Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Els eurodiputats voten el medi ambient per frenar la contaminació del motor fora de carretera

COMPARTIR:

publicat

on

Maquinària-mòbil-no-per-carretera-700x410Les emissions de maquinària mòbil no per carretera representen aproximadament el 15% de les emissions de NOx i el 5% de les emissions de partícules a la UE © AP Images / EP

Dimarts (15 de setembre), els eurodiputats del Comitè de Medi Ambient van recolzar els esborranys de normes per reduir les emissions dels principals contaminants atmosfèrics procedents de maquinària mòbil no per carretera (NRMM), que van des de tallagespes a excavadores, tractors i embarcacions per a vies navegables. Els motors NRMM representen aproximadament el 15% de totes les emissions de NOx i el 5% de les emissions de partícules a la UE.

“La votació d'avui representa un pas crucial per establir normes que, millorant la qualitat de l'aire, millorin la vida dels ciutadans de la UE. Hem aconseguit demostrar que la protecció del medi ambient, la salut dels consumidors i la competitivitat de les nostres indústries no són objectius irreconciliables, com molts voldrien creure, sinó que, al contrari, són dues cares de la mateixa moneda. Espero que les properes negociacions amb el Consell confirmin i millorin els resultats assolits avui”, va dir Elisabetta Gardini (PPE, IT), que dirigeix ​​la legislació a través del Parlament, després que la comissió aprovés el seu informe per 64 vots contra 3, sense cap abstencions.

L'esborrany de les normes abastaria els motors de combustió interna que s'utilitzen en màquines que van des de petits equips de mà, com ara tallagespes i serres de cadena, passant per maquinària agrícola i agrícola (collidors, conreadors), maquinària de construcció (excavadores, excavadores), fins a vagons de ferrocarril, locomotores i terra endins. vaixells de navegació.

Els eurodiputats van modificar les normes per reduir al mínim les administratives que assignen a les petites empreses. Tenint en compte la llarga vida de la maquinària mòbil no per carretera, també van proposar incloure disposicions per animar els propietaris a reformar les màquines que ja estan en servei amb motors model més nets, especialment a les zones urbanes densament poblades i a les zones que infringeixen la legislació de la UE sobre qualitat de l’aire.

Exempció temporal de grues i motors de barcasses

El comitè va defensar exempcions temporals de les normes per a grues mòbils, motors per a vaixells de navegació interior, màquines pesades i totes les màquines amb una vida útil més llarga fabricades per petites i mitjanes empreses (pimes).

anunci

Tot i això, el comitè no va acordar noves normes d’emissions alineades amb les normes dels EUA combinades amb un nombre de partícules (PN) per als vaixells de navegació interior.

Els MEPS també van destacar les possibles sinergies entre el sector NRMM i els vehicles pesants (HDV), ja que les tecnologies estan interconectades i van convidar la Comissió Europea a considerar altres accions en aquest àmbit.

Mesureu les emissions reals

La Comissió també hauria de determinar fins a quin punt les emissions resultants del cicle de prova corresponen a les mesurades en funcionament real, van instar els eurodiputats.

Tot i que el sector NRMM és molt més petit que altres fonts d’emissions, com els vehicles de carretera lleugers i pesats, emet, segons la Comissió Europea, un 15% de tots els NOx i un 5% de partícules a la UE.

Tap de partícules ultrafines

El projecte de regulació té com a objectiu frenar les emissions dels principals contaminants atmosfèrics següents: òxids de nitrogen (NOx), hidrocarburs (HC), monòxid de carboni (CO) i partícules. Per a aquest últim, introdueix, en la majoria de les categories de motors, un límit de nombres de partícules (PN) que complementa el límit de massa de partícules (PM): d'aquesta manera, les emissions de les partícules anomenades "ultrafines" també seran limitades, ocupant l'evidència concloent més recent sobre els seus efectes adversos per a la salut.

Atès que les emissions de NRMM sovint es concentren a les zones urbanes amb problemes de qualitat de l’aire, els eurodiputats van instar els estats membres de la UE a prendre mesures per animar els propietaris a reformar les màquines de tipus antic amb filtres de partícules.

Propers passos

La senyora Gardini va rebre el mandat, per 62 vots a favor i 3 en contra d’abstencions, d’iniciar negociacions informals amb el Consell de Ministres amb l’objectiu d’arribar a un acord en primera lectura, que després seria sotmès a votació al Parlament.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències