Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

Un aire més net "oferiria importants beneficis per a la salut als Balcans"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Tres reunions informatives publicades el 15 de desembre posen de manifest el pesat pes de la salut derivat de l'exposició a una mala qualitat de l'aire a Bulgària, Sèrbia i Montenegro. (1) L’aire molt contaminat en molts països balcànics provoca efectes particularment greus per a la salut en aquesta regió. Tot i tenir una població de només set milions de persones, Bulgària ocupa el número u en termes de morts prematures anuals a causa d’aquesta causa a Europa. Les més d'11,000 morts prematures de Bulgària a causa de la mala qualitat de l'aire es poden comparar amb 4,000 a Suïssa, un país amb una població similar.

En segon lloc, 10,000 morts a Sèrbia i Montenegro es deuen a l'aire contaminat, amb una població de set milions i 620,000, respectivament. Romania ocupa el tercer lloc, Polònia ocupa el quart lloc i Hongria el sisè lloc. (2)

Tot i que els efectes d’una mala qualitat de l’aire sobre les malalties respiratòries i cardiovasculars són ben coneguts, els darrers descobriments científics agreugen els riscos per a la salut dels nens. Per exemple, cada vegada hi ha més evidències que l'exposició materna a la contaminació atmosfèrica contribueix a un major risc de que el seu nadó neixi amb un pes baix al naixement o abans del termini. Altres estudis assenyalen el risc d’exposició materna que condueix al desenvolupament de malalties cròniques en el seu fill més tard a la vida, inclosos l’obesitat, la diabetis i els càncers relacionats amb les hormones, com el de la mama, la pròstata i els testicles.

anunci

La mala qualitat de l’aire prové de moltes fonts, com ara processos industrials, transport o agricultura; però la contaminació atmosfèrica per la generació i l’ús d’energia, incloses les centrals elèctriques de carbó, preocupa especialment als Balcans. Les xifres de l'informe de HEAL "El projecte de llei de salut impagat, com les centrals elèctriques de carbó ens fan malalts" mostren 18,200 morts prematures cada any a Europa com a resultat de l'exposició a la contaminació de l'aire associada a les centrals de carbó. (3) Aproximadament 2,000 d’aquestes morts es produeixen a Bulgària i altres 2,000 a Sèrbia, amb un total del 22% només en aquests dos països. (4)

La història ha demostrat ràpides millores en la salut pública després d'una regulació més forta per millorar la qualitat de l'aire. Per exemple, la prohibició de cremar carbó a Dublín, Irlanda, als anys noranta, va comportar una reducció del 1990% de la mortalitat total a la ciutat, així com reduccions del 8% en malalties respiratòries i del 13% en malalties cardiovasculars.

Durant el darrer any, el debat nacional sobre les decisions energètiques a Alemanya i Polònia ha inclòs una discussió sobre l'impacte de la mala contaminació de l'aire sobre la salut i els danys derivats de la generació d'energia del carbó. (5) Les noves reunions informatives recomanen que els professionals mèdics de Bulgària, Sèrbia i Montenegro considerin sistemàticament els factors ambientals a l’hora de diagnosticar els pacients, comprovin i informin sobre la situació de la qualitat de l’aire i es dediquin a desenvolupar polítiques sobre eleccions energètiques. (1)

anunci

"Voldríem que metges i altres professionals de la salut ressaltessin els costos per a la salut del carbó i animessin els decisors nacionals a tenir en compte aquests costos en les decisions energètiques", va dir Vlatka Matkovic Puljic, coordinadora del projecte HEAL sobre energia i salut. països del sud i centre est d’Europa. "L'elecció de construir noves centrals elèctriques de carbó seria perjudicial per als esforços dirigits a combatre les malalties cròniques i protegir la salut dels nens".

1. Tres sessions informatives de la sèrie HEAL sobre la qualitat de l'aire

2. Gràfic que mostra les defuncions totals anuals per exposició a la qualitat de l'aire als països europeus (mesurat en termes d'exposició a PM2.5 (partícules inferiors a 2.5 micròmetres) i a l'ozó, els dos contaminants més nocius).

País

Defuncions per exposició crònica a PM2.5 i ozó

RÀNGOL de la taxa de mortalitat *

Bulgària

11,787

1

Sèrbia i Montenegro

10,777

2

Romania

25,121

3

Polònia

44,764

4

Grècia

12,905

5

Hongria

11,343

6

Itàlia

66,070

7

Croàcia

3,854

8

Bèlgica

9,610

9

República Txeca

9,152

10

Lituània

2,653

11

Eslovàquia

4,452

12

Germany

65,207

13

Letònia

1,652

14

Eslovènia

1,451

15

Àustria

5,481

16

països Baixos

10,826

17

Xipre

529

18

Luxemburg

324

19

França

41,114

20

Portugal

6,647

21

Estònia

797

22

Dinamarca

3,165

23

Suïssa

4,392

24

Espanya

25; 926

25

Malta

227

26

Regne Unit

31,389

27

Finlàndia

1,965

28

Suècia

3,128

29

Irlanda

1,387

30

Noruega

956

31

* El rang de la taxa de mortalitat es calcula com el nombre de defuncions per població (Nombre de defuncions per exposició crònica a PM2.5 i ozó / Població estimada a mitjan any 2010 * 100,000)

Fonts:

Per a les dades sobre morts prematures: anàlisi cost-benefici dels escenaris finals de política per al paquet d’aire net de la UE. Octubre de 2014. pàg. 48-49  

Per a les dades sobre la població de la UE: Eurostat: Canvi de la població: saldo demogràfic i taxes de cru a nivell nacional

3. El projecte de llei de salut impagat, Com ens fan malar les centrals elèctriques de carbó, HEAL, març de 2013

4. Dades sobre els impactes sobre la salut i la càrrega financera de la generació d'energia del carbó

Bulgària: cada any moren aproximadament 2,000 búlgars a causa de la contaminació atmosfèrica a causa de les centrals elèctriques de carbó. Més de 920 persones a Bulgària pateixen casos de bronquitis crònica i 600 són hospitalitzades per símptomes respiratoris o cardiovasculars. Es calcula que els costos associats a aquestes morts i malalties per l’exposició als fums de les centrals elèctriques de carbó arriben a 4.6 milions d’euros a l’any.

Sèrbia: aproximadament 2,000 serbis moren cada any a causa de la contaminació atmosfèrica a causa de les centrals elèctriques de carbó. Més de 1,000 persones a Sèrbia pateixen casos de bronquitis crònica i 600 són hospitalitzades per símptomes respiratoris o cardiovasculars. S’estima que els costos associats a aquestes morts i malalties seran de fins a 4.98 milions d’euros anuals.

Montenegro: no hi ha dades separades.

5. Revisió anual HEAL 2013, Clima i energia, pàgina 11

La qualitat de l'aire

Potenciar una economia neutra en el clima: la Comissió estableix els plans per al sistema energètic del futur i l'hidrogen net i llança la #EuropeanCleanHydrogenAlliance

publicat

on

Per convertir-se en un clima neutral el 2050, Europa necessita transformar el seu sistema energètic, que representa el 75% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la UE. Les estratègies de la UE per a integració del sistema energètic hidrogen, aprovat avui (8 de juliol), obrirà el camí cap a un sector energètic més eficient i interconnectat, impulsat pels bons objectius d’un planeta més net i d’una economia més forta.

Les dues estratègies presenten una nova agenda d'inversió en energia neta, d'acord amb la Comissió UE de propera generació paquet de recuperació i el fitxer Acord Verd Europeu. Les inversions previstes poden potenciar la recuperació econòmica de la crisi del coronavirus. Creen llocs de treball europeus i augmenten el nostre lideratge i competitivitat en indústries estratègiques, que són crucials per a la resistència d’Europa.

Per ajudar a complir aquesta estratègia, la Comissió llança avui el programa Aliança Europea per a l’Hidrogen Net amb líders de la indústria, societat civil, ministres nacionals i regionals i el Banc Europeu d’Inversions. L’Aliança construirà un gasoducte d’inversió per a una producció més àmplia i donarà suport a la demanda d’hidrogen net a la UE. L’aliança es basarà en els principis de cooperació, inclusió i transparència. El focus de l’Aliança Europea per a l’Hidrogen Net es centra en l’hidrogen renovable, complementat durant un període de transició per hidrogen baix en carboni amb reduccions molt ambicioses d’emissions de CO2 en comparació amb l’hidrogen basat en fòssils.TL'esdeveniment de llançament de l'Aliança Europea per a l'Hidrogen Net serà transmès en directe aquí a les 16h00.

anunci

Més informació

Seguiu en directe la roda de premsa del vicepresident executiu del Green Deal Timmermans europeu i del comissari d’Energia Simson EBS.

anunci
Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Els aeroports de 50 ara són #CarbonNeutral a Europa

publicat

on

Al capdavant del COP25, que comença a iniciar-se a Santiago de Xile el mes que ve, l’organisme de comerç aeroportuari europeu ACI EUROPE ofereix una actualització sobre els avenços dels aeroports per assolir el seu compromís d’arribar als aeroports 100 amb neutre de carboni per 20301. Aquest compromís és un gran pas provisional cap a la seva visió i compromís Net Zero el 20502 - que forma part de l’Estratègia de sostenibilitat més àmplia per als aeroports3 llançat el passat mes de juny per ACI EUROPE.

Amb la reeixida actualització de sis aeroports de Lapònia4 operat per Finavia (l'operador aeroportuari finlandès) fins al nivell 3+ Neutralitat de l'estàndard global de gestió de CO2, Airport Carbon Accreditation, ara hi ha 50 aeroports neutres en carboni a Europa5.

El director general d'ACI EUROPE, Olivier Jankovec, va dir: "Només tres anys després de comprometre's amb 3 aeroports neutres en carboni el 100, la indústria aeroportuària europea ja està a mig camí per assolir aquest objectiu. -la quarta part del trànsit de passatgers del continent - amb una combinació de centres principals i aeroports regionals més petits entre ells ”.

anunci

Actualment, la neutralitat del carboni representa el nivell més alt de rendiment en la gestió del carboni sota l’acreditació de carboni a l’aeroport. Per arribar-hi, els aeroports han de reduir al màxim les emissions de CO2 d’aquestes fonts sota el seu control i compensar les emissions residuals restants amb inversions en compensacions de carboni d’alta qualitat. Els aeroports neutrals en carboni del nivell 3+ de l’acreditació de carboni de l’aeroport han de proporcionar proves d’emprendre totes les accions requerides pel programa (cartografiar les seves emissions, reduir-les i involucrar els agents operatius del lloc de l’aeroport per fer el mateix), abans d’invertir en carboni. compensacions.

Jankovec va afegir: "Tot i que el concepte de zero zero no permet compensar, assolir la neutralitat del carboni permet que els aeroports creixin cap a una gestió i restriccions de CO2 més ambicioses de manera progressiva. Amb el compromís de la indústria aeroportuària europea d’arribar a les emissions netes de CO2 el seu control el 2050 és una prioritat absoluta, els aeroports europeus continuen el seu ritme constant per assolir els objectius entre el seu nivell actual de gestió del carboni i l’ambiciós objectiu que s’enfronta ".

Niclas Svenningsen, que dirigeix ​​la iniciativa Climate Neutral Now a la secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides per al Canvi Climàtic (UNFCCC), a Bonn, Alemanya, va comentar: «Estem encantats de veure cada vegada més aeroports a Europa assolir la seva neutralitat de carboni guanyada cada any . Observem que l’impuls que els aeroports han creat a través del seu progrés durant una dècada en l’acreditació de carboni aeroportuari s’ha vist encara més galvanitzat per la creixent urgència de respondre a l’emergència climàtica. »

anunci

Va afegir: «Els aeroports europeus continuen sent un exemple a seguir en el camp de l'acció no estatal per fer front a l'emergència climàtica. Tot i que tenen la mirada posada en el gran objectiu d’assolir les emissions netes de carboni de les seves operacions el 2050, continuen la seva tasca incremental per reduir el seu impacte climàtic. Aquest és exactament el tipus de lideratge de la indústria que necessitem per afrontar el desafiament descoratjador i sense precedents que representa el canvi climàtic ".

1Consulteu la promesa aquí

2Obteniu més informació sobre el compromís de Net Zero mitjançant 2050 aquí. 

3Descarregueu la vostra còpia de l’estratègia de sostenibilitat ACI EUROPE aquí.

4Aeroports de Lapònia: Enontekiö (ENF), Ivalo (IVL), Kemi-Tornio (KEM), Kittilä (KTT), Kuusamo (KAO) i Rovaniemi (RVN)

5Descarregueu la llista completa dels aeroports amb neutre de carboni aquí:
La llista completa dels aeroports amb neutre de carboni.pdf

El IPCC (Grup Intergovernamental sobre Canvi Climàtic) ha estimat que les emissions totales de CO2 de l'aviació representen el 2% de l'impacte de les emissions globals sobre el canvi climàtic. D’aquesta xifra, les operacions pròpies dels aeroports només representen el 5%.

L’acreditació de carboni aeroportuari és l’únic estàndard mundial per a la gestió del carboni als aeroports. El seu objectiu és fomentar i permetre als aeroports reduir les seves emissions. Dins el seu marc, els aeroports poden acreditar-se a quatre nivells d’acreditació progressivament ambiciosos: Cartografia, reducció, optimització i neutralitat. 

S'administra de forma independent, està homologada institucionalment i ja ha obtingut elogis de l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (OACI), la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) i la Comissió Europea (CE).

Originalment desenvolupat i llançat per ACI EUROPE el juny del 2009, Airport Carbon Accreditation es va estendre als aeroports d’Àsia-Pacífic, el novembre del 2011 (en col·laboració amb ACI Àsia-Pacífic) i als aeroports africans el juny del 2013 (en col·laboració amb ACI Àfrica). , Aeroports nord-americans al setembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-NA) i aeroports d'Amèrica Llatina i el Carib al desembre de 2014 (en col·laboració amb ACI-LAC).

Per esbrinar quins aeroports estan certificats i el seu nivell de certificació, feu clic aquí.

ACI EUROPE és la regió europea de Airports Council International (ACI), l’única associació professional mundial d’operadors aeroportuaris. ACI EUROPE representa més dels aeroports de 500 als països europeus 45. Els nostres membres faciliten més del 90% del trànsit aeri comercial a Europa: 2.3 mil milions de passatgers, 21.2 milions de tones de mercaderies i 25.7 milions de moviments d’avions a 2018. En resposta a l’emergència climàtica, el mes de juny 2019 els nostres membres es van comprometre a aconseguir les emissions netes de carboni zero per a les operacions sota el seu control per part de 2050, sense compensar.

Seguir llegint

La qualitat de l'aire

Clarkson anomena el guerrer ecològic #GretaThunberg com a "mocós mimat"

publicat

on

Jeremy Clarkson (A la foto) ha pesat en l'economia activista Greta Thunberg, titllant-la de "mocadora mimada".

Greta, 16, va dir a les Nacions Unides que la seva infantesa havia estat arruïnada pel canvi global.

anunci

Ella va dir: "No hauria d'estar aquí. Hauria de tornar a l'escola a l'altre costat de l'oceà.

“Tot i això, tots veniu a nosaltres per esperar.

"Com t'atreveixes.

anunci

"Has robat els meus somnis i la meva infantesa amb les teves paraules buides".

Clarkson va dir: "Com t'atreveixes a navegar a Amèrica amb un iot de fibra de carboni que no vas construir, que va costar £ 15million, que no va guanyar, i que té un motor dièsel de seguretat que no heu esmentat.

“Et donem telèfons mòbils i ordinadors portàtils i internet.

“Hem creat els mitjans socials que utilitza tots els dies i administrem els bancs que ho paguen tot.

"Llavors, com t'atreveixes a estar allà i ens ensenya, mames malbaratament."

Va afirmar que la ciència solucionarà el problema de la terra: "no espantar-se i tenir crits abominats cada cinc minuts".

Va concloure: "Així que sigui una bona noia, calla i deixa-los seguir."

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències