Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

"Necessitem una revisió ambiciosa dels objectius de residus de la UE - i aviat la necessitem"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

cumpana-primar-mariana-gaju-ani-ziua-de-constanta"Ha arribat el moment de convertir els residus en un recurs útil augmentant la reutilització, la reparació, la rehabilitació i el reciclatge de materials i productes", ha explicat l'alcaldessa de Cumpăna (PES / RO), Mariana Gâju (A la foto) ha dit. Va instar a una revisió ambiciosa dels objectius de residus de la UE i va demanar a la Comissió Europea que expliqués com funcionaria a la pràctica l'anunci d'ahir (17 de desembre) de retirar les propostes actuals i presentar-ne de noves i millorades l'any vinent.

"Les autoritats locals i regionals són motors clau en les fases d'implementació i avaluació de la política de residus, i és per això que necessitem un marc polític clar i fiable a nivell de la UE", ha subratllat. El seu projecte d’opinió sobre “Cap a una economia circular: revisió de la legislació de residus de la UE”, que reacciona a l’anomenat paquet d’economia circular, on la Comissió Europea proposa un objectiu del 70% per al reciclatge de residus municipals i un 80% de reciclatge de residus d’envasos el 2030 - va comptar amb el suport d’una aclaparadora majoria de membres de la Comissió de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Energia (ENVE) del Comitè de les Regions la setmana passada.

En presentar ahir el programa de treball de la Comissió per al 2015, el primer vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va confirmar les especulacions que les propostes d’economia circular havien de ser revisades per la Comissió i que una nova proposta seria “més ambiciosa” i permetria impulsar l’economia circular vinculant-lo amb el pla d’inversions de Juncker.

anunci

Mariana Gâju es va felicitar pel fet que l'economia circular encara es considerés important, però va demanar més claredat sobre els passos següents. En la seva opinió, basada en les propostes actuals, defensa la introducció d’una definició a nivell europeu de residus municipals basada en el tipus de residus que es recullin, que serà utilitzada per tots els estats membres i les autoritats locals i regionals, com a base comuna per a comparant l’eficàcia de les diferents polítiques de residus.

L'opinió també subratlla la necessitat d'un mètode de càlcul únic, clar i basat en la producció per al rendiment del reciclatge. Una revisió de la directiva de disseny ecològic, acompanyada d’incentius per aplicar plenament el principi de “qui contamina paga”, i un reforç del principi de responsabilitat estesa del productor, es consideren elements clau per avançar cap a una societat de residus zero. En aquesta perspectiva, el ponent també proposa establir objectius vinculants de prevenció de residus i subratlla el paper clau de les autoritats locals i regionals en la contractació pública ecològica, que es podria ajudar establint objectius obligatoris en aquest sentit. Finalment, però no menys important, l’esborrany d’opinió acull amb satisfacció la proposta de la Comissió Europea d’introduir un sistema d’alerta primerenca que supervisi el compliment i doni suport als estats membres que corren el risc de perdre els objectius.

anunci

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

cimeres de la UE

UE-EUA llancen el Comerç i el Consell Tecnològic per liderar la transformació digital global basada en valors

publicat

on

Després del llançament de la Consell de Comerç i Tecnologia (TTC) a la cimera UE-EUA del juny de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen i el president dels EUA, Joe Biden, la UE i els Estats Units van anunciar el 9 de setembre els detalls de la seva primera reunió el 29 de setembre de 2021 a Pittsburgh, Pennsilvània. Estarà copresidit pels vicepresidents executius de la Comissió Europea, Margrethe Vestager i Valdis Dombrovskis, juntament amb el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, la secretària de Comerç, Gina Raimondo, i la representant comercial, Katherine Tai.

Els copresidents de TTC van declarar: “Aquesta reunió inaugural del Consell de Tecnologia i Comerç UE-EUA (TTC) marca el nostre compromís conjunt per ampliar i aprofundir el comerç i la inversió transatlàntics i per actualitzar les regles de l’economia del segle XXI. Basant-nos en els nostres valors democràtics compartits i la relació econòmica més gran del món, hem estat treballant molt des de la Cimera per identificar les àrees en què podem prendre mesures concretes per garantir que les polítiques comercials i tecnològiques siguin lliurades per a la nostra gent. Juntament amb el TTC, tant la UE com els Estats Units estan compromesos i esperen amb interès un compromís sòlid i continu amb una àmplia gamma d’interessats per garantir que els resultats d’aquesta cooperació donin suport al creixement generalitzat de les dues economies i siguin coherents amb els nostres valors compartits. ".

Els deu grups de treball del TTC abordaran un conjunt divers de reptes, inclosa la cooperació en els estàndards tecnològics, els reptes comercials globals i la seguretat de la cadena de subministrament, el clima i la tecnologia ecològica, la seguretat i la competitivitat de les TIC, les plataformes tecnològiques i de governança de dades, l’ús indegut de la tecnologia que amenaça la seguretat i drets humans, controls d’exportació, detecció d’inversions i accés i ús de tecnologies digitals per part de les petites i mitjanes empreses. La declaració completa està disponible aquí.

anunci

Seguir llegint

Banc Central Europeu (BCE)

"La dama no és per reduir-se" - Lagarde

publicat

on

Parafrasejant a la difunta primera ministra i monetarista britànica Margaret Thatcher, en una frase que és poc probable que hagi pronunciat, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha anunciat avui que "la dama no és per reduir el volum".

Basant-se en una avaluació conjunta de les condicions de finançament i les perspectives d'inflació, el consell rector del banc central ha decidit que les compres d'actius nets en el marc del programa de compra d'emergència per pandèmia (PEPP) poden continuar, però a un ritme més moderat.  

El consistori també va acordar mantenir els tipus d'interès tal com són, i va dir que espera que els tipus d'interès clau del BCE es mantinguin en els seus nivells actuals o inferiors fins que vegi la inflació que arribi al dos per cent, però permetent un període transitori en què la inflació pugi augmentar moderadament. per sobre del seu objectiu.

anunci

Perspectives d'inflació

Lagarde va reconèixer que la gent de molts països de la zona euro està experimentant augments de preus, però va dir que quan el banc "mira sota la pell de la inflació" la seva perspectiva els fa creure que serà un 1.5% al ​​final de l'horitzó projectat.

Lagarde va destacar l'impacte dels preus de l'energia, però també va assenyalar la pujada de preus a causa dels colls d'ampolla de la cadena de subministrament relacionats amb l'obertura de l'economia de nou. El banc preveu que això serà en gran mesura de caràcter temporal, però reconeix que podria comportar una pressió alcista sobre els preus si es manté durant més temps del previst. 

anunci

Quant als salaris, Lagarde va dir que el BCE encara no havia vist evidències d'un augment significatiu dels preus, però hi estarà atent mentre les negociacions tindran lloc a la tardor. En qualsevol cas, espera que el creixement salarial sigui moderat i gradual.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències