Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

converses sobre canvi climàtic: els eurodiputats traçar curs de Lima París

COMPARTIR:

publicat

on

20141120PHT79714_originalLes converses que tindran lloc a Lima el mes vinent haurien de permetre als socis mundials arribar a un acord climàtic ambiciós a París el 2015, per tal de mantenir el món en camí cap a un escenari d'escalfament climàtic inferior als 2 °C, va dir el Parlament en una resolució votada dimecres. (26 de novembre). Els eurodiputats van reiterar el compromís de la UE i els seus estats membres d'augmentar les contribucions al Fons Verd per al Clima de les Nacions Unides.

"Ens enfrontarem a un repte polític important a Lima: convèncer totes les parts interessades que hem d'invertir en política climàtica, per salvar el medi ambient, crear llocs de treball i desenvolupar tecnologies sostenibles. Això requereix intensificar els nostres esforços dins de la comunitat internacional. (...) El recent acord entre els Estats Units i la Xina són un pas en la direcció correcta, però això només és un començament", va dir el president del Comitè de Medi Ambient, Giovanni La Via (PPE, IT), que dirigirà la delegació del PE a Lima el mes vinent.

Els eurodiputats demanen objectius vinculants per al 2030 per a la reducció d'emissions, l'eficiència energètica i l'ús de fonts d'energia renovables, excepte els biocombustibles perjudicials per al medi ambient i socialment, d'acord amb el compromís de la UE de reduir les seves emissions de GEH entre un 80% i un 95% per sota dels nivells de 1990 per al 2050.

Establir objectius clau abans de la conferència de París

Els eurodiputats veuen la conferència de Lima de l'1 al 12 de desembre com una oportunitat per establir objectius clau per a un acord internacional que s'ha d'assolir a París (COP 21) el desembre de 2015, que inclouen passos clars per a la mitigació, l'adaptació i una estratègia d'implementació per assolir l'objectiu d'aconseguir escales. reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle l'any 2050. Un acord internacional ambiciós i legalment vinculant ajudaria a abordar les preocupacions sobre les fuites de carboni i la competitivitat dels sectors rellevants, en particular el sector intensiu energètic, diuen.

Incrementar la contribució de la UE

Els eurodiputats recorden el compromís assumit per la UE i els seus estats membres d'intensificar el finançament de les mesures climàtiques capitalitzant el Fons Verd per al Clima de l'ONU i mobilitzar conjuntament 100 milions de dòlars anuals l'any 2020, com a part de la seva contribució a l'Acord de Copenhaguen de l'ONU de desembre de 2009. Els eurodiputats demanen als altres donants que facin el mateix, per mobilitzar més fons per a les mesures climàtiques. També assenyalen que la UE està en camí d'aconseguir reduccions d'emissions molt més enllà de l'objectiu actual del 20% i reiteren la seva disposició a augmentar el seu objectiu de reducció d'emissions al 30% l'any 2020 si altres països principals emissors es comprometen amb objectius de reducció comparables.

anunci

Ajudar els països en desenvolupament a adaptar-se

Els diputats subratllen que els acords sobre finançament de mesures climàtiques, transferència de tecnologia i desenvolupament de capacitats seran essencials per ajudar els països en desenvolupament, que menys contribueixen a les emissions de gasos d'efecte hivernacle, però que pateixen més els seus efectes. Insten els estats membres a utilitzar part dels ingressos obtinguts a través dels mercats de carboni per al finançament i l'ajuda pel clima als països en desenvolupament.

Els eurodiputats reiteren que l'Organització Marítima Internacional (OMI) i l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) han d'aconseguir resultats satisfactoris i oportuns per reduir les emissions de GEH de vaixells i avions. També reiteren la crida a destinar els ingressos de l'impost sobre el carboni al finançament de mesures climàtiques internacionals. .


Més informació

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències