic) i als aeroports africans el juny del 2013 (en col·laboració amb ACI Àfrica). , Aeroports nord-americans al setembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-NA) i aeroports d'Amèrica Llatina i el Carib al desembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-LAC).

Per esbrinar quins aeroports estan certificats i el seu nivell de certificació, feu clic aquí.

ACI EUROPE és la regió europea de Airports Council International (ACI), l’única associació professional mundial d’operadors aeroportuaris. ACI EUROPE representa més dels aeroports de 500 als països europeus 45. Els nostres membres faciliten més del 90% del trànsit aeri comercial a Europa: 2.3 mil milions de passatgers, 21.2 milions de tones de mercaderies i 25.7 milions de moviments d’avions a 2018. En resposta a l’emergència climàtica, el mes de juny 2019 els nostres membres es van comprometre a aconseguir les emissions netes de carboni zero per a les operacions sota el seu control per part de 2050, sense compensar.

Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Clarkson anomena el guerrer ecològic #GretaThunberg com a "mocós mimat"

publicat

on

Jeremy Clarkson (A la foto) ha pesat en l'economia activista Greta Thunberg, titllant-la de "mocadora mimada".

Greta, 16, va dir a les Nacions Unides que la seva infantesa havia estat arruïnada pel canvi global.

anunci

Ella va dir: "No hauria d'estar aquí. Hauria de tornar a l'escola a l'altre costat de l'oceà.

“Tot i això, tots veniu a nosaltres per esperar.

"Com t'atreveixes.

anunci

"Has robat els meus somnis i la meva infantesa amb les teves paraules buides".

Clarkson va dir: "Com t'atreveixes a navegar a Amèrica amb un iot de fibra de carboni que no vas construir, que va costar £ 15million, que no va guanyar, i que té un motor dièsel de seguretat que no heu esmentat.

“Et donem telèfons mòbils i ordinadors portàtils i internet.

“Hem creat els mitjans socials que utilitza tots els dies i administrem els bancs que ho paguen tot.

"Llavors, com t'atreveixes a estar allà i ens ensenya, mames malbaratament."

Va afirmar que la ciència solucionarà el problema de la terra: "no espantar-se i tenir crits abominats cada cinc minuts".

Va concloure: "Així que sigui una bona noia, calla i deixa-los seguir."

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències