Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

Emissions de vehicles: els eurodiputats impulsen el protocol de proves de la vida real

COMPARTIR:

publicat

on

dièsel-exhaust_galleryEl comitè de medi ambient ha adoptat una actualització de les normes d'emissions dels cotxes de la UE, fixant límits a determinats contaminants, inclosos els NOx. Demanen que l'any 2017 s'apliqui un nou procediment de prova d'emissions de la vida real. També volen que el 2019 s'instal·lin un mesurador de consum de combustible i indicadors de canvi de marxes a tots els cotxes nous.

“La salut pública depèn d'una bona qualitat de l'aire, sobretot a les ciutats on viu molta gent. Pot estar influenciat per les emissions dels cotxes i altres contaminants", va dir el diputat principal Albert Dess (EPP, DE). “Avui, el comitè de medi ambient ha mostrat el seu ferm suport a la finalització del procediment real d'emissions de conducció. És molt important que els vehicles de carretera compleixin amb dures lleis d'emissions no només al laboratori sinó també al món real".

L'informe va ser aprovat per 66 vots contra 1.

Els diputats diuen que els resultats del procediment de prova que proporciona la base per a l'homologació de tipus CE haurien de reflectir les taxes d'emissions observades en condicions reals de conducció.

Per tant, la Comissió ha d'introduir una prova real d'emissions de conducció per a tots els vehicles homologats o matriculats a partir del 2015, amb un "Factor de conformitat" que reflecteixi només les possibles toleràncies del procediment de mesura d'emissions vigent per al 2017, diuen.

Mesuradors de consum de combustible, indicadors de canvi de marxes

En les seves esmenes, els eurodiputats subratllen que el potencial de reduir el consum de combustible i, per tant, les emissions de contaminants i gasos d'efecte hivernacle mitjançant un comportament de conducció eficient (l'anomenada conducció ecològica) no s'aprofita prou. Recomanen la introducció de dispositius obligatoris de mesurador de consum de combustible (FCM) juntament amb indicadors de canvi de marxa (GSI), que proporcionen informació als conductors sobre com conduir de manera eficient.

anunci

Els nous requisits haurien d'entrar en vigor a partir del 2018 per a l'homologació de nous models, i a partir del 2019 per a tots els vehicles nous.

El projecte de llei modifica la normativa vigent sobre la reducció d'emissions contaminants dels vehicles de carretera. La proposta se centra en les àrees en què les fallades del mercat i de la normativa dificulten els esforços per abordar els reptes generals de millorar la qualitat de l'aire de la UE i abordar l'Agenda per a una millor regulació.

Atès que els vehicles dièsel moderns emeten quantitats elevades i creixents de NO2 com a proporció de les emissions totals de NOx, cosa que suposa un nou repte per a la qualitat de l'aire a les zones urbanes afectades, els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que consideri la possibilitat d'establir un límit separat per al NO2 a més. al límit actual de NOx.

Fons

La proposta legislativa pretén solucionar determinades mancances de la legislació vigent amb:

  • La possibilitat d'incloure metà en el càlcul de les emissions de CO2;
  • la introducció d'un límit específic d'emissió de diòxid de nitrogen (NO2);
  • la modificació dels límits d'emissió del tub d'escapament després d'un arrencada en fred a baixa temperatura, ja que els límits d'emissió actuals semblen obsolets, i;
  • la possibilitat per a la Comissió de revisar els cicles de proves actuals i prendre com a base les "emissions del món real", ja que les emissions de conducció reals no coincideixen amb les realitzades en un entorn de vida útil de laboratori.

Passos següents

El comitè va votar per 64 a 1 per obrir negociacions amb el Consell de la UE per tal d'arribar a un acord en primera lectura, que després es sotmetria a votació al Parlament i al Consell.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències