Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

Holanda encapçala el rànquing de la UE de les emissions de CO₂ més baixos dels vehicles nous: Alemanya i Polònia són els endarrerits

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

2013_decembre_bbLa manera com els governs de la UE tributen els cotxes té un impacte considerable en la captació de vehicles més eficients en combustible, el última part de T&E "Què tan nets són els cotxes d'Europa 2014" avui (17 de desembre) revela. Països amb els nivells més baixos de CO2 Els automòbils nous solen tenir els impostos de matriculació i d’empreses, que estan fortament graduats segons les emissions de carboni i que influeixen més en les opcions dels compradors de vehicles. Els països que no fomentin vehicles eficients en combustible han d’importar més petroli que perjudiqui el creixement i la creació d’ocupació a mesura que els diners surtin de l’economia.

El 2013, els Països Baixos van aconseguir les emissions de CO₂ més baixes dels vehicles nous dels 28 països de la UE a 109 g / km. També mostra la segona millor reducció global a tot Europa des de la introducció de límits de CO binding obligatoris per a vehicles nous el 2008, amb un 30,4%. Aquest rendiment es deu en gran mesura a un impost de matriculació que es diferencia fortament per l’economia de combustible, així com a les exempcions de l’impost de circulació per a vehicles molt baixos en carboni, inclosos els cotxes elèctrics. Els Països Baixos també tenen una forta diferenciació contra les emissions de CO₂ de la tributació dels pagaments de "beneficis en espècie" per als cotxes de les empreses, que es van revisar a la baixa el 2012 i, posteriorment, continuen incentivant la compra dels cotxes amb menys emissions.

En canvi, les emissions mitjanes de CO₂ d’Alemanya dels vehicles nous de 2013 van ser de 136,1 g / km, amb diferència el pitjor rendiment de la UE15. Alemanya, el mercat europeu d’automòbils més gran amb gairebé 3 milions de vehicles nous matriculats el 2013, no té un impost de registre de vehicles significatiu. Els impostos anuals de circulació a Alemanya es graduen tan poc segons les emissions de CO2 (2 € / g / km lineals per sobre d’un llindar determinat) que tenen poc o cap efecte en l’elecció dels consumidors. El benefici en espècie per a un cotxe d’empresa, que suposa un 12% del preu del cotxe a l’any, constitueix una gran subvenció i no es diferencia de CO₂. A més, el govern federal promou un sistema d’etiquetatge tan contraintuitiu que valora un Porsche Cayenne de 191 g / km igual que el Citroen C114 de 3 g / km.

anunci

Els impostos sobre els vehicles graduats segons les emissions de CO₂ han tingut una conseqüència negativa: han augmentat dràsticament la proporció de cotxes dièsel, que són una de les principals causes de contaminació a les zones urbanes i 400,000 morts prematures cada any. A més de gaudir d’un consum de combustible més baix, els cotxes dièsel solen tenir un 15% menys d’emissions de CO2 de la sortida que els cotxes de gasolina, de manera que es beneficien més dels incentius fiscals que s’ofereixen.

Els dièsel representen ara aproximadament la meitat de tots els vehicles nous que es venen a la UE. Però no és així als Països Baixos, on només un cotxe nou de cada quatre és dièsel, i a Dinamarca (un de cada tres). Aquests dos països tenen recàrrecs fiscals específics sobre el gasoil destinats a penalitzar la seva contribució a la contaminació atmosfèrica, cosa que ha desaconsellat la seva compra.

Greg Archer, gerent de vehicles nets de T&E, va dir: "Aquest informe mostra que els impostos efectius sobre vehicles i combustibles poden impulsar el mercat de vehicles amb menys consum de carboni i consumibles de combustible i evitar la contaminació atmosfèrica causada per un gran nombre de gasoils. Mitjançant la graduació dels impostos sobre cotxes i matriculacions amb les emissions de CO2 i gravant els vehicles dièsel i el combustible a un nivell superior als cotxes de gasolina, tant el CO2 i es poden reduir dràsticament les emissions de contaminació atmosfèrica ".

anunci

El club de la nació rica, l’OCDE, ha classificat recentment Alemanya com el tercer lloc més alt en els nivells de subvencions previstes per animar els cotxes de les empreses i Bèlgica, el pitjor. El També va assenyalar l'OCDE que "els resultats mediambientals de l'OCDE es millorarien considerablement posant fi a la subimpressió dels cotxes de la companyia, especialment al component de distància".

Archer va continuar: “Els països fabricants d’automòbils ofereixen grans subvencions per a l’ús privat de vehicles d’empresa. Fent-ho, fomenten l’ús innecessari de cotxes més grans i més contaminants. Els governs haurien de posar fi a aquests fulls contaminants augmentant l’impost sobre els vehicles de l’empresa i fomentant els vehicles més nets ”.

Les primeres normes obligatòries de la UE sobre emissions de carboni obliguen els fabricants d'automòbils a limitar el seu cotxe mitjà a un màxim de 130 grams de CO2 per quilòmetre el 2015 i 95 g el 2021.

El 2013, les emissions mitjanes de CO₂ de tots els cotxes nous de tota la UE (mesurades per la prova oficial) van ser de 127 g / km, una reducció del 4% respecte al 2012. De mitjana, per tant, L’objectiu de 2015 ja s’ha complert dos anys abans del previst. Cinc de cada set fabricants de vehicles europeus van en bon camí per assolir els seus objectius per al 2021 si continuen progressant tal com ho han fet des de la introducció de la llei el 2008.

Tot i això, les dades oficials s'han de prendre amb una mica de sal des de llavors només la meitat de la millora mesurada en els resultats de les proves es realitza a la carretera. Això es deu al fet que hi ha una bretxa que s’amplia fortament (ara un 31%) entre la prova oficial i el CO real2 economia de combustible.

Els automòbils són responsables del 15% de les emissions totals de CO2 d’Europa i són l’única font d’emissions del sector del transport.

#GreenCarTax - Impost sobre cotxes verds

les emissions CO2

La Comissió aprova un augment del pressupost de 88.8 milions d’euros per al sistema danès que dóna suport a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que un augment pressupostari de 88.8 milions d’euros (660 milions de DKK), disponible a través del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF) per a un esquema danès existent per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle procedents de l’agricultura, s’adapta a les normes d’ajuts estatals de la UE . L’augment del pressupost que es finançarà a través de l’RRF, després de l’avaluació positiva de la Comissió sobre el pla danès de recuperació i resiliència i la seva aprovació pel Consell (SA.63890), s’assigna a un esquema danès existent (SA. 58791) ja aprovat per la Comissió el 21 de maig de 2021.

La mesura estarà vigent fins al 31 de desembre de 2026 i tindrà un pressupost inicial de 238 milions d’euros (1.8 milions de DKK). L'objectiu principal d'aquest esquema és contribuir a l'objectiu danès de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle en un 70% el 2030, en comparació amb els nivells de 1990. L’ajut contribuirà a eliminar de la producció les terres de cultiu riques en carboni i, posteriorment, a transformar la terra en zones naturals, restaurant la seva hidrologia natural mitjançant la desconnexió de les séquies i la humectació de la terra. L'esquema existent es va avaluar en funció del seu compliment Directrius de la UE sobre ajuts estatals en els sectors agrícola i forestal i en zones rurals, que permeten l'ajut per facilitar el desenvolupament de determinades activitats econòmiques, en aquest cas la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle procedents de l'agricultura. La Comissió ha arribat a la conclusió que el finançament addicional assignat a l’esquema danès existent a través de l’RRF no modifica l’avaluació inicial del sistema, que continua en línia amb les normes d’ajuts estatals de la UE. Totes les inversions i reformes que comportin ajuts estatals inclosos en els plans nacionals de recuperació presentats en el context de la RRF s’han de notificar a la Comissió per a la seva aprovació prèvia, tret que estigui cobert per alguna de les normes d’exempció per blocs d’ajuts estatals, en particular el Reglament general d’exempció per categories. (GBER) i, per al sector agrícola, el Reglament d’exempció per categories agrícoles (ABER).

La Comissió avaluarà aquestes mesures amb caràcter prioritari i ha proporcionat orientació i suport als estats membres en les fases preparatòries dels plans nacionals, per facilitar el desplegament ràpid de la RRF. Al mateix temps, la Comissió s’assegura, en la seva decisió, que es compleixen les normes aplicables sobre ajuts estatals, per tal de preservar les condicions de joc equitatives al mercat únic i garantir que els fons de l’RRF s’utilitzin de manera que minimitzi les distorsions de la competència i no excloure la inversió privada.

anunci

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.63890 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

anunci
Seguir llegint

les emissions CO2

Acció climàtica: les dades mostren que les emissions de CO2 dels cotxes nous van disminuir fortament el 2020, i els vehicles elèctrics tripliquen la seva quota de mercat a mesura que s’apliquen nous objectius

publicat

on

Dades de control provisional, publicat el 29 de juny, mostra que la mitjana de CO2 les emissions de cotxes nous matriculats a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2020 han disminuït un 12% en comparació amb el 2019. Aquesta és, amb diferència, la major disminució anual d’emissions des que es van començar a aplicar les normes de CO2 el 2010. Coincideix amb la fase de normes d’emissions de CO2 més estrictes per als automòbils a partir de l’1 de gener de 2020. Per al període 2020-2024, el Regulació estableix el CO de tota la flota de la UE2 objectius d’emissió de 95 gCO2 / km per als cotxes de nova matriculació i de 147 g de CO2 / km per a les furgonetes de nova matriculació. El principal motiu d'aquesta forta disminució de CO2 les emissions van ser l’augment de la quota de matriculacions de vehicles elèctrics, que es va triplicar del 3.5% el 2019 a més de l’11% el 2020.

Tot i la reducció del mercat global de vehicles nous a causa de la pandèmia COVID-19, el nombre total de vehicles elèctrics registrats el 2020 encara va augmentar, arribant per primera vegada a superar el milió a l'any. Les emissions mitjanes de CO1 de les noves furgonetes venudes a la UE, Islàndia, Noruega i el Regne Unit el 2 també van disminuir lleugerament. Les dades provisionals mostren que la legislació europea sobre normes d’emissions de CO2020 continua essent una eina eficaç per reduir les emissions de CO2 dels cotxes i les furgonetes, i que el canvi a la mobilitat elèctrica està en marxa.

Els fabricants de vehicles tenen tres mesos per revisar les dades i poden notificar-ho a la Comissió si creuen que hi ha errors al conjunt de dades. Les dades finals, que es publicaran a finals d’octubre del 2021, seran la base perquè la Comissió determini el compliment dels fabricants dels seus objectius específics d’emissions i si s’exigeixen multes per excés d’emissions. La revisió dels estàndards actuals d’emissions de CO2 per alinear-los amb les noves ambicions climàtiques més altes de la UE formarà part de les propostes de la Comissió per a 55 aptes per a la seva adopció el 14 de juliol. Per obtenir més informació, vegeu aquí.

anunci

Seguir llegint

les emissions CO2

Fugida de carboni: evitar que les empreses evitin les normes d’emissions

publicat

on

El Parlament Europeu està discutint una taxa per al carboni sobre les mercaderies importades per evitar que les empreses es desplacin fora de la UE per evitar les normes d’emissions, una pràctica coneguda com a relleu de carboni. Societat.

Mentre la indústria europea lluita per recuperar-se de la crisi del Covid-19 i de la pressió econòmica a causa de les importacions barates de socis comercials, la UE intenta complir els seus compromisos climàtics, mantenint al mateix temps els llocs de treball i les cadenes de producció.

Descobriu com el pla de recuperació de la UE prioritza la creació d’una Europa sostenible i neutra per al clima.

anunci

Una taxa de carboni de la UE per evitar la fuita de carboni

Els esforços de la UE per reduir la seva petjada de carboni en virtut del Tracte Verd Europeu i convertir-se en resilients sostenibles i neutrals pel clima abans del 2050, podrien ser minats pels països menys ambiciosos pel clima. Per mitigar-ho, la UE proposarà un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM), que aplicaria una taxa de carboni a les importacions de determinats béns de fora de la UE. Els eurodiputats presentaran propostes durant la primera sessió plenària de març. Com funcionaria una taxa europea sobre el carboni?  

  • Si els productes provenen de països amb normes menys ambicioses que la UE, s'aplica la taxa, garantint que les importacions no siguin més barates que el producte equivalent de la UE. 

Tenint en compte el risc que sectors més contaminants traslladin la producció a països amb restriccions més baixes d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, el preu del carboni es considera un complement essencial del sistema existent de drets de carboni de la UE, el sistema de comerç d’emissions (ETS) de la UE. Què és la fuga de carboni?  

anunci
  • La fuga de carboni és el canvi de les indústries que emeten gasos d’efecte hivernacle fora de la UE per evitar normes més estrictes. Com que això simplement trasllada el problema a altres llocs, els eurodiputats volen evitar el problema mitjançant un mecanisme d’ajust a la frontera del carboni (CBAM). 

L'objectiu del Parlament és lluitar contra el canvi climàtic sense posar en perill les nostres empreses a causa de la competència internacional deslleial a causa de la manca d'accions climàtiques en determinats països. Hem de protegir la UE contra el dumping climàtic, tot garantint que les nostres empreses també facin els esforços necessaris per jugar el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. Yannick Jadot, eurodiputat principal

Mesures de preus de carboni existents a la UE

Segons l’actual sistema de comerç d’emissions (ETS), que proporciona incentius financers per reduir les emissions, les centrals elèctriques i les indústries han de tenir un permís per cada tona de CO2 que produeixen. El preu d’aquests permisos es basa en la demanda i l’oferta. A causa de la darrera crisi econòmica, la demanda de permisos ha caigut i també el seu preu, que és tan baix que desincentiva les empreses a invertir en tecnologies ecològiques. Per resoldre aquest problema, la UE reformarà l'ETS.

El que demana el Parlament

El nou mecanisme s’ha d’adaptar a les normes de l’Organització Mundial del Comerç i afavorir la descarbonització de les indústries comunitàries i no comunitàries. També passarà a formar part del futur de la UE estratègia industrial.

El 2023, el mecanisme d’ajust a la frontera amb el carboni hauria de cobrir sectors industrials intensius en energia i energia, que representen el 94% de les emissions industrials de la UE i que encara reben assignacions substancials gratuïtes, segons els eurodiputats.

Van dir que s'hauria de dissenyar amb l'únic objectiu de perseguir els objectius climàtics i de tenir un terreny de joc global i no utilitzar-se com a eina per augmentar el proteccionisme.

Els eurodiputats també donen suport a la proposta de la Comissió Europea d’utilitzar els ingressos generats pel mecanisme nous recursos propis per al Pressupost de la UEi demanar a la Comissió que garanteixi una transparència total sobre l'ús d'aquests ingressos.

Es preveu que la Comissió presenti la seva proposta sobre el nou mecanisme el segon trimestre del 2021.

Més informació sobre les respostes de la UE al canvi climàtic.

Per saber més 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències