Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

UE porta a la mobilització de recursos per al desenvolupament sostenible

COMPARTIR:

publicat

on

Neven Mimica-foto-Audiovisual-CE-servei-e1370374152636Cooperació Internacional i Desenvolupament Comissionat Neven Mimica (A la foto) aquesta setmana és assistir a la Tercera Conferència Internacional sobre el Finançament per al Desenvolupament a Addis Abeba, Etiòpia. S'espera que la conferència per donar lloc a un acord sobre els mitjans financers i no financers de l'aplicació (és a dir, ajudes, inversions, polítiques i més) que donin suport a la agenda de desenvolupament post-2015 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest acord aplanar el camí per a altres dues fites d'aquest any: l'Assemblea General de l'ONU a Nova York al setembre, el qual decidirà sobre la llista dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i la Conferència de les Nacions Unides de les Parts sobre el Canvi Climàtic (COP) a París al desembre.

Abans de la conferència, l’alt representant de la UE Mogherini va dir: “El 2015 és un any crucial en la nostra lluita contra la pobresa i per al desenvolupament sostenible. L’ambició és necessària si volem complir els objectius rellevants que ens hem proposat: acabar amb la pobresa extrema i garantir un futur sostenible per a tothom. Hem d’apoderar les persones, a partir de dones i nenes, lluitar contra la desigualtat, promoure societats pacífiques i crear prosperitat compartida mitjançant un creixement inclusiu i sostenible. Abordar tot això és una tasca difícil, i només s’aconseguirà si tots assumim responsabilitats coherents amb els nostres propis objectius i unim forces en una sòlida associació global ”.

Comissionat Mimica va afegir: "En conjunt, la UE és ja el major donant d'assistència oficial per al desenvolupament i un pioner en el disseny i ús de mecanismes de finançament innovadors, esperant per mobilitzar 100 milions d '€ a través de la barreja per 2020. A més som el mercat més obert per als països en desenvolupament. Seguirem per complir amb la nostra part i fins i tot intensificar les nostres contribucions, la promoció del desenvolupament sostenible a tot el món, amb un enfocament particular en els països més necessitats ".

La UE vol un acord a Addis basat en una nova associació global que impliqui tots els països del món i que pugui mobilitzar tots els mitjans possibles per finançar l'Agenda de Desenvolupament posterior al 2015 (anomenada "Mitjans d'implementació"), al voltant de tres temes clau:

Integració - La nova associació mundial hauria de servir a l'agenda completa de post-2015 i abordar les tres dimensions del desenvolupament sostenible (econòmic, social i ambiental) d'una manera integrada.

Comprensió: La nova associació mundial hauria de confiar en la mobilització i l'ús eficaç de tots els mitjans d'aplicació - ja sigui financera o d'altre tipus, incloent el tenir polítiques sòlides i un entorn propici perquè les economies es desenvolupen, en tots els països.

Universalitat - La nova associació mundial es basa en tot això contribueix la seva part justa. Tots els països hauran de prendre les mesures necessàries en termes d'acció política i la mobilització de recursos.

anunci

Fons

Exemples de com la UE contribuirà a l'aplicació de l'agenda de desenvolupament post-2015:

  • La UE és el principal donant del món, aportant col·lectivament més de 58 milions d’euros en ajuda oficial al desenvolupament (AOD) el 2014. Es compromet a assolir l’objectiu de l’ONU de mobilitzar un nivell d’APD que representi el 0.7% de la renda nacional bruta ( RNB) dins del termini de l'agenda post-2015. La UE també es compromet a assolir col·lectivament l’objectiu de 0.15 - 0.20% AOD / RNB als països menys desenvolupats (PMA) a curt termini i a assolir el 0.20% AOD / RNB als PMA dins del termini de l’agenda post-2015 .
  • La UE aprofitarà més fons per al desenvolupament mitjançant la col·laboració amb el sector privat: Es calcula € 100bn es mobilitzaran a través de la barreja per 2020.
  • El 20% de l'assistència de la UE abordarà el canvi climàtic: uns 14 milions d'euros fins al 2020.
  • La UE és el mercat més obert del món: proporciona accés al mercat lliure de drets i continguts als PMA, amb un total d’exportacions de PMA a la UE que actualment valen més de 35 milions d’euros anuals. A més, la UE és el major proveïdor d’Ajuda al Comerç.
  • Horitzó 2020, el Programa Marc de Recerca i Innovació (€ 77bn) està obert a investigadors de països en desenvolupament.
  • La UE contribuirà a aixecar 500 milions de persones de fam i la malnutrició 2030 mitjançant el suport a l'agricultura sostenible i la nutrició.
  • La UE contribuirà a aixecar 500 milions de persones de la pobresa energètica a 2030.
  • Societats pacífiques: la UE proporciona suport per millorar la governança i permetre a les persones viure amb seguretat. Més de la meitat del finançament bilateral de la UE per al desenvolupament continuarà destinant-se a estats fràgils i afectats per conflictes.

Programa de la Conferència Internacional sobre el Finançament per al Desenvolupament (13 16-juliol)

El dilluns 13 de juliol, el comissari Mimica celebrarà una conferència de premsa conjunta a les 13.30 (hora de Brussel·les) amb el ministre de Cooperació al Desenvolupament i Afers Humanitaris de Luxemburg, Romain Schneider, en representació de la Presidència de la UE. El comissari Mimica també farà el discurs d'obertura el dimarts al matí. Durant la conferència, el comissari Mimica mantindrà una sèrie de reunions bilaterals amb representants de governs, organitzacions internacionals i la societat civil. El 15 de juliol, participarà en dos esdeveniments coorganitzats per la UE als marges de la conferència: sobre el suport internacional a la mobilització de recursos nacionals i un sobre el sector privat i la combinació.

Més informació

Full informatiu sobre la Tercera Conferència Internacional per al Finançament per al Desenvolupament

Fullet sobre les contribucions de la UE per al finançament del desenvolupament sostenible a nivell mundial després de 2015

Infografia sobre les contribucions de la UE per al finançament del desenvolupament sostenible a nivell mundial després de 2015

Pàgina web de la Direcció General de la Comissió Europea per a la Cooperació i el Desenvolupament Internacional

Pàgina web de Comissionat Neven Mimica

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències