Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

emissions de les màquines no de carretera

COMPARTIR:

publicat

on

TrainInnerBy Laure de Hauteclocque i Kestutis Balvocius, Tracker d'emissions de la UE

 

La Comissió Europea proposa canviar la legislació vigent sobre els límits d’emissions dels motors instal·lats en maquinària mòbil no per carretera. Cobreix una àmplia classe de productes que van des de petits equips de jardineria i de mà (tallagespes, serres de cadena), fins a maquinària de construcció (excavadores, carregadores, excavadores), maquinària agrícola i agrícola (collidors, conreadors); i fins i tot locomotores ferroviàries i vaixells de navegació interior.

La Comissió proposa per reemplaçar el Directiva existent en aquest àmbit amb un Reglament que centra, entre altres coses, en apropar els requisits tècnics de la UE i els EUA.

Aquesta, segons la Comissió, assegurarà condicions equitatives per a la indústria europea i evitarà la competència deslleial de les importacions de maquinària no regulada a baix cost en aquest sector.

abast

El reglament proposat s'aplicaria als motors instal·lats en maquinària mòbil sense carretera (NRMM). La Comissió defineix aquestes màquines com qualsevol màquina mòbil, equips transportables o vehicles amb o sense carrosseria o rodes, no destinats a l'ús de transport de passatgers o mercaderies a les carreteres.

Requisits d'emissió

Segons la Comissió, els motors instal·lats a NRMM contribueixen significativament a la contaminació de l’aire i són responsables d’uns 15% d’òxid de nitrogen (NOx) i 5% de les emissions de partícules (PM) a la UE.

anunci

El reglament proposat introduiria límits d’emissió més estrictes per als contaminants. Els motors que es posin al mercat haurien de respectar els límits establerts a l’annex II del Reglament. Els contaminants dirigits són òxids de nitrogen (NOx), hidrocarburs (HC), monòxid de carboni (CO) i altres substàncies en partícules.

Per primera vegada, el Reglament introduiria un límit en el nombre de partícules (PN) per complementar el límit de la massa de partícules (PM). Això tindria com a objectiu limitar l’emissió de partícules ultrafines.

El seguiment de les emissions de motors en servei es durà a terme mitjançant la prova de motors instal·lats a NRMM durant els seus cicles normals de treball. La Comissió podria adoptar actes delegats per establir les modalitats detallades dels procediments de prova. Els requisits d’emissions no s'aplicarien als motors que s’utilitzin les forces armades.

Procediments d'aprovació

Disposicions Generals

El reglament proposat establiria un procediment d’aprovació de tipus de la UE. Els fabricants que vulguin col·locar un motor al mercat haurien de presentar una sol·licitud a l’autoritat homologada d’un estat membre. L’aplicació ha de proporcionar un document d’informació, totes les dades i la informació rellevants relacionats amb el motor, així com qualsevol informació addicional que pugui sol·licitar l’autoritat competent.

Les autoritats nacionals d’aprovació estaven obligades a concedir l’homologació de la UE als tipus de motors o famílies de motors que compleixin els requisits establerts al Reglament. No se'ls permetria imposar cap altre requisit d’aprovació de tipus. Si un motor no compleix els requisits, l’autoritat estarà obligada a rebutjar l’aplicació.

Sota la proposta, es demanaria a l’autoritat d'aprovació de cada Estat membre que informés la Comissió sobre les aprovacions que va concedir o rebutjar i sobre les noves sol·licituds d'aprovació.

La Comissió establiria un sistema harmonitzat per als certificats d'homologació de la UE. El certificat contindrà el paquet d’informació, els resultats de la prova i la signatura de la persona responsable de l’autorització.

Proves per a la homologació de la UE

El compliment dels requisits tècnics proposats s'hauria de demostrar mitjançant proves adequades. Per dur a terme aquestes proves, els fabricants haurien de posar a disposició de l'autoritat d'aprovació tants motors com sigui necessari.

Esmenes i validesa de les homologacions de la UE

En cas de canvis en la informació continguda en el paquet d'informació, els fabricants haurien d'informar l'autoritat d'aprovació que va concedir l'autorització original. L'autoritat decidiria llavors si s'hauria de concedir una nova aprovació o no.

Si no es necessiten inspeccions o proves noves, el canvi es designaria com a "revisió". Si es requereixen inspeccions o proves addicionals, l’esmena es designaria com a "extensió". En aquest cas, l'autoritat d'aprovació emetria un certificat d'homologació de la UE actualitzat.

La homologació de la UE seria emesa per una durada il·limitada. No obstant això, l’aprovació no serà vàlida en els casos següents:
(a) Els nous requisits aplicables al tipus de motor homologat esdevenen obligatoris per a la comercialització i no és possible una actualització de l’homologació.
(b) La producció del tipus de motor o de la família de motors s’interromp voluntàriament definitivament.
(c) A l'aprovació s'aplica una restricció prevista pel Reglament.
(d) L'aprovació s'ha retirat d'acord amb una disposició del Reglament.

Certificat de conformitat i marques

Les noves normes proposades a la UE requeririen que els fabricants lliurin un certificat de conformitat per a cada motor fabricat de conformitat amb el tipus de motor aprovat. A més, els fabricants haurien d’afegir un marcatge a cada unitat fabricada.

Quan els motors acompanyats d’un certificat de conformitat no s’ajusten al tipus o família aprovats, l’autoritat homologada que va concedir l’aprovació hauria de prendre mesures per garantir que els motors en producció es conformessin. Això podria incloure la retirada de l’aprovació.

exempcions

El reglament proposat permetria a les autoritats d’aprovació atorgar l’homologació a un motor que, a causa de l’ús de noves tecnologies o conceptes, no compleixi els requisits establerts pel Reglament. Per tal d’atorgar aquesta aprovació, l’autoritat hauria d’assegurar que es compleixin les condicions següents:
(a) L'aplicació exposa els motius pels quals les tecnologies o conceptes en qüestió fan que el tipus de motor o la família de motors siguin incompatibles amb un o més dels requisits.
(b) L'aplicació descriu les implicacions mediambientals de la nova tecnologia i les mesures adoptades per garantir que es busqui almenys un nivell equivalent de protecció ambiental.
(c) Es presenten descripcions de proves i resultats que demostren el punt (b).
La concessió d’aquestes aprovacions estaria subjecta a l’autorització de la Comissió.

Col·locació al mercat

Segons el Reglament proposat, se'ls demanaria als fabricants que enviessin a l’autoritat competent en matèria d’aprovació una llista amb l’interval de números d’identificació de cada tipus de motor produït. Això s'hauria de fer dins de 45 dies després del final de cada any natural. La llista també hauria de mencionar qualsevol cas en què el fabricant deixi de produir i aprovar el tipus de motor o la família.

Equivalències internacionals

El Reglament proposat permetria a la UE reconèixer l’equivalència entre les condicions i les disposicions per a l’homologació de tipus de la UE i els procediments establerts per les regulacions o regulacions internacionals de tercers països.

Propers passos

La proposta de la Comissió s'enviarà ara al Parlament i al Consell. Seguirà el procediment legislatiu ordinari (procediment de codecisió anterior).

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències