Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

#BeCrueltyFree Activistes condemnen oferta "cobdiciosos" legal per debilitar l'experimentació amb animals cosmètics prohibició de la UE de la indústria

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

o-ANIMAL-TEST-facebookEls defensors de la protecció dels animals Humane Society International (HSI) estan preocupats pel fet que l’alt tribunal hagi decidit avui no desestimar una oferta legal dels proveïdors d’ingredients per a la indústria cosmètica per soscavar la prohibició històrica de la UE de fer proves de cosmètics a la UE. Les accions judicials, que ara es remeten al Tribunal de Justícia de l’Europa, podrien trigar dos anys a resoldre’s i, si finalment, tenen èxit, es podria arriscar a condemnar els conills i altres animals a proves doloroses d’ulls, pell i alimentació forçada per als ingredients utilitzats en cosmètics.

Humane Society International Campanya #BeCrueltyFree per a l’equip d’un tribunal superior el judici. #BeCrueltyFree és la iniciativa líder mundial per a la realització de proves globals de cosmètics sobre els animals. La campanya d’alt perfil, que compta amb la suport de les estrelles com Sir Paul McCartney i Leona Lewis: va ser fonamental per aconseguir la implementació de la prohibició de la UE de vendre productes cosmètics provats amb animals l’11 de març de 2013 i va culminar amb un conill flash-mob fora de la Comissió Europea a Brussel·les per presentar gairebé mig milió de signatures de peticions.

L’acció del Tribunal Suprem va ser presentada pel Federació Europea d’Ingredients Cosmètics, una associació comercial que representa més que els productors de productes químics especials de 100 que subministren ingredients per als fabricants de cosmètics. EFfCI va afirmar que quan es realitzin noves proves en animals a països que no pertanyen a la UE per complir els reglaments que no pertanyen a la UE, les empreses de cosmètics haurien de permetre's utilitzar aquests resultats de proves en animals per desenvolupar o vendre cosmètics a Europa, fins i tot si les proves amb animals es van fer després de la La prohibició de la UE va entrar en vigor. Avui, el jutge ha dictaminat que EFfCI hauria de ser capaç de presentar la seva demanda davant el Tribunal Europeu, la decisió final de la qual tindrà efectes a tota la Unió Europea.

anunci

Si finalment tingui èxit al TJUE, la reivindicació d'EffCI podria destruir la prohibició de la UE, ja que permetria efectivament a una empresa provar els seus ingredients cosmètics a animals fora de la UE amb finalitats reglamentàries no comunitàries, i encara utilitza i ven aquest ingredient en cosmètics a la UE. mercat.

Susie Wilks, l'assessor de política de #BeCrueltyFree, de l'HSI, va dir des del Tribunal Suprem: "Les accions legals de la indústria podrien ser un desastre potencial per al benestar dels animals i és una traïció del desig clarament expressat pels consumidors de la UE de posar fi a proves d'animals cruels i innecessàries per als cosmètics no importen els llocs on es realitzen proves amb animals. El cas d’EffCI soscavaria l’esperit i la carta de la prohibició de la UE, permetent a les empreses continuar provant cosmètics en animals a l’exterior i importar-los de nou a la UE. Esperem que el TJUE consideri oportú rebutjar aquest cas i trobar-se a favor d'una prohibició forta i global.

"Mentre que la resta del món es planteja la prohibició històrica de la UE com a exemple pioner de la regulació que promogui la ciència moderna i protegeix la seguretat del consumidor, la indústria ha pres aquest avís legal i autosuficient que podria condemnar els animals a patir simplement de manera que EFfCI pugui vendre més ingredients cosmètics als seus clients. Provar cosmètics en animals és moralment incorrecte i científicament innecessari; Es poden crear nous productes de bellesa innovadors amb ingredients existents sense noves proves amb animals, i és clar que el futur de la regulació de seguretat rau en l'adopció de proves no animals més rellevants per als humans. Per tant, la indústria hauria de tenir vergonya que intenti girar el rellotge de tornada a una llei líder mundial que diu que la vida d'un animal val més que una nova crema facial. "

anunci

Es desconeix si EFfCI actuava sola o si les empreses químiques o cosmètiques membres que es beneficien de l’anonimat de la seva associació comercial es troben darrere del repte legal. Els membres associats d'EffCI inclouen el Regne Unit Grup de Cura Personal BACS representant al voltant de 120 membres, inclosos Marks & Spencer i The Co-operative Group, ambdós certificats com a lliures de crueltat pels internacionals Saltant el conill estàndard.

Susie Wilks, de HSI, va dir: "Atès que aquesta acció legal ha estat dirigida per una associació comercial, és impossible saber quines empreses estan darrere d'ella. Si els membres associats d’empreses lliures de crueltat no sabessin que la seva associació comercial intenta soscavar la prohibició de la UE de proves d’animals per a cosmètics, esperaríem que s’alteressin molt i s’anomenin les objeccions ”.

HSI estima que entre els conills 100,000-200,000, els conills d'Índies, els ratolins i altres animals pateixen cada any en proves de cosmètica a nivell mundial. Aquests impliquen que els conills estiguessin subjectes i que tinguessin productes químics als seus ulls, els conillets d'índies amb substàncies químiques crues aplicades a la seva pell afaitat i els rosegadors que tinguessin productes químics bombejats directament al seu estómac en dosis enormes i fins i tot letals. Aquestes proves amb animals i la venda de cosmètics tan provats ara es prohibeixen als països 28 de la UE, els països de l'AELC, Israel i l'Índia. La campanya #BeCrueltyFree també ha donat lloc a propostes legislatives per a prohibicions similars a Austràlia, Brasil, Nova Zelanda, Taiwan i els Estats Units.

Dades

  • #BeCrueltyFree és la campanya més gran del món per acabar amb proves d'animals de cosmètics, amb el suport d'estels com Leona Lewis, Rick Gervais i Melanie C
  • Fins ara s'han signat promeses de 1 milions de #BeCrueltyFree per a una crueltat final de cosmètics a tot el món
  • Les empreses cosmètiques 600 estan certificades com a lliures de crueltat en el marc del programa internacional Leaping Bunny
  • Un 8,000 estimat o més ingredients cosmètics ja estan disponibles i en un ús global estès. Les empreses poden fabricar productes cosmètics sense proves amb animals combinant els ingredients existents amb històries d’ús segur - per a les quals no s’exigeix ​​cap prova nova - amb proves no animals d’última generació
  • Hi ha disponibles un nombre creixent de proves que no són animals a les autoritats reguladores de tot el món, incloent-hi els models de pell reconstruïts humans EpiDerm ™ i EPISKIN ™ per a la irritació de la pell, la prova de fuites de Fluroescein per a la irritació dels ulls i la prova de captació de Xarxa Neutra 3T3 fototoxicitat induïda per la llum del sol.

Els assajos amb animals

El Parlament Europeu votarà sobre investigació, proves i educació sense animals

publicat

on

Qualsevol que estigui familiaritzat amb Ralph, una mascota de conill de prova que es sotmet a la prova d’irritació ocular Draize als laboratoris de cosmètica i que pateixi ceguesa, es preguntarà com aquesta crueltat encara és acceptable en una època de ciència i tecnologia avançades. El Salva Ralph el vídeo es va fer viral a tot el món i probablement es va convertir en el motiu pel qual Mèxic es va unir recentment a les files dels estats, que prohibien les proves de cosmètics en animals. També ho va fer la UE el 2013. La UE té previst anar encara més enllà adoptant una resolució sobre "una acció coordinada a nivell de la Unió per facilitar la transició a la innovació sense l'ús d'animals en investigació, proves i educació" aquesta setmana ( 15 de setembre), Escriu Eli Hadzhieva.

Tot i que la UE fomenta l’ús de mètodes no animals, com la nova tecnologia d’òrgans a xip, simulacions per ordinador i cultius tridimensionals de cèl·lules humanes, la investigació demostra que els mètodes arcaics, com la “dosi letal del 3%”, maten la meitat dels milions d’animals de prova, encara s’utilitzen àmpliament. A més, les evidències mostren cada cop més que alguns animals, com ara conills i rosegadors, són espècies completament diferents de les humanes, per considerar-se representants fiables de la protecció de la salut humana contra els riscos químics. Per exemple, medicaments, com la talidomida, la TGN50 o la fialuridina, destinats a tractar malalties del matí, leucèmia i hepatitis B, respectivament, es van demostrar totalment segurs per als animals, però no van poder ser tolerats pels humans.

Segons la Comissió Europea, l'estratègia europea de productes químics per a la sostenibilitat va augmentar el suport a l'ús de metodologies no animals (NAM) en l'avaluació del risc químic, especialment amb diversos projectes d'Horitzó 2020 (el clúster ASPIS que inclou RISK-HUNT)3R, Projectes ONTOX i PrecisionTOX), les properes revisions del Reglament REACH i Cosmetics, el nou projecte de l’Associació Europea per a Enfocaments Alternatius sobre l’ús de NAM en l’avaluació de riscos, PARC amb l’objectiu de passar a l’avaluació de riscos de nova generació i una Agenda Estratègica de Recerca i Innovació . L’acceptació mundial d’enfocaments innovadors i no animals sobre la seguretat química també és una prioritat a l’agenda de l’OCDE.

anunci

Un seminari web organitzat el 9 de setembre per EU-ToxRisk i PATROLS, dos projectes multiparticipats finançats pel programa H2020 de la UE, va il·lustrar les limitacions de la detecció de riscos in vitro (experiments amb tubs d’assaig) i in silico (experiments simulats per ordinador) existents sistemes alhora que mostra una nova caixa d’eines per dur a terme avaluacions de productes químics i nanomaterials sense animals. El coordinador del projecte EU-ToxRisk, Bob van der Water, de la Universitat de Leiden, va destacar la seva visió “per impulsar un canvi de paradigma en la toxicologia cap a un enfocament integrat lliure d’animals basat en mecanismes per a l’avaluació de la seguretat química” mitjançant una caixa d’eines NAM establerta basada en in vitro i in eines silico i nous components de caixa d’eines NAM de nova generació. Va posar èmfasi en nous sistemes de proves avançats, com ara reporters fluorescents basats en CRISPR en cèl·lules mare, model derivat de cèl·lules mare derivades de cèl·lules mare, micro-teixits hepàtics malalts i xip de quatre òrgans, alhora que va destacar que els NAM s’haurien d’integrar ràpidament a la regulació. marcs de proves.

Shareen Doak, coordinador de PATROLS de la Universitat de Swansea, va destacar les mancances de coneixement sobre els efectes a llarg termini de les exposicions realitzades a nanomaterials d’enginyeria (ENM) per a l’entorn humà i de salut, mentre que va demostrar mètodes innovadors, com ara propietats ENM extrínsecs, proves avançades d’ecotoxicitat, models in vitro heterotípics. del pulmó, GIT i fetge, etc. "Aquests mètodes estan dissenyats per entendre millor els perills humans i ambientals i s'han d'implementar com a part de l'estratègia segura i sostenible per disseny de la UE per minimitzar la necessitat de proves en animals", va dir.

“El repte més gran és l'acceptació i la implementació de NAM. Els requisits de validació estàndard són massa llargs i cal establir el domini d’aplicabilitat dels NAM tenint en compte les noves tecnologies emergents ”, va afegir.

anunci

En un comunicat anterior, el clúster ASPIS expressava el seu suport a la proposta de resolució del Parlament Europeu que la descrivia com "oportuna per accelerar una transició lliure d'animals i complir amb l'ambició de la UE de liderar la propera generació d'avaluació de riscos a Europa i a tot el món". donant la benvinguda als esforços de la UE "que es traduiran en pràctiques reguladores i industrials que protegiran millor la salut humana i els ecosistemes, permetent-nos identificar, classificar i, en última instància, eliminar substàncies perilloses del medi ambient".

La moderadora del seminari web Tilly Metz (Greens, Luxemburg), que també ombra la resolució del Parlament Europeu, va dir que espera que la resolució final contingui els elements següents: enfocament coordinat per agències de la UE, com l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària i l'Agència Europea de Productes Químics, i implementació ràpida de nous mètodes avançats ”.

Això dóna molta reflexió als responsables de la presa de decisions en un moment d’enfrontament per a Ralph i els seus amics animals i humans. És hora que les paraules es tradueixin en acció i l’entorn regulador evolucioni d’acord amb les noves realitats sobre el terreny, alhora que dóna un respir a aquestes tecnologies lliures d’animals prometedores i segures adoptant un enfocament dinàmic per acceptar-les i utilitzar-les. Això no només ens permetrà estar a l’altura de l’ambició de contaminació zero del Tracte Verd, sinó que també oferirà “un entorn lliure de tòxics” tant per als animals com per als humans.

Seguir llegint

Benestar dels animals

L’ús d’antibiòtics en animals està disminuint

publicat

on

L'ús d'antibiòtics ha disminuït i ara és més baix en animals productors d'aliments que en humans, diu el icona PDF últim informe publicat per la European Food Safety Authority (EFSA), l 'Agència Europea de Medicaments (EMA) i l' Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Amb un enfocament d’una sola salut, l’informe de les tres agències de la UE presenta dades sobre el consum d’antibiòtics i el seu desenvolupament resistència als antimicrobians (AMR) a Europa per al 2016-2018.

La caiguda significativa de l’ús d’antibiòtics en animals productors d’aliments suggereix que les mesures adoptades a nivell de país per reduir l’ús estan demostrant ser efectives. L’ús d’una classe d’antibiòtics anomenats polimixines, que inclou la colistina, gairebé a la meitat entre 2016 i 2018 en animals productors d’aliments. Es tracta d’un desenvolupament positiu, ja que les polimixines també s’utilitzen als hospitals per tractar pacients infectats amb bacteris multirresistents.

anunci

La situació a la UE és diversa: la situació varia significativament per país i per classe d’antibiòtics. Per exemple, les aminopenicil·lines, les cefalosporines de tercera i quarta generació i les quinolones (fluoroquinolones i altres quinolones) s’utilitzen més en humans que en animals productors d’aliments, mentre que les polimixines (colistina) i les tetraciclines s’utilitzen més en animals productors d’aliments que en humans .

La relació entre l’ús d’antibiòtics i la resistència bacteriana

L’informe mostra que l’ús de carbapenemes, cefalosporines de tercera i quarta generació i quinolones en humans s’associa amb la resistència a aquests antibiòtics a Escherichia coli infeccions en humans. Es van trobar associacions similars per als animals productors d'aliments.

anunci

L’informe també identifica els vincles entre el consum d’antimicrobians en animals i la RAM en bacteris d’animals productors d’aliments, que al seu torn s’associa amb la RAM en bacteris d’humans. Un exemple d'això és Campylobacter spp. bacteris, que es troben en animals productors d’aliments i causen infeccions transmeses pels aliments en humans. Els experts van trobar una associació entre la resistència d’aquests bacteris en animals i la resistència en els mateixos bacteris en humans.

Lluitar contra la RAM contra la cooperació

La RAM és un important problema de salut pública mundial que representa una greu càrrega econòmica. L’enfocament de One Health implementat mitjançant la cooperació d’EFSA, EMA i ECDC i els resultats presentats en aquest informe demanen esforços continuats per fer front a la RAM contra l’àmbit nacional, comunitari i mundial en tots els sectors sanitaris.

Més informació

Seguir llegint

Benestar dels animals

"Acabar amb l'edat de la gàbia": un dia històric per al benestar dels animals

publicat

on

Věra Jourová, vicepresidenta de Valors i Transparència

Avui (30 de juny), la Comissió Europea ha proposat una resposta legislativa a la Iniciativa Ciutadana Europea (ECI) 'End the Cage Age' (Iniciat l'era de la gàbia) amb el suport de més d'un milió d'europeus de 18 estats diferents.

La Comissió adoptarà una proposta legislativa el 2023 per prohibir les gàbies a diversos animals de granja. La proposta eliminarà gradualment i, finalment, prohibirà l’ús de sistemes de gàbies per a tots els animals esmentats a la iniciativa. Inclourà animals ja contemplats en la legislació: gallines ponedores, truges i vedells; i, altres animals esmentats, inclosos: conills, polletes, criadors de capes, criadors de pollastres, guatlla, ànecs i oques. Per a aquests animals, la Comissió ja ha demanat a l’EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) que complementi l’evidència científica existent per determinar les condicions necessàries per a la prohibició de les gàbies.

Com a part de la seva estratègia Farm to Fork, la Comissió ja s’ha compromès a proposar una revisió de la legislació sobre benestar animal, inclosa la del transport i la cria, que actualment està sotmesa a un control de condició física, que finalitzarà l’estiu del 2022.

Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària, va dir: “Avui és un dia històric per al benestar dels animals. Els animals són éssers sensibles i tenim la responsabilitat moral i social de garantir que les condicions a la granja dels animals ho reflecteixin. Estic decidit a garantir que la UE segueixi a l'avantguarda del benestar animal a l'escena mundial i que complim les expectatives de la societat ".

Paral·lelament a la legislació, la Comissió buscarà mesures de suport específiques en àrees clau relacionades amb la política. En particular, la nova política agrícola comuna proporcionarà suport i incentius financers, com ara el nou instrument d’ecosistemes, per ajudar els agricultors a millorar les instal·lacions més adequades per als animals, d’acord amb els nous estàndards. També es podrà utilitzar el Fons de Transició Justa i el Fons de Recuperació i Resiliència per donar suport als agricultors en l’adaptació a sistemes sense gàbies.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències