Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

les reduccions de gasos d'efecte hivernacle de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

 

Segons la Comissió Europea, la UE segueix el bon camí per complir el seu segon compromís de Kyoto de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) fins a un 20% per sota dels nivells de 1990.

Les emissions de GEH es van situar un 18% per sota dels nivells de l'any base el 2012, i es calcula que disminuiran fins al 19% aproximadament el 2013, cosa que farà que la UE es trobi a una distància tocat de l'objectiu de 2020.

anunci

Aquestes troballes clau es troben en una publicació recent Informe anual de la Comissió, que avalua els progressos assolits cap a la consecució dels objectius de Kyoto.

L’annex de l’informe proporciona dades sobre els ingressos fiscals procedents de la subhasta de drets mitjançant el sistema de comerç d’emissions de la UE (ETS). El 3.6 va ascendir a 2013 milions d’euros, dels quals 3 milions d’euros s’han destinat a finalitats relacionades amb el clima i l’energia.

A més, un document de treball del personal de la Comissió proporciona una anàlisi detallada de les polítiques i mesures adoptades per països i sectors.

anunci

La comunicació es divideix en cinc seccions principals, centrades en els temes següents:
• Superar els objectius de Kyoto per al període 2013-2020 i l'objectiu Europa 2020;
• superació dels objectius de Kyoto per al període 2008-2012;
• Tendències d’emissions de GEH a la UE;
• estat d'aplicació de la política de canvi climàtic de la Unió; i;
• situació als països candidats de la Unió i possibles candidats.

Objectius de Kyoto per al 2013-2020

Pel que fa al segon període de compromís en virtut del Protocol de Kyoto, les mesures existents presentades pels estats membres i Islàndia mostren que es preveu que les emissions totals (excloent l’ús del sòl, el canvi d’ús del sòl i la silvicultura (LULUCF) i l’aviació internacional) siguin un 25% inferiors el 2020 en comparació als nivells de l'any base.

Tot i que l'informe assenyala que es preveu que 15 dels estats membres de la UE compleixin els seus compromisos amb les polítiques i mesures existents, 13 encara han de fer algunes millores.

En general, entre els països que superen els objectius nacionals, la comissió recalca específicament el tema recurrent del transport. Altres qüestions es relacionen amb la necessitat de passar d’impostos laborals a impostos menys perjudicials per al creixement, com ara els impostos ambientals, per tal de desenvolupar incentius ambientals cap a una mobilitat més neta i fomentar una energia neta i eficient.

Objectius de Kyoto per al 2008-2012

Els nivells d’emissions de la UE el 2012 van ser els més baixos des del 1990 i es preveu que els nivells del 2013 siguin encara més baixos. Com a conseqüència, els estats membres poden superar els seus objectius assignats amb una reducció mitjana del 22.1%.

Pel que fa a la UE-15, cal destacar que el seu esforç de reducció d’emissions ha assolit més del doble de l’objectiu fixat en el primer període de compromís, amb una reducció mitjana del 18.5%.

Tot i que l’ETS proporciona un límit d’emissions a tota la UE, els sectors que no pertanyen a l’ETS segueixen sotmesos als objectius nacionals. Una avaluació d'aquests sectors permet avaluar el progrés cap a la consecució dels objectius de Kyoto dels estats membres. L'informe identifica tres grups de països:
• Països de la UE-15, dels quals set països hauran de fer ús de crèdits internacionals segons els mecanismes de Kyoto:
• Els països de la UE-11 que assoliran els seus objectius només mitjançant mesures nacionals de reducció d'emissions i:
• Malta i Xipre, que no estan subjectes a objectius durant el primer període de compromís.

L'informe subratlla que la UE i els seus estats membres podran utilitzar els mecanismes de Kyoto fins que es completin les avaluacions de compliment del primer període de compromís del Protocol de Kyoto.

Tendències d’emissions de GEH de la UE

Les reduccions d'emissions han estat importants al sector del transport i de la indústria, mentre que han augmentat lleugerament al sector de l'energia.

Tots els països han vist disminuir significativament la intensitat de les seves emissions de GEH. Les emissions per càpita també han seguit el mateix patró, amb les excepcions notables de Xipre, Malta i Portugal.

L'informe posa de manifest que la crisi econòmica ha representat menys de la meitat de les reduccions d'emissions, amb el desenvolupament significatiu de tècniques d'eficiència energètica i renovables.

Pel que fa a l'aviació, es pot assenyalar que, tot i que les emissions de GEH dels vols nacionals han disminuït des del 2000, han augmentat respecte als vols internacionals. A més, encara s'està avaluant fins a quin punt els impactes de l'aviació sobre el canvi climàtic, en particular mitjançant la investigació sobre la nuvolositat induïda per l'aviació (AIC).

Implementació de la política de canvi climàtic

El compromís de la UE amb la reducció de les emissions de GEH es va renovar recentment durant tot l'acord del Consell Europeu sobre el marc climàtic i energètic del 2030. Aquest marc es pot desglossar en tres objectius principals que es completaran el 2030:
• Un objectiu vinculant de reducció d’efecte hivernacle nacional del 40% respecte al 1990
• Un objectiu d’almenys el 27% de les energies renovables en el mix energètic de la UE, vinculant a nivell de la UE
• Un objectiu indicatiu d’eficiència energètica del 27%
L'informe posa de manifest els avenços realitzats cap a la millora de l'ETS per a la tercera fase pel que fa a:
• Un abast estès a nous sectors, és a dir, a l'aviació, així com a substàncies, és a dir, òxid nitrós (N20) i PFC
• Un límit global de la UE
• Mesures de "contra-càrrega" i "reserva d'estabilitat del mercat" que tenen com a objectiu abordar la qüestió del preu del carboni

Finalment, l’informe aborda una sèrie de legislacions i mesures destinades a mitigar el canvi climàtic pel que fa al transport (vaixells, cotxes), substàncies (gasos d’efecte hivernacle fluorats), emissions indirectes de canvi d’ús del sòl de la producció de biocombustibles i accions LULUCF

A continuació, l'informe exposa els objectius clau de l'Estratègia de la UE sobre adaptació al canvi climàtic, a saber, "promoure l'acció dels estats membres", "incorporar l'acció d'adaptació a les polítiques de la UE" i "promoure una presa de decisions millor informada".

Pel que fa a la part financera, l'informe assenyala que el 87% dels ingressos de la subhasta els han gastat els Estats membres amb finalitats relacionades amb el clima i l'energia, cosa que supera amb escreix el nivell mínim del 50%. L’Informe també fa una menció especial al programa de finançament NER 300, que es finança amb la subhasta de 300 milions de drets de la reserva dels nous entrants de la UE ETS i que proporcionarà subvencions a 38 projectes d’energies renovables i un projecte CCS.

En una nota final, l’informe subratlla els diversos instruments que s’han implementat per incorporar les polítiques climàtiques dins del pressupost de la UE.

Situació als països candidats a la UE

L'informe mostra que, entre els països candidats de la UE i els països candidats potencials, només dos van veure augmentar les seves emissions de GEH en comparació amb els nivells de 1990. Es tractava de Montenegro i Turquia, que no tenen objectius legalment vinculants en virtut del Protocol de Kyoto.

 

les emissions CO2

La Comissió aprova un augment del pressupost de 88.8 milions d’euros per al sistema danès que dóna suport a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que un augment pressupostari de 88.8 milions d’euros (660 milions de DKK), disponible a través del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) per a un esquema danès existent per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura, s’adapta a les normes d’ajuts estatals de la UE . L’augment del pressupost que es finançarà a través de l’RRF, després de l’avaluació positiva de la Comissió sobre el pla danès de recuperació i resiliència i la seva aprovació pel Consell (SA.63890), s’assigna a un esquema danès existent (SA. 58791) ja aprovat per la Comissió el 21 de maig de 2021.

La mesura estarà vigent fins al 31 de desembre de 2026 i tindrà un pressupost inicial de 238 milions d’euros (1.8 milions de DKK). L'objectiu principal d'aquest esquema és contribuir a l'objectiu danès de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 70% el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. L’ajut contribuirà a eliminar de la producció les terres de cultiu riques en carboni i, posteriorment, a transformar la terra en zones naturals, restaurant la seva hidrologia natural mitjançant la desconnexió de les séquies i la humectació de la terra. L'esquema existent es va avaluar en funció del seu compliment Directrius de la UE sobre ajuts estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals, que permeten l'ajut per facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, en aquest cas la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'agricultura. La Comissió ha arribat a la conclusió que el finançament addicional assignat a l’esquema danès existent a través de l’RRF no modifica l’avaluació inicial del sistema, que continua en línia amb les normes d’ajuts estatals de la UE. Totes les inversions i reformes que comportin ajuts estatals inclosos en els plans nacionals de recuperació presentats en el context de la RRF s’han de notificar a la Comissió per a la seva aprovació prèvia, tret que estigui cobert per alguna de les normes d’exempció per blocs d’ajuts estatals, en particular el Reglament general d’exempció per categories. (GBER) i, per al sector agrícola, el Reglament d’exempció per categories agrícoles (ABER).

La Comissió avaluarà aquestes mesures amb caràcter prioritari i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid de la RRF. Al mateix temps, la Comissió s’assegura, en la seva decisió, que es compleixen les normes aplicables sobre ajuts estatals, per tal de preservar les condicions de joc equitatives al mercat únic i garantir que els fons de l’RRF s’utilitzin de manera que minimitzi les distorsions de la competència i no excloure la inversió privada.

anunci

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63890 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci
Seguir llegint

les emissions CO2

Acció climàtica: les dades mostren que les emissions de CO2 dels cotxes nous van disminuir fortament el 2020, i els vehicles elèctrics tripliquen la seva quota de mercat a mesura que s’apliquen nous objectius

publicat

on

Dades de control provisional, publicat el 29 de juny, mostra que la mitjana de CO2 les emissions de cotxes nous matriculats a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2020 han disminuït un 12% en comparació amb el 2019. Aquesta és, amb diferència, la major disminució anual d’emissions des que es van començar a aplicar les normes de CO2 el 2010. Coincideix amb la fase de normes d’emissions de CO2 més estrictes per als automòbils a partir de l’1 de gener de 2020. Per al període 2020-2024, el Regulació estableix el CO de tota la flota de la UE2 objectius d’emissió de 95 gCO2 / km per als cotxes de nova matriculació i de 147 g de CO2 / km per a les furgonetes de nova matriculació. El principal motiu d'aquesta forta disminució de CO2 les emissions van ser l’augment de la quota de matriculacions de vehicles elèctrics, que es va triplicar del 3.5% el 2019 a més de l’11% el 2020.

Tot i la reducció del mercat global de vehicles nous a causa de la pandèmia COVID-19, el nombre total de vehicles elèctrics registrats el 2020 encara va augmentar, arribant per primera vegada a superar el milió a l'any. Les emissions mitjanes de CO1 de les noves furgonetes venudes a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2 també van disminuir lleugerament. Les dades provisionals mostren que la legislació europea sobre normes d’emissions de CO2020 continua essent una eina eficaç per reduir les emissions de CO2 dels cotxes i les furgonetes, i que el canvi a la mobilitat elèctrica està en marxa.

Els fabricants de vehicles tenen tres mesos per revisar les dades i poden notificar-ho a la Comissió si creuen que hi ha errors al conjunt de dades. Les dades finals, que es publicaran a finals d’octubre del 2021, seran la base perquè la Comissió determini el compliment dels fabricants dels seus objectius específics d’emissions i si s’exigeixen multes per excés d’emissions. La revisió dels estàndards actuals d’emissions de CO2 per alinear-los amb les noves ambicions climàtiques més altes de la UE formarà part de les propostes de la Comissió per a 55 aptes per a la seva adopció el 14 de juliol. Per obtenir més informació, vegeu aquí.

anunci

Seguir llegint

les emissions CO2

Fugida de carboni: evitar que les empreses evitin les normes d’emissions

publicat

on

El Parlament Europeu està discutint una taxa per al carboni sobre les mercaderies importades per evitar que les empreses es desplacin fora de la UE per evitar les normes d’emissions, una pràctica coneguda com a relleu de carboni. Societat.

Mentre la indústria europea lluita per recuperar-se de la crisi del Covid-19 i de la pressió econòmica a causa de les importacions barates de socis comercials, la UE intenta complir els seus compromisos climàtics, mantenint al mateix temps els llocs de treball i les cadenes de producció.

Descobriu com el pla de recuperació de la UE prioritza la creació d’una Europa sostenible i neutra per al clima.

anunci

Una taxa de carboni de la UE per evitar la fuita de carboni

Els esforços de la UE per reduir la seva petjada de carboni en virtut del Tracte Verd Europeu i convertir-se en resilients sostenibles i neutrals pel clima abans del 2050, podrien ser minats pels països menys ambiciosos pel clima. Per mitigar-ho, la UE proposarà un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM), que aplicaria una taxa de carboni a les importacions de determinats béns de fora de la UE. Els eurodiputats presentaran propostes durant la primera sessió plenària de març. Com funcionaria una taxa europea sobre el carboni?  

  • Si els productes provenen de països amb normes menys ambicioses que la UE, s'aplica la taxa, garantint que les importacions no siguin més barates que el producte equivalent de la UE. 

Tenint en compte el risc que sectors més contaminants traslladin la producció a països amb restriccions més baixes d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, el preu del carboni es considera un complement essencial del sistema existent de drets de carboni de la UE, el sistema de comerç d’emissions (ETS) de la UE. Què és la fuga de carboni?  

anunci
  • La fuga de carboni és el canvi de les indústries que emeten gasos d’efecte hivernacle fora de la UE per evitar normes més estrictes. Com que això simplement trasllada el problema a altres llocs, els eurodiputats volen evitar el problema mitjançant un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM). 

L'objectiu del Parlament és lluitar contra el canvi climàtic sense posar en perill les nostres empreses a causa de la competència internacional deslleial a causa de la manca d'accions climàtiques en determinats països. Hem de protegir la UE contra el dumping climàtic, tot garantint que les nostres empreses també facin els esforços necessaris per jugar el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. Yannick Jadot, eurodiputat principal

Mesures de preus de carboni existents a la UE

Segons l’actual sistema de comerç d’emissions (ETS), que proporciona incentius financers per reduir les emissions, les centrals elèctriques i les indústries han de tenir un permís per cada tona de CO2 que produeixen. El preu d’aquests permisos es basa en la demanda i l’oferta. A causa de la darrera crisi econòmica, la demanda de permisos ha caigut i també el seu preu, que és tan baix que desincentiva les empreses a invertir en tecnologies ecològiques. Per resoldre aquest problema, la UE reformarà l'ETS.

El que demana el Parlament

El nou mecanisme s’ha d’adaptar a les normes de l’Organització Mundial del Comerç i afavorir la descarbonització de les indústries comunitàries i no comunitàries. També passarà a formar part del futur de la UE estratègia industrial.

El 2023, el mecanisme d’ajust a la frontera amb el carboni hauria de cobrir sectors industrials intensius en energia i energia, que representen el 94% de les emissions industrials de la UE i que encara reben assignacions substancials gratuïtes, segons els eurodiputats.

Van dir que s'hauria de dissenyar amb l'únic objectiu de perseguir els objectius climàtics i de tenir un terreny de joc global i no utilitzar-se com a eina per augmentar el proteccionisme.

Els eurodiputats també donen suport a la proposta de la Comissió Europea d’utilitzar els ingressos generats pel mecanisme nous recursos propis per al Pressupost de la UEi demanar a la Comissió que garanteixi una transparència total sobre l'ús d'aquests ingressos.

Es preveu que la Comissió presenti la seva proposta sobre el nou mecanisme el segon trimestre del 2021.

Més informació sobre les respostes de la UE al canvi climàtic.

Per saber més 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències