Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

emissions de les màquines no de carretera

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

TrainInnerBy Laure de Hauteclocque Kestutis Balvocius, Tracker d'emissions de la UE

 

La Comissió Europea proposa canviar la legislació vigent sobre els límits d’emissions dels motors instal·lats en maquinària mòbil no per carretera. Cobreix una àmplia classe de productes que van des de petits equips de jardineria i de mà (tallagespes, serres de cadena), fins a maquinària de construcció (excavadores, carregadores, excavadores), maquinària agrícola i agrícola (collidors, conreadors); i fins i tot locomotores ferroviàries i vaixells de navegació interior.

anunci

La Comissió proposa per reemplaçar el Directiva existent en aquest àmbit amb un Reglament que centra, entre altres coses, en apropar els requisits tècnics de la UE i els EUA.

Aquesta, segons la Comissió, assegurarà condicions equitatives per a la indústria europea i evitarà la competència deslleial de les importacions de maquinària no regulada a baix cost en aquest sector.

abast

El reglament proposat s'aplicaria als motors instal·lats en maquinària mòbil sense carretera (NRMM). La Comissió defineix aquestes màquines com qualsevol màquina mòbil, equips transportables o vehicles amb o sense carrosseria o rodes, no destinats a l'ús de transport de passatgers o mercaderies a les carreteres.

anunci

Requisits d'emissió

Segons la Comissió, els motors instal·lats a NRMM contribueixen significativament a la contaminació de l’aire i són responsables d’uns 15% d’òxid de nitrogen (NOx) i 5% de les emissions de partícules (PM) a la UE.

El reglament proposat introduiria límits d’emissió més estrictes per als contaminants. Els motors que es posin al mercat haurien de respectar els límits establerts a l’annex II del Reglament. Els contaminants dirigits són òxids de nitrogen (NOx), hidrocarburs (HC), monòxid de carboni (CO) i altres substàncies en partícules.

Per primera vegada, el Reglament introduiria un límit en el nombre de partícules (PN) per complementar el límit de la massa de partícules (PM). Això tindria com a objectiu limitar l’emissió de partícules ultrafines.

El seguiment de les emissions de motors en servei es durà a terme mitjançant la prova de motors instal·lats a NRMM durant els seus cicles normals de treball. La Comissió podria adoptar actes delegats per establir les modalitats detallades dels procediments de prova. Els requisits d’emissions no s'aplicarien als motors que s’utilitzin les forces armades.

Procediments d'aprovació

Disposicions Generals

El reglament proposat establiria un procediment d’aprovació de tipus de la UE. Els fabricants que vulguin col·locar un motor al mercat haurien de presentar una sol·licitud a l’autoritat homologada d’un estat membre. L’aplicació ha de proporcionar un document d’informació, totes les dades i la informació rellevants relacionats amb el motor, així com qualsevol informació addicional que pugui sol·licitar l’autoritat competent.

Les autoritats nacionals d’aprovació estaven obligades a concedir l’homologació de la UE als tipus de motors o famílies de motors que compleixin els requisits establerts al Reglament. No se'ls permetria imposar cap altre requisit d’aprovació de tipus. Si un motor no compleix els requisits, l’autoritat estarà obligada a rebutjar l’aplicació.

Sota la proposta, es demanaria a l’autoritat d'aprovació de cada Estat membre que informés la Comissió sobre les aprovacions que va concedir o rebutjar i sobre les noves sol·licituds d'aprovació.

La Comissió establiria un sistema harmonitzat per als certificats d'homologació de la UE. El certificat contindrà el paquet d’informació, els resultats de la prova i la signatura de la persona responsable de l’autorització.

Proves per a la homologació de la UE

El compliment dels requisits tècnics proposats s'hauria de demostrar mitjançant proves adequades. Per dur a terme aquestes proves, els fabricants haurien de posar a disposició de l'autoritat d'aprovació tants motors com sigui necessari.

Esmenes i validesa de les homologacions de la UE

En cas de canvis en la informació continguda en el paquet d'informació, els fabricants haurien d'informar l'autoritat d'aprovació que va concedir l'autorització original. L'autoritat decidiria llavors si s'hauria de concedir una nova aprovació o no.

Si no es necessiten inspeccions o proves noves, el canvi es designaria com a "revisió". Si es requereixen inspeccions o proves addicionals, l’esmena es designaria com a "extensió". En aquest cas, l'autoritat d'aprovació emetria un certificat d'homologació de la UE actualitzat.

La homologació de la UE seria emesa per una durada il·limitada. No obstant això, l’aprovació no serà vàlida en els casos següents:
(a) Els nous requisits aplicables al tipus de motor homologat esdevenen obligatoris per a la comercialització i no és possible una actualització de l’homologació.
(b) La producció del tipus de motor o de la família de motors s’interromp voluntàriament definitivament.
(c) A l'aprovació s'aplica una restricció prevista pel Reglament.
(d) L'aprovació s'ha retirat d'acord amb una disposició del Reglament.

Certificat de conformitat i marques

Les noves normes proposades a la UE requeririen que els fabricants lliurin un certificat de conformitat per a cada motor fabricat de conformitat amb el tipus de motor aprovat. A més, els fabricants haurien d’afegir un marcatge a cada unitat fabricada.

Quan els motors acompanyats d’un certificat de conformitat no s’ajusten al tipus o família aprovats, l’autoritat homologada que va concedir l’aprovació hauria de prendre mesures per garantir que els motors en producció es conformessin. Això podria incloure la retirada de l’aprovació.

exempcions

El reglament proposat permetria a les autoritats d’aprovació atorgar l’homologació a un motor que, a causa de l’ús de noves tecnologies o conceptes, no compleixi els requisits establerts pel Reglament. Per tal d’atorgar aquesta aprovació, l’autoritat hauria d’assegurar que es compleixin les condicions següents:
(a) L'aplicació exposa els motius pels quals les tecnologies o conceptes en qüestió fan que el tipus de motor o la família de motors siguin incompatibles amb un o més dels requisits.
(b) L'aplicació descriu les implicacions mediambientals de la nova tecnologia i les mesures adoptades per garantir que es busqui almenys un nivell equivalent de protecció ambiental.
(c) Es presenten descripcions de proves i resultats que demostren el punt (b).
La concessió d’aquestes aprovacions estaria subjecta a l’autorització de la Comissió.

Col·locació al mercat

Segons el Reglament proposat, se'ls demanaria als fabricants que enviessin a l’autoritat competent en matèria d’aprovació una llista amb l’interval de números d’identificació de cada tipus de motor produït. Això s'hauria de fer dins de 45 dies després del final de cada any natural. La llista també hauria de mencionar qualsevol cas en què el fabricant deixi de produir i aprovar el tipus de motor o la família.

Equivalències internacionals

El Reglament proposat permetria a la UE reconèixer l’equivalència entre les condicions i les disposicions per a l’homologació de tipus de la UE i els procediments establerts per les regulacions o regulacions internacionals de tercers països.

Propers passos

La proposta de la Comissió s'enviarà ara al Parlament i al Consell. Seguirà el procediment legislatiu ordinari (procediment de codecisió anterior).

 

La qualitat de l'aire

Potenciar una economia neutra en el clima: la Comissió estableix els plans per al sistema energètic del futur i l'hidrogen net i llança la #EuropeanCleanHydrogenAlliance

publicat

on

Per convertir-se en un clima neutral el 2050, Europa necessita transformar el seu sistema energètic, que representa el 75% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Les estratègies de la UE per a integració del sistema energètic hidrogen, aprovat avui (8 de juliol), obrirà el camí cap a un sector energètic més eficient i interconnectat, impulsat pels bons objectius d’un planeta més net i d’una economia més forta.

Les dues estratègies presenten una nova agenda d'inversió en energia neta, d'acord amb la Comissió UE de propera generació paquet de recuperació i el fitxer Acord Verd Europeu. Les inversions previstes poden potenciar la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus. Creen llocs de treball europeus i augmenten el nostre lideratge i competitivitat en indústries estratègiques, que són crucials per a la resistència d’Europa.

Per ajudar a complir aquesta estratègia, la Comissió llança avui el programa Aliança Europea per a l’Hidrogen Net amb líders de la indústria, societat civil, ministres nacionals i regionals i el Banc Europeu d’Inversions. L’Aliança construirà un gasoducte d’inversió per a una producció més àmplia i donarà suport a la demanda d’hidrogen net a la UE. L’aliança es basarà en els principis de cooperació, inclusió i transparència. El focus de l’Aliança Europea per a l’Hidrogen Net es centra en l’hidrogen renovable, complementat durant un període de transició per hidrogen baix en carboni amb reduccions molt ambicioses d’emissions de CO2 en comparació amb l’hidrogen basat en fòssils.TL'esdeveniment de llançament de l'Aliança Europea per a l'Hidrogen Net serà transmès en directe aquí a les 16h00.

anunci

Més informació

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu del Green Deal Timmermans europeu i del comissari d’Energia Simson EBS.

anunci
Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Els aeroports de 50 ara són #CarbonNeutral a Europa

publicat

on

Al capdavant del COP25, que comença a iniciar-se a Santiago de Xile el mes que ve, l’organisme de comerç aeroportuari europeu ACI EUROPE ofereix una actualització sobre els avenços dels aeroports per assolir el seu compromís d’arribar als aeroports 100 amb neutre de carboni per 20301. Aquest compromís és un gran pas provisional cap a la seva visió i compromís Net Zero el 20502 - que forma part de l’Estratègia de sostenibilitat més àmplia per als aeroports3 llançat el passat mes de juny per ACI EUROPE.

Amb la reeixida actualització de sis aeroports de Lapònia4 operat per Finavia (l'operador aeroportuari finlandès) fins al nivell 3+ Neutralitat de l'estàndard global de gestió de CO2, Airport Carbon Accreditation, ara hi ha 50 aeroports neutres en carboni a Europa5.

El director general d'ACI EUROPE, Olivier Jankovec, va dir: "Només tres anys després de comprometre's amb 3 aeroports neutres en carboni el 100, la indústria aeroportuària europea ja està a mig camí per assolir aquest objectiu. -la quarta part del trànsit de passatgers del continent - amb una combinació de centres principals i aeroports regionals més petits entre ells ”.

anunci

Actualment, la neutralitat del carboni representa el nivell més alt de rendiment en la gestió del carboni sota l’acreditació de carboni a l’aeroport. Per arribar-hi, els aeroports han de reduir al màxim les emissions de CO2 d’aquestes fonts sota el seu control i compensar les emissions residuals restants amb inversions en compensacions de carboni d’alta qualitat. Els aeroports neutrals en carboni del nivell 3+ de l’acreditació de carboni de l’aeroport han de proporcionar proves d’emprendre totes les accions requerides pel programa (cartografiar les seves emissions, reduir-les i involucrar els agents operatius del lloc de l’aeroport per fer el mateix), abans d’invertir en carboni. compensacions.

Jankovec va afegir: "Tot i que el concepte de zero zero no permet compensar, assolir la neutralitat del carboni permet que els aeroports creixin cap a una gestió i restriccions de CO2 més ambicioses de manera progressiva. Amb el compromís de la indústria aeroportuària europea d’arribar a les emissions netes de CO2 el seu control el 2050 és una prioritat absoluta, els aeroports europeus continuen el seu ritme constant per assolir els objectius entre el seu nivell actual de gestió del carboni i l’ambiciós objectiu que s’enfronta ".

Niclas Svenningsen, que dirigeix ​​la iniciativa Climate Neutral Now a la secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), a Bonn, Alemanya, va comentar: «Estem encantats de veure cada vegada més aeroports a Europa assolir la seva neutralitat de carboni guanyada cada any . Observem que l’impuls que els aeroports han creat a través del seu progrés durant una dècada en l’acreditació de carboni aeroportuari s’ha vist encara més galvanitzat per la creixent urgència de respondre a l’emergència climàtica. »

anunci

Va afegir: «Els aeroports europeus continuen sent un exemple a seguir en el camp de l'acció no estatal per fer front a l'emergència climàtica. Tot i que tenen la mirada posada en el gran objectiu d’assolir les emissions netes de carboni de les seves operacions el 2050, continuen la seva tasca incremental per reduir el seu impacte climàtic. Aquest és exactament el tipus de lideratge de la indústria que necessitem per afrontar el desafiament descoratjador i sense precedents que representa el canvi climàtic ".

1Consulteu la promesa aquí

2Obteniu més informació sobre el compromís de Net Zero mitjançant 2050 aquí. 

3Descarregueu la vostra còpia de l’estratègia de sostenibilitat ACI EUROPE aquí.

4Aeroports de Lapònia: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) i Rovaniemi (RVN)

5Descarregueu la llista completa dels aeroports amb neutre de carboni aquí:
La llista completa dels aeroports amb neutre de carboni.pdf

El IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) ha estimat que les emissions totales de CO2 de l'aviació representen el 2% de l'impacte de les emissions globals sobre el canvi climàtic. D’aquesta xifra, les operacions pròpies dels aeroports només representen el 5%.

L’acreditació de carboni aeroportuari és l’únic estàndard mundial per a la gestió del carboni als aeroports. El seu objectiu és fomentar i permetre als aeroports reduir les seves emissions. Dins el seu marc, els aeroports poden acreditar-se a quatre nivells d’acreditació progressivament ambiciosos: Cartografia, reducció, optimització i neutralitat. 

S'administra de forma independent, està homologada institucionalment i ja ha obtingut elogis de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) i la Comissió Europea (CE).

Originalment desenvolupat i llançat per ACI EUROPE el juny del 2009, Airport Carbon Accreditation es va estendre als aeroports d’Àsia-Pacífic, el novembre del 2011 (en col·laboració amb ACI Àsia-Pacífic) i als aeroports africans el juny del 2013 (en col·laboració amb ACI Àfrica). , Aeroports nord-americans al setembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-NA) i aeroports d'Amèrica Llatina i el Carib al desembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-LAC).

Per esbrinar quins aeroports estan certificats i el seu nivell de certificació, feu clic aquí.

ACI EUROPE és la regió europea de Airports Council International (ACI), l’única associació professional mundial d’operadors aeroportuaris. ACI EUROPE representa més dels aeroports de 500 als països europeus 45. Els nostres membres faciliten més del 90% del trànsit aeri comercial a Europa: 2.3 mil milions de passatgers, 21.2 milions de tones de mercaderies i 25.7 milions de moviments d’avions a 2018. En resposta a l’emergència climàtica, el mes de juny 2019 els nostres membres es van comprometre a aconseguir les emissions netes de carboni zero per a les operacions sota el seu control per part de 2050, sense compensar.

Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Clarkson anomena el guerrer ecològic #GretaThunberg com a "mocós mimat"

publicat

on

Jeremy Clarkson (A la foto) ha pesat en l'economia activista Greta Thunberg, titllant-la de "mocadora mimada".

Greta, 16, va dir a les Nacions Unides que la seva infantesa havia estat arruïnada pel canvi global.

anunci

Ella va dir: "No hauria d'estar aquí. Hauria de tornar a l'escola a l'altre costat de l'oceà.

“Tot i això, tots veniu a nosaltres per esperar.

"Com t'atreveixes.

anunci

"Has robat els meus somnis i la meva infantesa amb les teves paraules buides".

Clarkson va dir: "Com t'atreveixes a navegar a Amèrica amb un iot de fibra de carboni que no vas construir, que va costar £ 15million, que no va guanyar, i que té un motor dièsel de seguretat que no heu esmentat.

“Et donem telèfons mòbils i ordinadors portàtils i internet.

“Hem creat els mitjans socials que utilitza tots els dies i administrem els bancs que ho paguen tot.

"Llavors, com t'atreveixes a estar allà i ens ensenya, mames malbaratament."

Va afirmar que la ciència solucionarà el problema de la terra: "no espantar-se i tenir crits abominats cada cinc minuts".

Va concloure: "Així que sigui una bona noia, calla i deixa-los seguir."

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències