Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

benestar dels animals: la Directiva Europea al status quo

COMPARTIR:

publicat

on

benestar animalTot i els progressos aconseguits en el desenvolupament de mètodes alternatius, encara es necessita l’ús d’animals en la investigació. La salut humana i animal en depèn molt. Per tant, és important respectar un marc regulador amb alts estàndards de protecció del benestar animal per garantir la salvaguarda de la salut humana i animal, així com del benestar animal. Això és el que va fer la Unió Europea el 2010 en adoptar un dels instruments més avançats del món pel que fa a les normes de benestar animal: la Directiva 2010/63 / UE.

L'ICI, la iniciativa ciutadana europea, permet a un milió de ciutadans de la UE participar directament en el desenvolupament de les polítiques de la UE, demanant a la Comissió Europea que faci una proposta legislativa. representa un pas endavant essencial per elevar els estàndards de benestar animal a Europa. Els animals només es poden utilitzar en la investigació si no hi ha cap mètode alternatiu viable disponible i, quan s’utilitzen, la substitució, la reducció i el refinament de l’ús d’animals (l’anomenat principi de les “3Rs”) haurien de guiar-ne l’ús. Tot i que encara es troba en una fase inicial de la seva implementació, aquesta Directiva és un desenvolupament important cap a la direcció correcta.

L’ECI no només vol cancel·lar la Directiva, sinó que també intenta prohibir totalment la investigació animal. L'anul·lació de la Directiva lamentablement tornaria a posar Europa a la situació anterior al 2010, quan existien normes més baixes de benestar animal. La prohibició de la investigació animal simplement posaria Europa fora del seu joc pel que fa a la investigació biomèdica. Els investigadors es veurien obligats a trobar nous llocs on dur a terme la seva investigació (països o regions que, gairebé segurament, tindran uns estàndards de benestar animal inferiors als que existeixen ara a Europa).

El resultat final seria desastrós per a Europa: els progressos aconseguits en els darrers anys serien esborrats i Europa es trobaria pitjor que abans de l’adopció de la Directiva. Com diu el secretari general de LERU, el professor Kurt Deketelaere, "les conseqüències per a la salut humana i animal i la investigació d'alta qualitat, si aquesta ECI continués endavant, són simplement devastadores".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències